10 οικονομικά τιπ για να γλιτώσεις χρήματα από τα προϊόντα ομορφιάς

15.05.2017
Φυσικά και θέλεις να είσαι πάντα κούκλα αλλά και να αγοράζεις τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, αλλά τι γίνεται όταν τα χρήματα σου δεν σου φτάνουν; Μήπως κάνεις κάτι λάθος και μήπως πρέπει να σκεφτείς τοντ ρόπο που φέρεσαι στα... καλλυντικά σου; Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσένα 10 τιπ για να μην ξοδεύεις μια περιουσία στα προϊόντα καλλυντικών!
  1. Φτιάξε τα καλλυντικά που νομίζεις πως σου έχουν χαλάσει! Αν σου σπάσει μια σκιά ή το ρουζ σου δεν σημαίνει πως πρέπει να το πετάξεις, μπορείς άνετα να το φτιάξεις βάζοντας το προϊόν που σου έμεινε σε ένα βαζάκι και να συνεχίσεις να απλώνεις τηνα γαπημένη σου σκιά στα βλέφαρά σου.
  2. Δοκίμασε τις πιο οικονομικές μάρκες. Μπορεί να σου φαίνεται λογικό αλλά δεν είναι απαραίτητο πως πρέπει να αγοράσεις το πιο ακριβό σαμπουάν που θα σου προτίνει το κομμωτήριο. Στο εμπόριο θα βρεις και πιο οικονομικές λύσεις αρκεί να έχεις κάνει την έρευνα σου για να δεις ποια προϊόντα είναι εκείνα που σου ταιριάζουν καλύτερα.
  3. Αγόραζε σε οικογενειακές συσκευασίες! Αν αγοράζεις την οικογενειακή συσκευασία από αγαπημένο σου σαμπουάν ή αφρόλουτρο τότε το μόνο βέβαιο είναι πως θα γλιτώσεις χρήματα.
  4. Μην ξεχνάς τις προσφορές. Τα σούπερ μάρκετ γέμισαν ρποσφορές αλλά μήπως δεν επωφελείσαι από αυτές; Δες κάθε εβδομάδα ποιο σούπερ μάρκετ έχει προσφορά στα καλλυτνικά και επισκέψου αυτό, έτσι θα γλιτώσεις έυκολα χρήματα!
  5. Προτίμησε τις λιγότερο γνωστές αλλά πιο οικονομικές μάρκες. Φυσικά και όλες θέλουμε τις πιο ακριβές μάρκες αλλά είναι ...ακριβές. Στο εμπόριο θα βρεις όλα τα προϊοντα που ψάχνεις με μιρκές διαφοροποιήσεις από τα πιο ακριβά, στις πιο οικονομικές τους εκδοχές. Κάνε την έρευνα αγοράς σου και βρες εκείνα τα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια τις πιο ακριβές επώνυμες μάρκες.
  6. Πες ναι στα δείγματα! Ένα τρόπος για να μειώσεις το μπάτζετ που έχεις για τα προϊόντα ομορφιάς είναι να μαζεύεις δείγματα από τα προϊόντα. Τα δείγματα πολλές φορές θα σε βγάλουν μέχρι και για 2-3 λουσίμτα αν πρόκειται για σαμπουάν ή ακόμη και περισσότερες φορές ανάλογα με την ποσότητα που περιλαμβάνει το δείγμα.
  7. Προσοχή στην ποσότητα. Έχεις δει ποτέ τις διαφημίσεις για οδοντρόκρεμες που η οδοντόκρεμα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της οδοντόβουρτσας; Να είσαι σίγουρη πως οι διαφημιστές το κάνουν αυτό επίτηδες. Όσο περισσότερη οδοντόκρεμα βάζεις στην οδοντόβουρτσά σου τόσο πιο γρήγορα τελειώνει και τρέχεις να αγοράσεις καινούργια. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιγότερη οδοντόκρεμα, λιγότερη ενυδατική κρέμα, λιγότερη ποσότητα σαμπουάν αλλά ακόμη κάνε οικονομία και στο χαρτί τουαλέτας!
  8. Αν δεν ξέρεις ποιες είναι οι σωστές ποσότητες τότε έχε κατά νου πως: πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα ημέρας: ποσότητα ίση με νόμισμα του 1 ευρώ, κρέμα απολέπισης προσώπου: Ποσότητα ίση με 1 αμύγδαλο!, αντιρυτιδική κρέμα ματιών: ποσότητα ίση με 1 μικρό μπιζέλι.
  9. Ένα προϊόν για όλους: Φυσικά και αν είστε πολλά άτομα στο σπίτι το κάθε ένα έχει τα αγπημένα του προϊόντα. Αλλά αν είστε ας πούμε 5 άτομα αυτό σημαίνει ωπς πρέπει να αγοράζετε 5 σαμπουάν; Αυτό που μπορείτε να κάνετε με την οικογένεια είναι να αγοράζετε κάθε φορά το αγαπημένο ενός μέλους και την επόμενη του άλλου. Έτσι και ικανοποιημένοι θα είστε όλοι και θα κάνετε οικονομία.
  10. Φτιάξε τα δικά σου καλλυντικά! Φυσικά και αυτό είναι πάντα μια εναλλακτική αφού θα βρεις πληροφορίες για το πώς θα καταφέρεις να φτιάξεςι τις δικές σου κρέμες ακόμη και το δικό σου λιπ-γκλος!