Βρες το κούρεμα που σου ταιριάζει

12.11.2008
Το μυστικό είναι να έχεις ως κριτήριο τις αναλογίες του προσώπου σου, το μέτωπο, το σαγόνι και τα μάγουλά σου. Με το σωστό για σένα κούρεμα αναδεικνύονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενώ μπορείς να ‘καλύψεις’ εξίσου τις ατέλειές σου.

Το μυστικό είναι να έχεις ως κριτήριο τις αναλογίες του προσώπου σου, το μέτωπο, το σαγόνι και τα μάγουλά σου. Με το σωστό για σένα κούρεμα αναδεικνύονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενώ μπορείς να ‘καλύψεις’ εξίσου τις ατέλειές σου.

Μεγάλο μέτωπο: εάν το μέτωπό σου καλύπτει παραπάνω από το 1/3 του προσώπου κάνε ένα αυστηρό κούρεμα με έντονες μύτες που φτάνουν μέχρι το σαγόνι με φράντζα στο ύψος των φρυδιών.(φωτο 1)

Πώς θα τα περιποιηθείς: βάλε κρέμα ισιώματος σε στεγνά μαλλιά απλώνοντάς τη με πετσέτα και φέρε από τη μία πλευρά ένα μακρύ μεγάλο μέρος από τα μαλλιά σου προτού τα ισιώσεις.

Τετράγωνο πρόσωπο: το σαγόνι σου είναι όσο μεγάλο όσο και το μέτωπό σου και δεν έχεις καθόλου μάγουλα; Η λύση: μακριές μπούκλες και χωρίστρα στη μέση για να φαίνονται τα ‘μήλα’ πιο έντονα.(φωτο 2)

Πώς θα τα περιποιηθείς: βάλε κρέμα ενώ τα μαλλιά είναι ακόμα υγρά και στέγνωσέ τα με μία τεράστια βούρτσα για να ‘γυρίσεις’ τις άκρες. Όταν στεγνώσουν εντελώς, τύλιξε μία μία λεπτές τούφες γύρω από σίδερο για μπούκλες. Οι φράντζες που σταματούν στο ύψος του φρυδιού και ίσως λίγο πιο μακριές, δείχνουν μικρότερο το μέτωπο.

Μακρύ πρόσωπο: έχεις μεγάλο μέτωπο, πεταχτό και στενό σαγόνι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι πυκνές μπούκλες που ξεκινούν από το ύψος των μάγουλων και σταδιακά φτάνουν μέχρι τους ώμους.(φωτο 3)

Πώς θα τα περιποιηθείς: στέγνωσε απαλά τα μαλλιά και ψέκασέ τα με σπρέι για να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα. Βάλε μεγάλα, ζεστά ρόλει και άστα να κρυώσουν εντελώς προτού τα βγάλεις. Ανακάτεψέ τα καλά με τα δάχτυλά σου για να γίνουν οι μπούκλες ομοιόμορφες και μετά βάλε λίγη λακ. Εάν τα μαλλιά σου έχουν πολύ όγκο και κίνηση στο ύψος των ‘μήλων’, δημιουργεί την ψευδαίσθηση πιο φαρδύ προσώπου.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: αν έχεις μεγάλο μέτωπο και έντονα ζυγωματικά που καταλήγουν σε μυτερό σαγόνι, μπορείς να κάνεις έντονες μακριές μπούκλες που ξεκινούν από το ύψος του σαγονιού.(φωτο 4)

Πώς θα τα περιποιηθείς: βάλε αφρό για όγκο. Όταν στεγνώσουν, τύλιξε τούφες με κάθετη φορά σε ένα σίδερο για μπούκλες. Μπορείς να πιάσεις στο πλάι μακριά τούφα ώστε να φαίνεται σαν φράντζα.

Στρογγυλό πρόσωπο: μήπως έχεις γεμάτο σαγόνι, έντονα μάγουλα και μεγάλο μέτωπο; Μπορείς να κάνεις ένα απλό κούρεμα έτσι ώστε τα μαλλιά να πλαισιώνουν το πρόσωπό σου και με μία φράντζα στο ύψος των μήλων σου. Με αυτό το κούρεμα, τα μάγουλα θα δείχνουν λιγότερα φουσκωτά.(φωτο 5)

Πώς θα τα περιποιηθείς: χτένισε τα μαλλιά σου με μία κρέμα ισιώματος προτού τα στεγνώσεις.