"Καθάρισε" τα φρύδια σου κι άλλαξε λουκ!

30.03.2011
Έχεις ακούσει πως το σχήμα των φρυδιών επηρεάζει όλο το πρόσωπο αλλά κυρίως κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά ή πιο μεγάλα;

Έχεις ακούσει πως το σχήμα των φρυδιών επηρεάζει όλο το πρόσωπο αλλά κυρίως κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά ή πιο μεγάλα; Το να δώσεις στα φρύδια σου τέλειο σχήμα δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να τους χαρίσεις το σχήμα των ονείρων σου!

Διάλεξε το σωστό τσιμπιδάκι: ένα τσιμπιδάκι αιχμηρό με έντονη μύτη είναι ό, τι πρέπει για να αφαιρέσει και την πιο απείθαρχη τριχούλα σου. έτσι θα μπορείς να τραβάς την τρίχα από τη ρίζα τις ενώ το συγκεκριμένο τσιμπιδάκι θα καταφέρει να "πιάσει" και τις πιο μικρές σου τριχούλες.

Μετά το μπάνιο, πιάσε το τσιμπιδάκι: το ζεστό νεράκι μαλακώνει την τρίχα σου και διευκολύνει πολύ την όλη διαδικασία.

Τιπ: αν έχεις ευαίσθητο δέρμα τότε καλά θα κάνεις να απλώσεις αμέσως μετά την αποτρίχωση μια ενυδατική κρεμούλα για να ενυδατώσεις την περιοχή και να απαλύνεις τον ερεθισμό. Ακόμη το δέρμα πριν την περίοδο σου είναι πιο ευαίσθητο και δεν αποκλείεται να πονέσεις περισσότερο όταν «βγάζεις» τα φρύδια σου, οπότε πριν αρχίσεις τη διαδικασία άπλωσε μια κρέμα για ευαίσθητα δέρματα.

Ξέχασε τον μεγεθυντικό καθρέφτη: μπορεί ο καθρέφτης από εκείνη την πλευρά να στα δείχνει όλα σε μεγέθυνση και τέλεια όμως δεν αποκλείεται να νομίζεις ότι έχεις περισσότερες τριχούλες για «καθάρισμα» από ότι πραγματικά έχεις. Αυτό θα είχε το καταστροφικό αποτέλεσμα του να σε αφήσει με δύο φρύδι λεπτά σαν γραμμές από το πολύ μάδημα, πράγμα που δεν είναι καθόλου in.

Η τέλεια αποτρίχωση φρυδιών: επειδή φρύδι από φρύδι διαφέρει πρέπει πρώτα να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκει το φρύδι σου και στη συνέχεια να βάλεις τα δυνατά σου για να το αποτριχώσεις.

Πολύ γεμάτα φρύδια: ο καλός Θεούλης σου έδωσε τόση τρίχα στα φρύδια σου που πραγματικά δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Φτιάξε μια γραμμή με το χτενάκι για τα φρύδια για να δεις μέχρι που θέλεις να φτάνει το φρυδάκι σου και άρχισε να βγάζεις τις τρίχες που περισσεύουν έτσι ώστε να τους δώσεις σχήμα. Εξάλλου τα γεμάτα φρύδια είναι in και μαγνητίζουν το βλέμμα και καλά θα κάνεις να μην τοξεχνάς.

Σκληρές και "κοντές"τριχούλες: πώς θα αφαιρέσεις τις τριχούλες αυτές που σου σπάνε τα νεύρα; Το ψαλιδφάκι σου λύνει τα χέρια αν ορισμένες τρίχες είναι πολύ μακριές και απείθαρχες.

Τιπ: πρόσεξε , το θέμα δεν είναι να μείνεις χωρίς ίχνος τρίχας αλλά να τους δώσεις το κατάλληλο σχήμα. Εξάλλου τα φρύδια-λεπτές γραμμές είναι χρόνια τώρα εκτός μόδας και για να μεγαλώσουν οι τριχούλες σου αν τις ψαλιδίσει αρκετά θα κάνεις πολύ καιρό να τις δεις να μεγαλώνουν ξανά.

Το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπο σου: Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο τότε σου ταιριάζει το φρύδι με έντονη γωνία και μακρύ τόξο που κάνει το προσωπάκι σου να δείχνει πιο αδύνατο.

Αν έχεις μακρύ πρόσωπο: τόλμησε να φτιάξεις το φρύδι σου επίπεδο και οριζόντιο που κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει πιο οβάλ.

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς; Προτίμησε ένα στρογγυλεμένο σχήμα με τα φρύδια σου, με καμπύλες που θα "μαλακώσεις" τις τριγωνικές γωνίες του προσώπου σου.

Από την Ελένη Αναστασάκη