Ανατρεπτικό σπα προσώπου με τριαντάφυλλο!

13.04.2011
Τώρα που η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ποιο είναι εκείνο το υλικό που θα βρεις άφθονο και σε ομορφαίνει; Μα φυσικά το τριαντάφυλλο!

Τώρα που η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ποιο είναι εκείνο το υλικό που θα βρεις άφθονο και σε ομορφαίνει; Μα φυσικά το τριαντάφυλλο! Το τριαντάφυλλο εκτός από το αγαπημένο σου λουλούδι γίνεται το απαραίτητο συστατικό του νεσεσέρ των καλλυντικών σου και σε μεταμορφώνει στην απόλυτη κούκλα της σεζόν! Διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις την πιο σούπερ περιποίηση προσώπου με βάσει το πιο τρέντι υλικό της άνοιξης: το τριαντάφυλλο!

Τι θα χρειαστείς: ένα μεγάλο μπολ, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι σπρέι, ένα φλιτζάνι φρέσκα πέταλα τριαντάφυλλο, 4 λίτρα νερό, μια κανάτα του τσαγιού και μια μη λιπαρή ενυδατική κρεμούλα.

Πρώτο βήμα: βράσε το νεράκι σου και τοποθέτησε τα ροδοπέταλα στο μπολ. Αφού βράσει το νεράκι ρίξε το στα ροδοπέταλα.

Δεύτερο βήμα: κάλυψε το προσωπάκι σου με μια πετσέτα και βάλτο επάνω ακριβώς από το μπολ με το νεράκι που μόλις έριξες. Πρόσεξε η πετσετούλα σου να «σφραγίζει» τον ατμό έτσι ώστε να μη μπορεί να ξεφύγει από τα πλάγια, αλλά να έρχεται όλος ο ατμός στο προσωπάκι σου!

Τρίτο βήμα: απορρόφησε τους ατμούς. Κράτησε σταθερό το κεφάλι σου σε μια καλή απόσταση από το νερό( έτσι ώστε να μην «καείς» από τους ατμούς, αφού τώρα ειδικά το δέρμα σου είναι υπερτεθειμένο και υπερευαίσθητο). Αν δυσκολεύεσαι να πάρεις ανάσα τότε αυτό σημαίνει πως ο ατμός είναι πολύ καυτός.

Τέταρτο βήμα: μείνει πάνω από τον ατμό για 15 περίπου λεπτάκια. Αμέσως μετά σκούπισε ταμποναριστά το δερματάκι σου με την πετσέτα και άπλωσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρεμούλα.

Μην πετάξεις τα ροδοπέταλα που έμειναν αλλά ούτε και το νεράκι! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νεράκι που έμεινε σαν body spray ή ακόμη και σαν αποσμητικό χώρου αφού το άρωμα τριαντάφυλλου είναι τέλειο για κάθε περίσταση! Φρόντισε μόνο να το τοποθετήσεις μέσα στο σπρέι μόλις έχει κρυώσει λιγάκι το νερό και δεν είναι καυτό.

Τιπ: κάνε το συγκεκριμένο σπα προσώπου και όταν έχεις αρπάξει κρυωματάκι πριν πέσεις ο βράδυ για ύπνο και θα δεις ότι το πρωί που θα ξυπνήσεις θα είσαι περδίκι!

Μην ξεχνάς ότι μετά από μια τέτοια περιποίηση δεν έχεις παρά να υποδεχθείς τον καλό σου στολίζοντας το δωμάτιο με ροδοπέταλα για να ολοκληρώσεις τέλεια- και μέσα στο πνεύμα της άνοιξης- τη διαδικασία του σπα!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη