Lancôme revelations: η ομορφιά στηρίζει την τέχνη

10.10.2009
Η αγαπημένη μας Lancôme, εκτός του ότι με τα υπέροχα καλλυντικά της μας κάνει ακόμη πιο όμορφες, τώρα αποτελεί πλέον και χορηγό του Ιδρύματος Carla Bruni-Sarkozy. Το ίδρυμα Carla Bruni-Sarkozy ιδρύθηκε την άνοιξη του 2009 με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη γνώση έτσι ώστε να καταπολεμήσει τον αποκλεισμό και τις κοινωνικές ανισότητες.

Advertorial

Η αγαπημένη μας Lancôme, εκτός του ότι με τα υπέροχα καλλυντικά της μας κάνει ακόμη πιο όμορφες, τώρα αποτελεί πλέον και χορηγό του Ιδρύματος Carla Bruni-Sarkozy. Το ίδρυμα Carla Bruni-Sarkozy ιδρύθηκε την άνοιξη του 2009 με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη γνώση έτσι ώστε να καταπολεμήσει τον αποκλεισμό και τις κοινωνικές ανισότητες.

Τα προγράμματά του θα αφορούν πρωτοβουλίες προς τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που μειονεκτούν λόγω κοινωνικού και οικονομικού υπόβαθρου, εθνικής προέλευσης ή νοητικής υστέρησης και σωματικής αναπηρίας.

Το Ίδρυμα Carla Bruni-Sarkozy περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί, για την ενίσχυση του αγώνα κατά του αναλφαβητισμού, την πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό, την ψηφιακή αλληλεγγύη μέσω της δωρεάν επικοινωνίας ποιοτικού καλλιτεχνικού περιεχομένου και, τέλος, την πρόσβαση μαθητών που προέρχονται και από τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα σε κορυφαίες σχολές καλών τεχνών.

Η Lancôme επέλεξε να υποστηρίξει αυτό τον τελευταίο σκοπό, δεδομένου ότι πιστεύει ακράδαντα πως η εκπαίδευση παίζει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη νέων ταλέντων. Η δέσμευση αυτή συμβαδίζει απόλυτα με τη φυσική σχέση της μάρκας με τον κόσμο της τέχνης και της ομορφιάς, ενώ παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της: να συνοδεύει κάθε γυναίκα ή άνδρα στον αγώνα τους για προσωπική ολοκλήρωση, με τρόπο ώστε να ανακαλύπτει τον πλούτο της προσωπικότητάς του.

Το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται "Lancôme Revelations" απευθύνεται σε τελειόφοιτους μαθητές γαλλικών λυκείων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές. Για πολλούς από αυτούς τους μαθητές, εξαιτίας της έλλειψης μέσων, ενημέρωσης ή ακόμα και του αυτό ? αποκλεισμού, οι σπουδές στον κλάδο των τεχνών φαντάζουν αδιανόητες.

Η αποστολή του προγράμματος είναι να ενημερώνει αυτούς τους μαθητές για τα δημιουργικά επαγγέλματα, να αναδεικνύει τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, να αποκαλύπτει το πραγματικό τους ταλέντο και να τους υποστηρίζει στην πορεία των σπουδών τους. Ο στόχος: να ανοίγει νέους ορίζοντες.

Το πρόγραμμα "Lancôme Revelations" θα υποστηρίξει τους μαθητές καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους:

- Επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τα διάφορα δημιουργικά επαγγέλματα: αρχιτέκτονας, σχεδιαστής επίπλων, γραφίστας, μακετίστας, αρχιτέκτονας τοπίου, φωτογράφος, σχεδιαστής μόδας κ.λπ.

- Βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τα επαγγέλματα που ταιριάζουν περισσότερο στις προσωπικές δεξιότητες και τις φιλοδοξίες τους

- Διοργανώνοντας καλλιτεχνικά εργαστήρια, στο πλαίσιο των οποίων οι καθηγητές θα προσκαλούν εξωτερικούς εισηγητές, οι οποίοι θα μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους

- Προσφέροντας κάθε μήνα θεματικές επισκέψεις, οι οποίες θα αφορούν τον πολιτισμό και τις τέχνες

- Προσφέροντας εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού: για παράδειγμα μέσα από επισκέψεις σε σχολές καλών τεχνών

- Βοηθώντας τους μαθητές να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις των καλύτερων σχολών καλών τεχνών.

Κατά το πρώτο έτος του προγράμματος, από την υποστήριξη που προσφέρει η Lancôme θα ωφεληθούν περίπου είκοσι λύκεια, τα οποία βρίσκονται σε υποβαθμισμένες κοινότητες σε όλη τη Γαλλίας.

"Κατά την άποψή μου, η Lancôme συμβολίζει την επιτομή της γαλλικής ομορφιάς. Το γεγονός αυτό καθιστά τη μάρκα ιδανικό συνεργάτη σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί, για να δείχνει στους νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ότι το να επιδιώξουν μία καριέρα στον τομέα των τεχνών είναι εφικτό και ότι η τέχνη και ο πολιτισμός προσφέρουν πολλές μελλοντικές δυνατότητες και ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε συναρπαστικά επαγγέλματα. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες, ίδιες ελπίδες σε όλους και, πάνω απ’ όλα, να συμβάλλουμε στην προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση."

Κυρία Carla Bruni-Sarkozy

"Από την ίδρυσή της, η Lancôme αποτελεί ΤΗ μάρκα των γυναικών ? μια μάρκα που αντιπροσωπεύει την πεμπτουσία της γαλλικής ομορφιάς. Σήμερα, η Lancôme έχει την εξαιρετική τιμή να επιλεγεί από την κυρία Carla Bruni-Sarkozy, την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, για να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης νέων ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να οραματιστούν ένα δημιουργικό μέλλον στο χώρο των τεχνών. Η δέσμευση αυτή αποτελεί κάτι φυσικό για τη Lancôme, μια μάρκα που έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί πραγματική και διαρκής ανάπτυξη χωρίς κοινωνική υπευθυνότητα."

Youcef Nabi, Πρόεδρος της Lancôme International