Ρετρό: πώς θα πετύχεις την πιο τρέντι τάση!

18.10.2010
Η μόδα έρχεται και φεύγει αλλά το βασικότερο είναι ότι επιστρέφει. Και έτσι το ρετρό επανέρχεται δυναμικά στα μαλλιά σου αυτή τη σεζόν. Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις τα ρετρό χτενίσματα που θα απογειώσουν την ομορφιά σου!

Η μόδα έρχεται και φεύγει αλλά το βασικότερο είναι ότι επιστρέφει. Και έτσι το ρετρό επανέρχεται δυναμικά στα μαλλιά σου αυτή τη σεζόν. Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις τα ρετρό χτενίσματα που θα απογειώσουν την ομορφιά σου!

Με έμπνευση από μια άλλη εποχή: τα ρετρό χτενίσματα σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη μαγεία μιας άλλης εποχής είτε προτιμήσεις τη μαγεία του χαλαρού κύματος γνωστού ως vague είτε απλά θέλεις να δεις τα μαλλιά σου ίσια-πρόκα στο νέο-ρετρό λουκ. Επίλεξε ποιο είναι το χτένισμα που σου ταιριάζει και κόψε την ανάσα!

Μας πήρε το κύμα: το ανάλαφρο κύμα "δένει" τέλεια με το βγαλμένο από άλλη εποχή στιλ της Μέγκαν Φοξ και τη χωρίστρα στο πλάι. Αν θέλεις να πετύχεις το λουκ δεν έχεις παρά να επενδύσεις στα θαυματουργά ρόλει! Αφού λούσεις και στεγνώσεις τα μαλλιά σου(ειδικά αν έχεις σπαστά ή ίσια μαλλιά) δεν έχεις παρά να πάρεις τα "μεγάλα" ρόλει και να τυλίξεις με αυτά όσο μπορείς ίσες τούφες αρκετά μεγάλες. Έτσι θα πετύχεις τη μπούκλα της Μέγκαν Φοξ χωρίς κόπο και με ρομαντικό ύφος θα είσαι κούκλα!

Όγκος ψηλά και όλα τα φτάνω: αν έχεις οβάλ προσωπάκι όπως η Τζένιφερ Λόπεζ δεν έχεις παρά να λανσάρεις το χτένισμα αλά Τζένιφερ Λόπεζ και να κόψεις την ανάσα! Αν έχεις "ψηλά" ζυγωματικά τότε ο όγκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού είναι ότι πρέπει για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου! Δώσε όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού σου και τόλμησε να πιάσεις τα μαλλάκι σου σε ακατάστατο κότσο. Αν φροντίσεις να τονίσεις και το βλέμμα σου( με έμφαση στις εντυπωσιακές βλεφαρίδες) τότε έχεις το πιο τρέντι λουκ με άρωμα άλλης εποχή έτοιμο!

Καρέ-Καρέ: το καρέ δεν είναι μυστικό ότι είναι από τα κουρέματα που πολλές αγάπησαν και ζήλεψαν! Κλασικό και ταυτόχρονα απόλυτα μοντέρνο το συγκεκριμένο κούρεμα σου χαρίζει τον τύπο που πάντα ήθελες μετατρέποντας σε ταυτόχρονα σε style icon της δεκαετίας του ’50 με ’60! Το κούρεμα της Κέιτ Χόλμς αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου και σου δίνει τη δυνατότατα να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα κουρέματα. Η αυστηρή φράντζα και το συμμετρικό σχεδόν γεωμετρικό κούρεμα είναι ότι πρέπει για εσένα που θέλεις να καμουφλάρεις τέλεια το κάπως μεγαλούτσικο μέτωπο σου ενώ ταυτόχρονα κάνεις hairstyle statement!Τόλμησε να κόψεις τα μαλλάκι σου σε όποιο μήκος καρέ σε κάνει να νιώθεις άνετα (κοντό, μακρύ, μεσαίο) και τράβηξε τα βλέμματα!

Αλά Μέριλιν: η ανάλαφρη μπούκλα- ειδικά όταν πέφτει στο μέτωπο- σε συνδυασμό με το ξανθό δε μπορεί παρά να θυμίζει την αξέχαστη Μέριλιν Μονρό και να συντελεί στο να αποπνέεις σεξουαλικότητα και φινέτσα στο φουλ. Τόλμησε να κάνεις έτσι τα μαλλάκια σου για μια ιδιαίτερη περίσταση όπως μια βραδινή έξοδο και θα δεις όλα τα φώτα να είναι στραμμένα επάνω σου! Συνδύασε με λευκό φόρεμα σε grecian γραμμή για τη βραδινή σου έξοδο ή για ένα πιο χαλαρό λουκ πες ναι στο δερμάτινο τζάκετ που θα δώσει στο λουκ σου μια πιο ατίθαση πινελιά!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη