Τα 3 συστατικά που που έχουν τις δυνατότητες να μεταμορφώσουν το δέρμα σου

11.07.2020
Τα 3 συστατικά που που έχουν τις δυνατότητες να μεταμορφώσουν το δέρμα σου
Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα βγαίνει στην αγορά ένα νέο θαυματουργό προϊόν δέρματος, και υπόσχεται να γυρίσει πίσω τον χρόνο, να δώσει μια εντυπωσιακή λάμψη στο δέρμα ή να διορθώσει τις ατέλειες. Με την αγορά περιποίησης της επιδερμίδας τόσο γεμάτη, το να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που θα σου δώσει πραγματικά τα αποτελέσματα που θέλεις, μπορεί να σε μπερδέψει μέχρι και να σε κουράσει.

Ωστόσο, επειδή κάτι είναι στη μόδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλο και για εσένα. Μερικές φορές, η απλότητα είναι το κλειδί. Γι 'αυτό είναι σημαντικό το να προσέχεις τα βασικά για να βρεις τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που πραγματικά αξίζουν τον χρόνο σου (και τα χρήματα σου). Με τη βοήθεια των ειδικών της SkinCeuticals, το Harper’s Bazaar περιόρισε σε τρία, τα συστατικά που που έχουν τις δυνατότητες να μεταμορφώσουν πραγματικά το δέρμα σου.

Βιταμίνη C

Ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C είναι το μυστικό όπλο σου για τη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και του άνομοιόμορφου τόνου του δέρματος.

Οι ελεύθερες ρίζες - ασταθή άτομα στο δέρμα που μπορούν να οδηγήσουν σε πρώιμα σημάδια γήρανσης - παράγονται μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η έκθεση σε υπεριώδες φως ή η ρύπανση.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το L-ασκορβικό οξύ, η δραστική ένωση της βιταμίνης C, βοηθά στην εξουδετέρωση αυτών των ελευθέρων ριζών και με τη σειρά του φωτίζει την εμφάνιση του δέρματος και μειώνει τον αποχρωματισμό. Το L-ασκορβικό οξύ ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο παχύ.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ισχυρό φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει και να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αυτό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, καθώς και στην ενίσχυση της λάμψης. Όπως το θέτει η δερματολόγος Δρ Emma Craythorne: «Είναι το καλύτερο συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος».

Ενώ το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενέσιμα για την προσθήκη όγκου στο δερματικό στρώμα της επιδερμίδας, βρίσκεται συνήθως σε τοπικά προϊόντα, όπως ορούς ή ενυδατικά. Αλλά όλα τα προϊόντα δεν έχουν την ίδια απόδοση.

«Η σύνθεση είναι κρίσιμη, καθώς το υαλουρονικό οξύ είναι συχνά πολύ μεγάλο μόριο για να διεισδύσει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος», λέει η δερματολόγος Δρ Jonquille Chantrey.

Νιασιναμίδη

Ένα αποτελεσματικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, η νιασιναμίδη, είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Β3 και είναι πιθανό να γίνει ένα συστατικό που μπορεί να μπει εύκολα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σου.

«Η νιασιναμίδη έχει αντιοξειδωτικό δυναμικό, ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού ορίου, αντιμετωπίζει την εμφάνιση υπερχρωματισμού και λεπτών γραμμών και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος», εξηγεί η Δρ Jonquille Chantrey. «Ανάλογα με τη σύνθεση, μπορεί να έχει μεγάλο αριθμό χρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της διέγερσης του κύκλου κινητικότητας των δερματικών κυττάρων».

Για τη μείωση της συχνότητας των κηλίδων, η νιασιναμίδη λειτουργεί ελέγχοντας την παραγωγή σμήγματος και προλαμβάνοντας τη συσσώρευση περίσσειας λαδιού που μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση.