Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σου για το φθινόπωρο

12.09.2022
Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σου για το φθινόπωρο
Οι καλύτερες μέρες για τα μαλλιά σου είναι μπροστά - Να τι πρέπει να κάνεις για να τα αποκτήσεις!

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, υπάρχουν ορισμένες εποχιακές αλλαγές που έρχονται φυσικά, όπως η αλλαγή των καλοκαιρινών φορεμάτων για πουλόβερ όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει. Αλλά αυτό που μπορεί να μην είναι στο μυαλό σου είναι να αξιολογήσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου για να βεβαιωθείς ότι εξακολουθούν να σε εξυπηρετούν από εποχή σε εποχή. «Κάθε εποχή καθώς ο καιρός αλλάζει και το σώμα μας αλλάζει, είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσουμε την αυτοφροντίδα μας», λέει η celebrity hairstylist Marty Harper. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την περιποίηση των μαλλιών μας;

Γιατί ξεθωριάζει το μόνιμο χρώμα των μαλλιών σου και τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό;

«Το να ρίξεις μια νέα ματιά στα προϊόντα στο ντους και στη ρουτίνα σου είναι σημαντικό για να βεβαιωθείς ότι αυτό που χρησιμοποιείς στοχεύει στις ανάγκες σου», λέει η κομμώτρια και κοσμετολόγος Sunnie Brook. Καθώς φεύγουμε από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες και προετοιμαζόμαστε για χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα πρέπει να ελέγξουμε τις φόρμουλες στο ντουλάπι μας για να βεβαιωθούμε ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των εποχιακών στρεσογόνων παραγόντων. «Καθώς πλησιάζουν το φθινόπωρο και ο χειμώνας, βλέπω πολλές πελάτισσες να κάνουν πιο ζεστά ντους και περισσότερο στέγνωμα με πιστολάκι», λέει η Harper. Κατά γενικό κανόνα, προτείνει σε όλες τις πελάτισσες τις να απομακρυνθούν από πιο ελαφριές, φιλικές προς το καλοκαίρι συνθέσεις και να βρουν περισσότερα ενυδατικά προϊόντα.

Παρακάτω, η Brook και η Harper μοιράζονται τις βασικές συμβουλές τους για τα μαλλιά για το φθινόπωρο:

Χρησιμοποίησε ένα leave-in conditioner
Η γενική συμβουλή της Brook είναι να χρησιμοποιείς ένα leave-in conditioner μετά από κάθε λούσιμο. «Θα επανορθώσει τα σχισμένα άκρα σου, θα ενυδατώσει χωρίς να βαρύνει τα μαλλιά σου και θα αυξήσει τη λάμψη τους», λέει. Η Harper συνιστά επίσης αυτό το βήμα για όλους τους τύπους μαλλιών για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του φριζαρίσματος και του ξεμπερδέματος.

Αναβάθμισε τη μαξιλαροθήκη σου
«Ένας χρυσός κανόνας για όλες τις κατηγορίες μαλλιών είναι να βρεις τις πιο απαλές μαξιλαροθήκες, όπως μετάξι ή σατέν», λέει η Harper. «Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση της τριβής και της ζημιάς στα μαλλιά ενώ κοιμάσαι, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για το δέρμα σου».

Τα οφέλη του σαλικυλικού οξέος για το τριχωτό της κεφαλής

Μην ξεχνάς τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής
Για όσες έχουν λεπτά μαλλιά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περιποιηθούν το τριχωτό της κεφαλής τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Harper προτείνει να χρησιμοποιείς ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής δύο φορές το μήνα. «Μην λούζεσαι υπερβολικά αυτή τη σεζόν! Βρες τη σωστή ενυδάτωση και καταπολέμησε το σπάσιμο», εξηγεί. Η Brook προσθέτει, «Χρησιμοπολιησε ένα σαμπουάν καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής για να αφαιρέσεις τυχόν λιπαρές συσσωρεύσεις και να δώσεις στα μαλλιά μέγιστο όγκο στις ρίζες. Ψάξε για προϊόντα που έχουν σαλικυλικό οξύ. Αυτό βοηθά να απαλλαγείς από το ξηρό δέρμα και την πιτυρίδα, που μπορεί να βαρύνει τις ρίζες σου και θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του κνησμού και του ερεθισμού».

Ενυδάτωσε τις μπούκλες σου
Ο ψυχρότερος καιρός μπορεί εύκολα να διαταράξει τις μπούκλες, επομένως είναι σημαντικό να δίνεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. «Η μεγαλύτερη σύστασή μου για την εποχή είναι να χρησιμοποιήσεις το πιο ενυδατικό σαμπουάν και conditioner», λέει η Harper. «Συστατικά όπως το λάδι καμέλιας και τα μπλε φύκια θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου σε αυτό το εποχιακό ταξίδι».

Κάνε μάσκες
«Διατήρησε τα μαλλιά σου λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα χρησιμοποιώντας μια εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών για να προσθέσεις ενυδάτωση», λέει η Brook. «Αναζήτησε προϊόντα με αλόη βέρα καθώς αυτό το συστατικό βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας, διατηρεί το θύλακα υγιές και ελέγχει τη λιπαρότητα».