5 λόγοι για να αλλάξεις τη μανικιουρίστα σου

16.11.2023
5 λόγοι για να αλλάξεις τη μανικιουρίστα σου
Σε πολλές από εμάς δεν αρέσει να φτιάχνουμε τα νύχια μας στο σπίτι. Είναι πολύ πιο εύκολο να επισκεφθείς μια τεχνήτρια νυχιών που θα κάνει το τέλειο μανικιούρ και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς ότι το βερνίκι νυχιών θα φύγει ή ότι τα νύχια σου θα λιμαριστούν λανθασμένα. Δυστυχώς, ο επαγγελματισμός δεν υπάρχει παντού και μπορείς να καταλήξεις με νύχια που πραγματικά θα σε απογοητεύσουν.

Παρακάτω θα μάθεις ποια πράγματα πρέπει να προσέξεις για να καταλάβεις για ποιους λόγους θα πρέπει να αποφύγεις ορισμένες τεχνήτριες νυχιών.

Χρησιμοποιούν πάρα πολύ λάδι για τα πετσάκια

Όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το λάδι για τα πετσάκια βοηθά να μαλακώσει και να προστατεύσει το λεπτό δέρμα γύρω από τα νύχια σου. Αλλά αν το χρησιμοποιείς πάρα πολύ, το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο - το δέρμα θα το συνηθίσει και θα γίνει ακόμα πιο ξηρό από ότι ήταν πριν. Άρα, μια μικρή σταγόνα λαδιού είναι υπεραρκετή.

7 κόλπα για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μανικιούρ και το πεντικιούρ στα νύχια σου

Τα νύχια της τεχνήτριας δεν φαίνονται περιποιημένα

Δώσε προσοχή στα νύχια της τεχνήτριας: πολλοί επαγγελματίες προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα νύχια τους,οπότε μπορείς να αξιολογήσεις τις δεξιότητές τους από την κατάσταση των δικών τους νυχιών. Εάν τα νύχια τους είναι καλυμμένα με βερνίκι τζελ, κοίτα να δεις πόσο προσεγμένο είναι το μανικιούρ τους, πρόσεξε αν το βερνίκι νυχιών τους είναι καλα στρωμένο και σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα πετσάκια τους. Εάν τα χέρια της τεχνήτριας είναι περιποιημένα, είναι πιθανό να φροντίσουν καλά και τα δικά σου νύχια.

Χρησιμοποιούν την ίδια βάση σε όλους τους τύπους νυχιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι base coats και όλα έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Τα αδύναμα και φθαρμένα νύχια, για παράδειγμα, απαιτούν διαφορετική βασική επίστρωση από τα υγιή και δυνατά νύχια. Και μια επαγγελματίας τεχνήτρια το ξέρει αυτό.

Χρησιμοποιούν λάθος λίμα νυχιών

Ακριβώς όπως με τα top coats, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια λίμα νυχιών σε διαφορετικούς τύπους νυχιών. Οι λίμες διατίθενται σε διάφορους κόκκους που κυμαίνονται από εξαιρετικά λεπτές έως εξαιρετικά χοντρές. Γι' αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το σωστό: οι εξαιρετικά λεπτές λίμες λειτουργούν καλύτερα σε φυσικά νύχια, ενώ οι χοντρές λίμες είναι κατάλληλες μόνο για τεχνητά νύχια.

Πώς να κάνεις τα νύχια σου να μακρύνουν και να είναι πιο δυνατά

Σου κόβουν τα πετσάκια

Οι δερματολόγοι δεν συνιστούν να κόβεις τα πετσάκια γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και ερεθισμό. Αντί να κόψει την επιδερμίδα σου, μια τεχνήτρια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν αφαίρεσης της επιδερμίδας για να την μαλακώσει και στη συνέχεια να σπρώξει το δέρμα απαλά προς τα πίσω.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.11.2023 - 11:26