Η αχαριστία, τι απαίσιο πράγμα! Ε, Γιώργο Λιάγκα;

23.05.2016
Το Μέγκα περνάει την πιο δύσκολη περίοδο της πολύχρονης και απόλυτα πετυχημένης τηλεοπτικής του ιστορίας.

Και την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι, ζουν με τη δική τους αγωνία για το μέλλον του καναλιού, ένας άνθρωπος που πέρασε από το Μέγκα και συνεργάστηκε με αρκετούς από αυτούς, είπε να παίξει με τον πόνο τους και να ειρωνευτεί την αγωνία τους, έτσι εν είδει πλάκας.

Γιατί, για τον Γιώργο Λιάγκα όλα έχουν πλάκα και για όλα μπορεί να κάνει πλάκα.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας κι έχοντας καλεσμένη την Αποστολία Ζώη, η Φαίη Σκορδά θυμήθηκε τον κοινό τους κολλητό, τον Δημήτρη Γιαννέτο με τον οποίο συνεργάστηκαν όταν εκείνη ήταν στο Alter και στο Mega.

Και πετάχτηκε ο Λιάγκας και σχολίασε ειρωνικά ότι... "Τώρα δεν υπάρχει ούτε Alter ούτε Μεγκα"!

Δυστυχώς για εκείνον, δεν αλλάξαμε συκώτι από τα γέλια.

Μόνο η σύζυγος γέλασε με την ατάκα του, αλλά μόλις η Ζώη διαμαρτυρήθηκε, και προφανώς κατάλαβε τη χοντράδα του συζύγου, κλασικά γύρισε και τον αγριοκοίταξε.

Η αλήθεια είναι ότι τα χοντροκομένα σχόλια του Γιώργου του Λιάγκα τα έχω πλέον συνηθίσει, όπως τα βουνά τα χιόνια. Αλλά η αχαριστία εξακολουθεί να μού πέφτει βαριά....

Όταν το Μέγκα αποφάσισε πριν έξι χρόνια να ενώσει το φρεσκοπαντρεμένο ζεύγος και να τού προσφέρει την πρωινή ζώνη, ολοι απόρησαν με την τολμηρή απόφαση. Εξάλλου, μέχρι τότε ο Λιάγκας στο δελτίο του Star, που παρουσίαζε, έβγαζε την Τζένη Χειλουδάκη να "ερεθίζεται" στα παράθυρα του και να μενει με το στήθος γυμνό. Η, δε, σύζυγός του στο μεσημεριανό του Alter πίστευε ότι το Αίγιο είναι... πέλαγος!

Κι, όμως, το Μέγκα τούς έδωσε την ευκαιρία, λειτούργησε για το ζεύγος ως.... κολυμβήθρα του Σιλωάμ ως προς το τηλεοπτικό τους παρελθόν και τους καθιέρωσε στην πρωινή ζώνη.

Τους λόγους του τηλεοπτικού τους διαζυγίου, το γνωρίζουν οι δύο πλευρές. Κι ενδεχομένως ο Λιάγκας να νιώθει ακόμα πίκρα, να μη μπορεί να ξεπεράσει το παράπονο που είχε με το κανάλι. Αυτό το γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα.

Αλλά όταν κλείνουν κανάλια (βλέπε Alter) ή περνούν δύσκολα (βλέπε Μέγκα) δεν ειρωνεύεσαι. Μόνο προβληματίζεσαι... Και ανησυχείς....

Γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: Εκεί που είσαι, ήμουνα κι εκεί που είμαι μπορεί και να έρθεις!

Δήμητρα Ζάρκου