Κούκλα στα 20,30 και 40

21.12.2009
Τα χρόνια τρέχουνε νεράκι και έχει αρχίσει να σε πιάνει η ανασφάλεια, για το αν θα είσαι πάντα τόσο όμορφη όσο σήμερα; Φυσικά και θα είσαι αν φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου. Διατήρησε άψογη την επιδερμίδα σου ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βηματάκια που μας προτείνει η δερματολόγος κ. Μαρία Καρδάση. και θα είσαι πάντα κούκλα!

Τα χρόνια τρέχουνε νεράκι και έχει αρχίσει να σε πιάνει η ανασφάλεια, για το αν θα είσαι πάντα τόσο όμορφη όσο σήμερα; Φυσικά και θα είσαι αν φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου. Διατήρησε άψογη την επιδερμίδα σου ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βηματάκια που μας προτείνει η δερματολόγος κ. Μαρία Καρδάση. και θα είσαι πάντα κούκλα!

Οι 3 βασικοί κανόνες
Οι κανόνες ομορφιάς που ισχύουν για όλες τις γυναίκες -τις πολύ νέες, τις νέες και τις πιο ώριμες- είναι τρεις:

  • Καθημερινή περιποίηση με καλλυντικά.
  • Σχολαστικός καθημερινός καθαρισμός.
  • Χρήση προϊόντων που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σου

Έχε κατά νου ότι μεγάλο ρόλο παίζει η ηλικία, ο τρόπος ζωής και η ψυχολογία σου που επηρεάζουν αρκετά και την ομορφιά σου. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα σημεία-κλειδιά που θα σου χαρίσουν υπέροχο δέρμα σε κάθε ηλικία!

Στα 20

Λίγα και καλά: τα πιο σημαντικά σου όπλα, αν ανήκεις σε αυτή την ηλικία δεν είναι άλλα από ένα τζελ καθαρισμού που θα το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ και μια μη λιπαρή αντηλιακή κρέμα για την ημέρα. Αν σου χτυπήσει την πόρτα η ακμή, πρέπει βρεις τα κατάλληλα προϊόντα που θα την εξαφανίσουν. Μέχρι το τέλος των 20 οι ανάγκες του δέρματος σου είναι ελάχιστες. Ένα τζελ καθαρισμού πρωί και βράδυ, μια μη λιπαρή αντηλιακή κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μια κρέμα νύχτας με λιπαρά οξέα είναι αρκετά για λαμπερή επιδερμίδα. Αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα ημέρας κάτω από την αντηλιακή σου.

Στα 30

Τρέξε να γλιτώσεις από τις λεπτές γραμμές: με το που σβήσεις 20 κεράκια, σταματάει η αναβολική διαδικασία του δέρματος και αρχίζει η καταβολική, δηλαδή η φθορά του. Οι φυσικοί μηχανισμοί αναπαραγωγής νέων κυττάρων του δέρματος και ενυδάτωσης της επιδερμίδας αρχίζουν να... τεμπελιάζουν, γι’ αυτό καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη!

Οι ρυτίδες έκφρασης, κάνουν την εμφάνισή τους με τη μορφή λεπτών γραμμών μέσα σε αυτή τη δεκαετία. Γι’ αυτό, εκτός από τα καλλυντικά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά μια κρέμα ματιών, μια ενυδατική κρέμα μέρας πριν από την αντηλιακή αλλά και μιας κρέμας νύχτας πλούσια με λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες C και Ε.

Αν έχεις πολύ ευαίσθητη, ξηρή ή λεπτή επιδερμίδα καλά θα κάνεις να χρησιμοποιείς ενυδατικούς ορούς πριν από τις ενυδατικές. Ακόμη οι ενυδατικές μάσκες θα χαρίσουν ακόμη πιο βαθιά ενυδάτωση στο διψασμένο δερματάκι σου!

Στα 40

Καθυστέρησε τις ρυτίδες: αυτή τη δεκαετία, τα σημάδια της φωτογήρανσης και της βιολογικής γήρανσης του δέρματος γίνονται πιο φανερά. Εκτός από τις ρυτίδες έκφρασης, εμφανίζονται δυσχρωμίες -λεκέδες, πανάδες, χρωστικές ανομοιομορφίες-, ενώ η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και εύθραυστη. Οφείλεις να προστατεύεις το δέρμα σου πρωί και βράδυ! Έχε κατά νου ότι πρέπει να χρησιμοποιείς ορό με υαλουρονικό οξύ πριν από την κρέμα ημέρας σε όλες τις γραμμές του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ και κρέμα ημέρας εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά συστατικά και δείκτη αντιηλιακής προστασίας.

Για τη νύχτα προτίμησε τη χρήση ορού με βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Αμέσως μετά άπλωσε την κρέμα νύχτας, με βάση τη ρετινόλη -βιταμίνη Α.

Φρόντισε η κρέμα ματιών να είναι ενισχυμένη με αντιγηραντικούς παράγοντες.

Βάλε στο πρόγραμμα τις απολεπιστικές κρέμες αλλά και τις ενυδατικές και θρεπτικές μάσκες - τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Στα 50

Πρόλαβε τη χαλάρωση: τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης της επιδερμίδας αρχίζουν να γίνονται εμφανή, καθώς η φυσική παραγωγή πεπτιδίων μειώνεται σημαντικά σε αυτή τη δεκαετία. Η επιδερμίδα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ "σπάει" και χαλαρώνει και ο κίνδυνος αλλοίωσης του περιγράμματος του προσώπου είναι πλέον ορατός. Από τα 50 και μετά οι γυναίκες, εκτός των άλλων, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στη σύσφιγξη του δέρματος, ώστε να καθυστερήσει η "πτώση". Για το σκοπό θα βρεις πολλά καλλυντικά στο εμπόριο από καθαριστικά, κρέμες ημέρας και νύχτας, ορούς και μάσκες, που υπόσχονται lifting. Τα καλλυντικά αυτά είναι εμπλουτισμένα με ενεργοποιητές κολλαγόνου και ελαστίνης, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά, φυτο-οιστρογόνα, πεπτίδια κ.ά., δηλαδή με συστατικά αντιγηραντικά, αναδομητικά και συσφικτικά και είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σου!

Από τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη