Το ζώδιο και ο χάρτης του Τσίπρα αποκαλύπτουν το χαρακτήρα του

30.06.2015
Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται αστρολογικά άτομο γεννημένο για την πολιτική ενώ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974.

Ωροσκόπιο Αλέξη Τσίπρα


Ήλιος: Λέων 4ο 32΄
Σελήνη: Σκορπιός 26ο 06΄
Ωροσκόπος: Δίδυμοι 11ο 33΄

Λέων, γεννημένος μόλις λίγες ημέρες μετά την πτώση της Χούντας το 1974, είναι ο Πρωθυπουργός και βέβαια, ο γενέθλιος χάρτης του έχοντας πολλά από τα ουράνια σημάδια εκείνης της περιόδου δεν είναι κι από τους ...εύκολους!

Μέσα από μια πρώτη ματιά στο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα διαπιστώνουμε ότι κυριαρχεί το στοιχείο του νερού, κάτι που δείχνει ένα άτομο με ευαισθησίες και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Η καρδιά και το συναίσθημα είναι η κινητήριος δύναμη του και δεν μπορεί να κάνει τίποτε ή δεν τον αφορά οτιδήποτε που να μην τον δονεί ή να τον φορτίζει συναισθηματικά.

Το πόσο δύσκολος είναι ο χάρτης του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται και από το ανοικτό τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα, μια όψη που ενδυναμώνεται από την εμπλοκή της Αφροδίτης στον Καρκίνο και «κάθεται» πάνω σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή του ωροσκοπίου της Ελλάδος, παραπέμπει στην ανάληψη μιας δυσβάστακτης ευθύνης σε σχέση με την Εθνική Οικονομία αλλά και τα Εθνικά θέματα.

Παράλληλα, το τετράγωνο του Άρη στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, πέρα από το αγωνιστικό-ιδεολογικό προφίλ που προσδίδει στον Αλέξη Τσίπρα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για άστοχους χειρισμούς ή ακόμη χειρότερα μια εκ των έσω «μαχαιριά». Και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πως στην παρούσα φάση αλλά και στα χρόνια που ακολουθούν, η συγκεκριμένη όψη ενεργοποιείται από τον ίδιο τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στις πρώτες μοίρες των Ιχθύων.

Σημαντική παρουσία έχουν στο χάρτη του και τα ζώδια του αέρα, κάτι που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της επικοινωνίας και της επαφής! Τα ταξίδια, κυριολεκτικά ή πνευματικά τον βοηθούν να διευρύνει τους ορίζοντες του και να κατανοήσει το διαφορετικό. Το στοιχείο του αέρα τον κάνει αρκετά ευέλικτο και προσαρμοστικό στις εκάστοτε συνθήκες.

Η μικρή παρουσία του στοιχείου της γης δείχνει μικρό ενδιαφέρον για τα υλικά αγαθά και τις συμβατικές αξίες. Πρόκειται για ένα άτομο που ζει περισσότερο με το συναίσθημα και τη καρδιά, ένα άτομο που συνεπαίρνεται από ενθουσιασμό και γι αυτό μπορεί σε στιγμές η έλλειψη προνοητικότητας και κοινής λογικής να του στοιχίσει ακριβά.


Κυρίαρχοι πλανήτες

Οι κυρίαρχοι πλανήτες στο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ποσειδώνας, ο Ερμής και ο Ήλιος.

Ο Ποσειδώνας τον προικίζει με απεριόριστη φαντασία και έμπνευση, αλλά και με πολύ μεγάλη ευαισθησία! Είναι ένας οραματιστής, ένας μυστικιστής, ένας ονειροπόλος, όπως κάθε Ποσειδώνιος τύπος, που μπορεί να δει αυτό που πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν. Είναι ένα πολύ τρυφερό και ευαίσθητο άτομο, που με την οξεία αντίληψη του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αυτό που εκτυλίσσεται γύρω του και να πληγωθεί πολύ εύκολα. Η μυστηριώδης αύρα του, του χαρίζει μια απροσδιόριστη γοητεία, που μαγνητίζει αυτούς που έρχονται σε επαφή μαζί του.

Η θέση αυτή του Ποσειδώνα μπορεί να τον κάνει μυστικοπαθή, ένα διφορούμενο άτομο, που κάποιες φορές, ιδίως σε δύσκολες όψεις του Ποσειδώνα, να συγχέει την πραγματικότητα με το φανταστικό ή το επιθυμητό. Αυτές τις στιγμές χρειάζεται στο πλευρό του τους σωστούς και αξιόπιστους συμβούλους, που θα τον βοηθήσουν να πάρει τη σωστή απόφαση.

Ο Ερμής τον προικίζει με γρήγορα αντανακλαστικά και οξυδέρκεια! Είναι ένα εγκεφαλικό άτομο, πολύ επικοινωνιακό που θα πάρει τις αποφάσεις του οδηγούμενος από τα συναισθήματα και την καρδιά του. Η εικόνα που θα μπορούσε να σχηματίσει ο πολύς κόσμος για το πρόσωπο του είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο έξυπνο και πνευματώδες, πλην όμως πολλές φορές να φαίνεται άκαμπτος, χωρίς αυτό να είναι πραγματικό. Το πολύ θετικό της θέσης αυτής είναι ότι είναι προικισμένος με αντοχές που έχουν διάρκεια και την καλή τύχη να τον συνοδεύει για να προσγειώνεται και στις πιο δύσκολες καταστάσεις με τα πόδια, σαν τη γάτα. Η αδυναμία του είναι ότι μπορεί να χάσει το στόχο του λόγω της νευρικότητας του.

Ένας από τους κυρίαρχους πλανήτες στο ζώδιο του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ήλιος, που συμβολίζει την βούληση, το μαγνητισμό, την αίσθηση της τιμής και της αξιοπρέπειας. Με τον Ήλιο στο Λέοντα μπορεί να χαρακτηριστεί ένα ηλιακό όν, ένα άτομο χαρισματικό με ηγετικές ικανότητες. Η ζεστασιά του χαρακτήρα του και η δύναμη της θέλησης του δεν αφήνουν στους συνομιλητές του πολλά περιθώρια για μικρότητες. Το μεγαλείο της καρδιάς του είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της γοητείας του, αλλά θα πρέπει να αποφύγει τη ματαιοδοξία και την συγκέντρωση υπέρμετρης εξουσίας, εάν θέλει να παραμείνει ζωντανός στις καρδιές του κόσμου.

Λέων είναι ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα.



Πηγές: www.astrology.gr / www.astrologos.gr