Το ιταλικό μανικιούρ είναι το μυστικό για να κάνεις τα κοντά νύχια να φαίνονται μακρύτερα

05.07.2022
Το ιταλικό μανικιούρ είναι το μυστικό για να κάνεις τα κοντά νύχια να φαίνονται μακρύτερα
Η τεχνική που αξίζει να δοκιμάσεις αν δεν έχεις μακριά νύχια

Εάν δεν είσαι...προικισμένη σε ό,τι αφορά τη βάση των νυχιών, με χαρά σου παρουσιάζουμε το ιταλικό μανικιούρ: Το αγαπημένο των nail artists αυτή τη στιγμή, που κάνει τα κοντά νύχια —και τα δάχτυλα γενικά— να φαίνονται μακρύτερα.

Διπλό γαλλικό μανικιούρ: Η απόλυτη τάση για το καλοκαίρι

Το ιταλικό μανικιούρ έχει να κάνει με το έξυπνο βάψιμο βερνικιού στα νύχια με τρόπο που δίνει την ψευδαίσθηση του μήκους. «Χρησιμοποιείται κυρίως με κλασικά ολόχρωμα μανικιούρ ή βαμμένες άκρες», εξηγεί η Alex Teleki, γνωστή και ως The Hot Blend στο Instagram. «Θέλεις να πλησιάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πετσάκια χωρίς να αγγίξεις το δέρμα και μετά να βάψεις μια κάθετη γραμμή πάνω στο νύχι, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ της άκρης του τοιχώματος του νυχιού και του τζελ».

Εάν δεν επιλέγεις μία απόχρωση, το ιταλικό μανικιούρ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στις άκρες των νυχιών σου. Σε αντίθεση με το κλασικό γαλλικό μανικιούρ, όπου η άκρη ξεκινά πιο κοντά στις πλευρές του νυχιού σε σχήμα μισοφέγγαρου, το ιταλικό στιλ «ξεκινά περίπου στα μισά του νυχιού τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά για να σχηματίσει το σχήμα 'U', εξηγεί η Teleki.

Η Teleki εκτελεί την τεχνική στις πελάτισσές της εδώ και λίγο καιρό, αλλά κερδίζει δημοτικότητα ως ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσεις μήκος στα νύχια χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσεις την επιλογή των ακρυλικών. «Το συνδυάζω με άλλες μεθόδους, όπως το να πιέζω τα πετσάκια προς τα πάνω, για να επιμηκύνω τα νύχια», λέει. «Επιπλέον, το σχήμα του νυχιού είναι το κλειδί για να φαίνονται οι φαρδιές, κοντές βάσεις νυχιών μακρύτερες».

Δουλεύοντας καλύτερα σε εκείνες με πιο κοντά ή τετράγωνα νύχια, η Teleki επισημαίνει ότι η τεχνική αυτή κάνει τα ήδη επιμήκη νύχια —μακρά, αμυγδαλωτά, για παράδειγμα— να φαίνονται πιο στενά. Στη συνέχεια, τα τζελ θα φαίνονται πιο εμφανή, επομένως είναι καλύτερο να γίνουν σε εκείνες με πιο κοντά νύχια.