Επαγγελματικά κόλπα που σε κάνουν να λάμπεις!

27.10.2010
Δεν έχετε χρόνο ή χρήματα για συχνές επισκέψεις στην αισθητικό ή τον κομμωτή σας; Ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών και περιποιηθείτε τον όπως του αξίζει!

Όπως κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του , έτσι και εσύ αυτό που θέλεις είναι να είσαι μια κούκλα. Πώς γίνεται όμως να το πετύχεις αυτό χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία; Μα φυσικά προσφέροντας εσύ η ίδια στον εαυτό σου την περιποίηση που αξίζεις! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να μεταμορφωθείς με βάση τις συμβουλές των ειδικών και βγες εκεί έξω πιο λαμπερή από ποτέ!

Αισθητική; Do it yourself

Για πόδια... βελούδο!

Η κ. Δήμητρα Γουλά, εξειδικευμένη αισθητικός H.N.D.L αποκαλύπτει ποια μυστικά θα σου εξασφαλίσουν βελούδινα πόδια στη στιγμή!

Μα πώς το κάνει; Έχεις προσέξει με πόσο σταθερό και αποφασιστικό τρόπο τραβάει η αισθητικός τις ταινίες, ώστε να απομακρυνθούν οι τρίχες με το λιγότερο δυνατό πόνο και χωρίς μελανιές; Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι όταν κάνεις αποτρίχωση είναι ότι οι κινήσεις και τα σωστά σημεία είναι το παν!

Κάν’ το... μόνη σου: καλό είναι να αποφεύγονται οι ημέρες της περιόδου, κι αυτό γιατί το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών και η αποτρίχωση πιο επώδυνη. Για καλύτερα αποτελέσματα θυμήσου το πίλινγκ ένα 24ωρο πριν. Σκούπισε καλά το δέρμα και στην ανάγκη άπλωσε λίγο ταλκ. Έτσι, το κερί θα κολλάει καλύτερα και η διαδικασία θα είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Μπορείς να επιλέξεις είτε κάποιο προϊόν σε βαζάκι, το οποίο θα λιώσεις σε μπεν μαρί και θα απλώσεις (πάντα με τη φορά των τριχών) με τη βοήθεια σπάτουλας, είτε τις έτοιμες ταινίες, που τις ζεσταίνετε τρίβοντάς τες στις παλάμες, τις κολλάτε, ώστε να εφαρμόζουν καλά, και... τράβα! Πόνεσες; Άπλωσε μια ειδική για μετά την αποτρίχωση κρέμα, με συστατικά που καλμάρουν την επιδερμίδα και καθυστερούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας και...αυτό ήταν! Τελείωσες!

Τιπ: Για να μη σπάνε οι τρίχες και για να βγαίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα, να τραβάς αντίθετα με τη φορά των τριχών και παράλληλα με την επιδερμίδα. (Αν τραβήξεις την ταινία προς τα πάνω, είναι πιθανό οι τρίχες να σπάσουν.)

Ο επαγγελματίας θα σε δει... Και γιατί να σε δει; Αν τα καταφέρνεις τόσο καλά μόνη σου, ξένοιασες, αν πάλι δυσκολεύεσαι ή το μπικίνι... τσούζει, τότε μάλλον θα πρέπει να ανανεώνεις τις επισκέψεις σου στην αισθητικό κάθε ένα-ενάμιση μήνα.

Μασάζ... μόνη στο σπίτι!

Μα πώς το κάνει; Χρειάζονται περίπου 6-8 συνεδρίες της μιας ώρας για να έχεις αποτελέσματα. Αν συνεχίσεις τις "επισκέψεις" και στο σπίτι, θα διατηρήσεις την εμφάνιση που σου αξίζει! Παρατήρησε την αισθητικό ενώ σου κάνει μασάζ. Οι κινήσεις της είναι σταθερές και κυκλικές.

Κάν’ το... μόνη σου! Η κ. Γουλά συμβουλεύει πριν από το μασάζ να πίνεις δύο ποτήρια νερό, για να ενεργοποιείται καλύτερα η λεμφική κυκλοφορία. Κάθε μέρα, μετά το ντους, καλά θα κάνει να εφαρμόζεις κάποιο αδυνατιστικό προϊόν και ξεκινώντας από τους αστραγάλους και ανεβαίνοντας προς τους μηρούς πιέζεις με τα δάχτυλα, κάνοντας κινήσεις σαν "ζύμωμα" και ασκώντας ελαφρά πίεση για μερικά δευτερόλεπτα. Συνέχισε μέχρι ψηλά στο μηρό και επανέλαβε στο άλλο πόδι. Στη συνέχεια με τις άκρες των δαχτύλων κάνε πολύ μικρές και γρήγορες κινήσεις (σαν δονήσεις), από τα γόνατα και πάνω, πρώτα στο ένα και ύστερα στο άλλο πόδι.

Ο επαγγελματίας θα σε δει... Αν είσαι συνεπής και το κάνεις κάθε μέρα για ένα τέταρτο, το επόμενο ραντεβού σου με την αισθητικό θα είναι έπειτα από χρόνο. Θα ξέρεις ότι κάνεις καλή δουλειά αν παρατηρήσεις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα προς νερού σου , δείγμα ότι αποβάλλονται τα υγρά της κατακράτησης.

Μανικιούρ για άκρα... θαυμασμό!

Η κ. Αλεξάνδρα Θανάσουλα, αισθητικός άκρων, εξειδικευμένη στο θεραπευτικό μανικιούρ-πεντικιούρ σου αποκαλύπτει πώς θα αποκτήσεις ζηλευτό πεντικιούρ!

Μα πώς το κάνει; Οι κινήσεις μασάζ που κάνει η ειδικός για να περιποιηθεί τα νύχια των ποδιών και των χεριών σου αλλά και για να απλώσει την ειδική κρέμα για τις παρανυχίδες και το βερνίκι είναι τα μυστικά του επαγγέλματος που πρέπει να «κλέψουν» την προσοχή σου!

Κάν’ το... μόνη σου! "Μία-δύο φορές την εβδομάδα να προσφέρεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός καλού μανικιούρ, έχοντας ως βοηθούς μια κρέμα για τα επωνύχια (πετσάκια), ώστε να μαλακώνουν και να απομακρύνονται πιο εύκολα, μια κρέμα χεριών, μια βάση για το βερνίκι, για να προστατεύεται η επιφάνεια του νυχιού και να μην κιτρινίζει, καθώς και το ειδικό προστατευτικό - στεγνωτικό προϊόν που μπορεί να συντηρήσει το μανικιούρ σου (με καθημερινή επάλειψη) έως δέκα μέρες, ενώ βοηθάει το βερνίκι να στεγνώσει μέσα σε ένα μόλις λεπτό και χαρίζει τέλεια λάμψη".

Προσοχή! Για καλύτερα αποτελέσματα η χρήση της κρέμας χεριών και της κρέμας για τα πετσάκια θα πρέπει να είναι καθημερινή. Η επιδερμίδα των χεριών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η δράση της κρέμας είναι μαλακτική και ενυδατική, που είναι ότι πρέπει για να σου χαρίσει και βελούδινα χεράκια.

Ο επαγγελματίας θα σε δει... Εάν ακολουθήσεις πιστά τις παραπάνω συμβουλές μας, μπορείς να επισκέπτεσαι τη μανικιουρίστα κάθε ένα-ενάμιση μήνα, για να λιμάρει και να βάφει σωστά τα νυχάκια σου, να τα περιποιείται με απολέπιση και λουτρό παραφίνης, όταν πρόκειται ας πούμε να βγεις ραντεβού με τον άντρα των ονείρων σου!

Πεντικιούρ για θεϊκά άκρα!

Μα πώς το κάνει; Καλό πεντικιούρ δεν σημαίνει απλό βάψιμο νυχιών! Η καλή αισθητικός θα απομακρύνει τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, θα τα λιμάρει κατάλληλα, ώστε να μην «εισχωρούν» μέσα στο δέρμα και πονάνε, θα κάνει απολέπιση και μασάζ για να ξεπρηστούν. Όλα αυτά χρειάζονται τουλάχιστον 30-40 λεπτά.

Κάν’ το... μόνη σου! Η κ. Θανάσουλα σου δίνει τα φώτα της : "Μια φορά την εβδομάδα, μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει καλής ποιότητας άλατα, "μούλιασε" τα πόδια σου για 15 περίπου λεπτά. Τα άλατα ξεκουράζουν, ξεπρήζουν, αναζωογονούν την επιδερμίδα και αποτρέπουν την κακοσμία των ποδιών. Τρίψε με μια ράσπα (τύπος ελαφρόπετρας) τις σκληρύνσεις και με μια ειδική κρέμα απολέπισης ποδιών κάνε ελαφρύ μασάζ σε όλο το πόδι. Σκουπίστε και απλώστε με κυκλικές κινήσεις μια θρεπτική ενυδατική κρέμα ποδιών και την ειδική κρέμα για τα πετσάκια".

Ο επαγγελματίας θα σε δει... Εάν έχεις πρόβλημα με κάλους ή αν τα νύχια σου «εισχωρούν» στο δέρμα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκέφθείς τον ειδικό μία φορά το μήνα. Αλλιώς μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να έχεις ένα πεντικιούρ που θα ζήλευε και η μανικιουρίστρα σου!

Από τη Λετίτσια Μουστάκη

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη