Τα πρωτοποριακά, για την εποχή τους, μυστικά ομορφιάς 5 εμβληματικών σταρ του Χόλιγουντ

30.09.2021
Τα πρωτοποριακά, για την εποχή τους, μυστικά ομορφιάς 5 εμβληματικών σταρ του Χόλιγουντ
Δεν είναι τόσο δύσκολο για τις σύγχρονες γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους από τη στιγμή που τα ράφια των καταστημάτων είναι γεμάτα με προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο, οι σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ δεν είχαν πρόσβαση σε όλη αυτή την πολυτέλεια ομορφιάς, γι 'αυτό και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν διάφορα κόλπα, από τα πιο νορμάλ έως τα πιο τρελά για να παραμένουν πάντα όμορφες. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι αυτές οι κυρίες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή για την ευρηματικότητα τους. Πολλά από αυτά τα κόλπα ομορφιάς έγιναν δημοφιλή και παρέμειναν χρήσιμα ακόμη και σήμερα.

Η Ginger Rogers κοιμόταν έξω

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ, τραγουδίστρια και χορεύτρια Ginger Rogers, έτερον κινηματογραφικό ήμισυ του θρυλικού Fred Astaire [φωτό επάνω] κάποτε ομολόγησε ότι μισούσε τα σαλόνια ομορφιάς.

Για να διατηρήσει τη νεότητά της, δεν χρησιμοποιούσε κανένα καλλυντικό εκτός από τη δουλειά της. Έβαζε το βράδυ μια πλούσια κρέμα νυχτός την οποία άφηνε όλη τη νύχτα και έπλενε το πρόσωπό της το πρωί με σαπούνι που είχε βάση το λάδι. Ακολουθούσε επίσης έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έκανε μια απλή διατροφή και έπαιζε τένις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Αλλά το κύριο μυστικό της ομορφιάς και του λαμπερού της δέρματος ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος ύπνου της. Η Ginger Rogers και ο σύζυγός της κοιμόντουσαν κυριολεκτικά έξω και έμπαιναν στο σπίτι για να κοιμηθούν μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.

Η Jean Harlow έτριβε με ζεστό ελαιόλαδο το τριχωτό του κεφαλιού της

Η Jean Harlow ήταν η πρώτη ξανθιά με πλατινέ μαλλί στο Χόλιγουντ. Ο Max Factor δούλεψε προσωπικά για την εμφάνισή της, οπότε η ηθοποιός ήταν αρκετά ενήμερη σε θέματα ομορφιάς. Συμβούλευε τις γυναίκες να μην τρίβουν το δέρμα του προσώπου τους, όταν απλώνουν την κρέμα, αλλά αντίθετα, να το χτυπούν ελαφρά. Η Jean ισχυριζόταν επίσης ότι τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται με κυκλικές κινήσεις και όχι πάνω και κάτω.

Η σταρ συνιστούσε να τρίβεις με ζεστό ελαιόλαδο το τριχωτό του κεφαλιού τουλάχιστον μία φορά το μήνα για την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών.

Η Marilyn Monroe σχεδίαζε λευκά τρίγωνα στις άκρες των ματιών της και χρησιμοποιούσε κόκκινο κραγιόν

O makeup artist Allan «Whitey» Snyder ήταν ο υπεύθυνος για την εμφάνιση της διάσημης καλλονής. Χρησιμοποιούσε ένα ενδιαφέρον κόλπο για να κάνει τα μάτια της Marilyn Monroe να φαίνονται μεγαλύτερα, πιο φαρδια και λευκά.

Ο Snyder σχεδίαζε μικρά λευκά τρίγωνα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών της σταρ, ακριβώς ανάμεσα στα άνω και κάτω φτερά του eyeliner. Έτσι, τα μάτια της ηθοποιού φαίνονταν πιο μεγάλα. Επιπλέον, τόνιζε τις εσωτερικές γωνίες των ματιών της Marilyn με κόκκινο eyeliner, έτσι ώστε να φαίνονται πιο ανάλαφρες.

Η Vivien Leigh έβαφε τα κάτω χείλη της με κραγιόν εκτός του περιγράμματος τους

Η ηθοποιός που υποδύθηκε την Scarlett O’Hara στο Gone With the Wind πίστευε ότι τα χείλη της δεν ήταν αρκετά γεμάτα. Ακόμα και πριν γίνει μόδα, η Vivienne χρωμάτιζε τα χείλη της έτσι ώστε το κραγιόν να περνάει πέρα από τη γραμμή του κάτω χείλους και να φαίνονται μεγαλύτερα.

Η Marlene Dietrich χρησιμοποιούσε κολλητική ταινία για να σηκώνει τη ζώνη του λαιμού της

Ένα αληθινό είδωλο του στυλ, η θρυλική Marlene Dietrich, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της όταν οι πλαστικές επεμβάσεις δεν ήταν συνηθισμένες. Τι σκέφτηκε; Επινόησε το δικό της είδος καλλυντικών για lifting. Η ηθοποιός έσφιγγε το γερασμένο δέρμα του προσώπου και του λαιμού με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Επίσης, σύμφωνα με κάποιες πηγές, έσφιγγε το λαιμό της με τον ίδιο τρόπο που θα φορούσε ένα φόρεμα χωρίς σουτιέν.