Μυστικά περιποίησης που πρέπει να ξέρεις

14.12.2011
Όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και εσύ οφείλεις στην ομορφιά σου να ξέρεις τα βασικά για να είσαι πάντα τόσο κούκλα!

Όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και εσύ οφείλεις στην ομορφιά σου να ξέρεις τα βασικά για να είσαι πάντα τόσο κούκλα! Επειδή και η ομορφιά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω ποια είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρεις και είσαι έτοιμη!

Μυστικό 1ο: το αντηλιακό σου είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν! Πριν πας στον πλαστικό για ένα τραβηγματάκι, κάνε στον εαυτό σου την ερώτηση: έβαλα αντηλιακό; Αν και οι περισσότερες πιστεύουν ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο το καλοκαιράκι για προστασία από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες, τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις ότι το να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο –εδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα- είναι το απόλυτο μυστικό ομορφιάς που οφείλεις να ξέρεις!

Έτσι εκτός από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες το αντηλιακό σου έχει και αντιγηραντική δράση. Αν εκτεθείς πολύ στον ήλιο βλέπεις ότι το δέρμα σου χάνει τη ζωντάνια και την λάμψη τους και έτσι φορώντας αντηλιακό όλο το χρόνο μπλοκάρεις τις ακτίνες του ηλίου και το δέρμα σου διατηρεί τη λάμψη του ανέπαφη, πέραν του ότι οι λεπτές γραμμές αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους!

Μυστικό2ο : Διάλεξε προσεκτικά το καθαριστικό σου: αν μέχρι τώρα καθάριζες το προσωπάκι σου με νερό και σαπούνι, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς την ρουτίνα της περιποίηση σου. Ειδικά αν πλένεις το πρόσωπο σου πάνω από 2 φορές την ημέρα, τότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βλάψεις το δερματάκι σου, ειδικά αν χρησιμοποιείς σαπούνι για τον καθαρισμό.

Αν χαθεί η προστασία του δέρματος τότε το δερματάκι σου γίνεται πολύ ξηρό και δεν αποκλείεται να αρχίζει να ξεφλουδίζει και να υποφέρει. Ο αφρός είναι πολύ πιο απαλό καθαριστικό, αφού δεν προκαλεί ξηρότητα στο δερματάκι σου και είναι ιδανικό για ξηρά δέρματα.

Μυστικό3ο : Τα σωστά εργαλεία για τη σωστή δουλειά: μπορεί να έχεις τις καλύτερες σκιές που κυκλοφορούν στην αγορά, τα πιο σούπερ κραγιόν αλλά όμως αν δεν έχεις τα σωστά εργαλεία για να τα απλώσεις στο δερματάκι σου τότε δεν έχει νόημα! Αυτό σημαίνει: τα πινέλα που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι μαλακά έτσι ώστε να τα νιώθεις καλά στο δέρμα σου, να είναι καθαρισμένα έτσι ώστε να κουβαλάνε επάνω τους τα χίλια μύρια και πολλά άλλα. Και πώς θα το καταλάβεις; Αν βουτήξεις το πινέλο σου στην σκιά και το χρώμα πέφτει προς τα κάτω (πριν το απλώσεις), αυτή είναι ένα κακό πινέλο, όπως λένε οι ειδικοί!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη