6 βήματα για τέλεια ενυδάτωση

04.09.2009
Mετά τις διακοπές, το δέρμα σου υποφέρει τόσο από την επιστροφή στο νέφος και το καυσαέριο όσο και από την αφυδάτωση που έχει υποστεί. Δώσε στο κουρασμένο δερματάκι σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη έτσι ώστε να δείχνει και να είναι δροσερό και λαμπερό!

Mετά τις διακοπές, το δέρμα σου υποφέρει τόσο από την επιστροφή στο νέφος και το καυσαέριο όσο και από την αφυδάτωση που έχει υποστεί. Δώσε στο κουρασμένο δερματάκι σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη έτσι ώστε να δείχνει και να είναι δροσερό και λαμπερό!

Καθάρισες: φρόντιζε να καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου καθημερινά με ένα απαλό προϊόν καθαρισμού διότι διαφορετικά δεν είναι δυνατό η επιδερμίδα σου να ενυδατωθεί καλά,αφού πρώτα χρησιμοποιήσεις το γαλάκτωμα καθαρισμού σου για να καθαρίσεις το δέρμα σου από τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Τόνισε το: χρησιμοποίησε ένα καλό τόνερ που να είναι απαλό και να εξισορροπεί το δέρμα σου. Άπλωσε το με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό και νιώσε το ph του δέρματος σου να επανέρχεται αφού θα το έχεις καθαρίσει από οποιαδήποτε υπολείμματα ακόμη και του γαλακτώματος καθαρισμού.

Στον ατμό: μπες στον ατμό έστω και για πέντε λεπτά τη βδομάδα! Δες το σαν ένα απαραίτητο μέρος της διαδικασίας καθαρισμού του δέρματος σου. Βράσε λίγο χαμομήλι και μόλις ο ατμός δε σε καίει, βάλε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου- σα μικρή τέντα- και κάτσε για πέντε λεπτάκια. Όσο δελεαστικό και αν είναι μη πειράζεις τα σπυράκια σου!

Κάνε σκράμπ: απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα έτσι ώστε το δέρμα σου να είναι σε θέση να απορροφήσει όσο το δυνατόν καθαρότερο την ενυδατική φροντίδα σου! Θα βρεις διάφορα στο εμπόριο ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου, το καλύτερο και πιο φυσικό σκράμπ βέβαια μπορείς να το παρασκευάσεις με τα χεράκια σου. Θα χρειαστείς:

Θα χρειαστείς:

  • 1 κουτ. Σούπας μέλι
  • 2 κουτ. Γλυκού άσπρη ζάχαρη

Αναμειγνύεις τα υλικά καλά και απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο σου. Τρίβεις καλά τις περιοχές που υποφέρουν από μαύρα στίγματα και είσαι έτοιμη! Το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και από μωρού!

Βάλε τη μάσκα σου: οι μάσκες που είναι πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία, βοηθούν την επιδερμίδα σου να δείχνει λαμπερή πιο γρήγορα και εύκολα! Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε μια ενυδατική μάσκα, ενώ αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ιδανική είναι για εσένα μια μάσκα που μειώνει τη λιπαρότητα με προπόλη.

Ενυδατώσου: τώρα είσαι έτοιμη να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα, με τις καλύτερες προοπτικές προκειμένου το δέρμα σου να μπορεί να ενυδατωθεί στο έπακρο. Προσπάθησε να εφαρμόζεις αυτά τα απλά βήματα τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα και το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό από ποτέ!