Πώς να κάνεις τα νύχια σου να μακρύνουν και να είναι πιο δυνατά

23.12.2022
Πώς να κάνεις τα νύχια σου να μακρύνουν και να είναι πιο δυνατά
Αν και το κοντά νύχια φαίνονται πάντα κομψά, υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος για πειραματισμούς όταν τα νύχια σου είναι μακριά και υγιή

Ίσως είναι η ατελείωτη έμπνευση που μας χαρίζει η Hailey Bieber ή ο πλούτος των τάσεων στα νύχια που θέλουμε να δοκιμάσουμε, αλλά φαίνεται ότι πολλές από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε τα νύχια μας πιο μακριά και πιο δυνατά.

Αν και το κοντά νύχια φαίνονται πάντα κομψά, υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος για πειραματισμούς όταν τα νύχια σου είναι μακριά και υγιή. Αλλά η επιτυχία απαιτεί επιμονή, ειδικά αν σιγά-σιγά απογαλακτίζεσαι από τα ακρυλικά ή το μηνιαίο gel μανικιούρ. Οι ειδικοί μοιράζονται τους καλύτερους τρόπους να κάνεις τα νύχια σου πιο μακριά και δυνατά.

Πώς να προστατέψεις τα πετσάκια σου για καλύτερη υγεία των νυχιών

Χρησιμοποίησε λάδι επιδερμίδας καθημερινά
Σύμφωνα με την Ama Quashie, αισθητικό και ιδρύτρια του κομμωτηρίου Ama, το μυστικό για να μεγαλώσεις τα νύχια σου είναι: ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. «Για να έχεις γερά νύχια, πρέπει να είναι υγιή – και για να είναι υγιή, πρέπει να είναι ενυδατωμένα», λέει. «Το λάδι επιδερμίδας λειτουργεί ενυδατώνοντας την επιδερμίδα και τη βάση των νυχιών, γι' αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα στη φροντίδα των νυχιών, είτε μεγαλώνεις τα νύχια σου είτε απλά θέλεις να φαίνονται καλύτερα.

Δοκίμασε τη βιοτίνη
Μελέτες δείχνουν ότι τα εύθραυστα νύχια που είναι επιρρεπή σε ξεφλούδισμα και σπάσιμο θα μπορούσαν να είναι σημάδι ανεπάρκειας βιοτίνης, επομένως ίσως είναι καλή ιδέα να συμπληρώσεις τη διατροφή σου με μια επιπλέον δόση αυτής της απαραίτητης βιταμίνης Β.

«Τα τρόφιμα πλούσια σε βιοτίνη μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών», λέει η Amanda Griggs, διατροφολόγος στην κλινική Khera-Griggs Cleanse, Urban Retreat. Υπάρχουν αρκετές μικρές μελέτες για να το υποστηρίξουν αυτό, και έδειξαν σημαντικές αυξήσεις στο πάχος και τη σκληρότητα των νυχιών μετά τη λήψη 2,5 mg συμπληρώματος βιοτίνης κάθε μέρα.

Επένδυσε σε μια «μαλακή» λίμα νυχιών
Μπορεί να έχεις ακούσει ότι οι γυάλινες λίμες νυχιών είναι καλύτερες για λιμάρισμα, αλλά ενώ έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και καθαρίζονται εύκολα, αξίζει να επενδύσεις σε μια «μαλακή» λίμα, σύμφωνα με την αισθητικό Ami Streets.

«Για να έχεις το καλύτερο φινίρισμα από το λιμάρισμα σου, επίλεξε μια απαλή λίμα», λέει. Επιπλέον, πρέπει πραγματικά να προσέξεις την τεχνική λιμαρίσματος σου. Οι κινήσεις μπρος-πίσω θα κάνουν το νύχι να σπάσει, επομένως λίμαρε πάντα προς μία κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας μεγάλες, γρήγορες αλλά απαλές κινήσεις.

Τα μαύρα ombre νύχια είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να φέρεις το μανικιούρ σου σε χειμερινή διάθεση

Θρέψε τη βάση των νυχιών σου
Επίσης γνωστή ως φολικό οξύ, αυτή η βιταμίνη Β9 επιδιορθώνει και πολλαπλασιάζει τα κύτταρα που αποτελούν τα νύχια, γεγονός που επιταχύνει την ανάπτυξη και προάγει τη συνολική υγεία των νυχιών. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει τη δύναμη και αποτρέπει το ξεφλούδισμα.

«Το φυλλικό οξύ είναι υπεύθυνο για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων στον ιστό του δέρματος καθώς και στα μαλλιά και τα νύχια», εξηγεί η Griggs. «Μια ανεπάρκεια σε φολικό οξύ μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και να συμβάλει σε εύθραυστα και αδύναμα νύχια».

Αν νομίζεις ότι σου λείπει, τρόφιμα όπως τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φολικό οξύ – αλλά μπορείς επίσης να αγοράσεις συμπληρώματα φολικού οξέος χωρίς συνταγή.

Άλλαξε το προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών
Όταν το μανικιούρ σου δείχνει σημάδια θρυμματισμού, είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε παλιό μπουκάλι αφαίρεσης βερνικιού νυχιών. Αλλά αυτά που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ακετόνης (ο ισχυρός διαλύτης που είναι υπεύθυνος για τη γρήγορη διάλυση του βερνικιού νυχιών) είναι εξαιρετικά σκληροί στα εύθραυστα νύχια και μπορούν να τα στεγνώσουν σχεδόν αμέσως – προκαλώντας ξεφλούδισμα και σκίσιμο.

Προτίμησε ένα προϊόν χωρίς ακετόνη. Αυτές οι φόρμουλες μπορεί να είναι πιο ήπιες, αλλά μην υποτιμάς την ικανότητά τους να αφήνουν τα νύχια σου απολύτως καθαρά – ακόμα και μετά από ένα κατάμαυρο μανικιούρ.

Ακολούθησε μια διατροφή φιλική προς τα νύχια
Για να γίνουν τα νύχια σου πιο μακριά και πιο δυνατά, η Griggs συνιστά «μια θρεπτική δίαιτα ουράνιου τόξου που περιλαμβάνει πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο, αυγά, άπαχο κρέας, λίγα δημητριακά ολικής αλέσεως και γλυκοπατάτα».

Για να πας τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, πρόσθεσε τροφές που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων, όπως το κεφίρ, το miso, το γιαούρτι και το kimchi.