Δείξε φρέσκια & ξεκούραστη σε χρόνο ρεκόρ!

21.09.2011
Το ξενύχτησες δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας και απορείς γιατί το πρόσωπο σου στον καθρέφτη

Το ξενύχτησες δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας και απορείς γιατί το πρόσωπο σου στον καθρέφτη σε κοιτάζει παραπονεμένο; Μην είναι το αφυδατωμένο δερματάκι σου ή τα πρησμένα σου ματάκια; Παρακάτω θα βρεις όλα αυτά που μπορείς να κάνεις για να δείχνεις πιο φρέσκια και ξεκούραστη από ποτέ μετά το ξενύχτι!

Πώς θα ξεγελάσεις τα πλήθη, σαν να κοιμήθηκες 12ωρο: καταρχήν χαλάρωσε και άφησε στην άκρη το στρες που είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας σου.

Ο καθαρισμός είναι το παν: θέλεις να δείχνει φρέσκο το δέρμα σου που δεν έχεις αξιωθεί να καθαρίσεις; Ακατόρθωτο! Η αρχή για τέλειο δέρμα είναι φυσικά ο σωστός και τακτικός καθαρισμός. Ο καθαρισμός αφαιρεί από την επιδερμίδα σου τις βρωμιές όπως τα υπολείμματα μέικ-απ και την αφήνει απαλή και λαμπερή όπως πρέπει να είναι και εσύ ξεχνάς την θαμπή όψη της. Πλύνε το προσωπάκι σου με κρύο νερό που αναζωογονεί αμέσως το πρόσωπο σου! Εννοείται ότι το σωστό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για να απομακρύνεις μια και καλή τα ίχνη του μακιγιάζ από το πρόσωπο σου.

Η μαγεία του σκραμπ: καθαρό και φρέσκο δερματάκι χωρίς να έχει απομακρύνει πρώτα τα νεκρά κύτταρα δεν γίνεται! Ένα απαλό απολεπιστικό δε θα ερεθίσει καθόλου την επιδερμίδα σου αλλά αντίθετα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ( ή αλλιώς θα εξαφανίσει τα μαύρα στίγματα) και θα αφήσει την επιδερμίδα σου πιο καθαρή από ποτέ.

Η ενυδάτωση που θα σου χαρίσει λάμψη: η ενυδατική σου κρέμα γίνεται ο σύμμαχος σου όταν μιλάμε για λαμπερό δερματάκι. Βρες για την ενυδατική που είναι τέλεια για το δικό σου δέρμα και επένδυσε σωστά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου που είναι το Α και το Ω για τέλεια επιδερμίδα. Αν το δερματάκι σου είναι αφυδατωμένο τότε θα δείχνει θαμπό και άτονο και εσύ θα χάνεις όλο και περισσότερο από τη λάμψη σου. Γι’αυτό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου (ξηρό, λιπαρό ή μεικτό δέρμα) βρες την κρέμα ημέρας και νύχτας που σου ταιριάζει και άπλωσε την στο δερματάκι σου για να δείχνει φρέσκια. Στην περίπτωση που το ξενύχτι συνδυάζεται με κατανάλωση αλκοόλ (που κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται ακόμη πιο αφυδατωμένη) πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις ευλαβικά την ενυδατική σου γιατί διαφορετικά δε θα πετύχεις τίποτα.

Μπες στον πάγο: βάλε ένα αγγουράκι στο ψυγείο για καμία ωρίτσα μέχρι να παγώσει και κόψ’ το σε ροδέλες και τοποθέτησε το στα ματάκια σου και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται! Το παγωμένο αγγουράκι κάτω από τα μάτια θα τα ανακουφίσει και θα ξεχάσεις τους κύκλους κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο και όλοι θα σε ρωτούν αν έκλεισες 24ωρο ύπνου και είσαι τόσο φρέσκια!

Οι σταγόνες να τρέχουν: βάλε στα ματάκια σου σταγόνες για να τα δεις να είναι πιο ξεκούραστα και λαμπερά από ποτέ. Τα σημάδια της κούρασης φεύγουν και η λάμψη έρχεται στο προσωπάκι σου για πάντα!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη