Πώς να κάνεις slick κότσο χωρίς να κάνεις κακό στα μαλλιά σου

23.08.2022
Πώς να κάνεις slick κότσο χωρίς να κάνεις κακό στα μαλλιά σου
Κάνε το πιο κομψό χτένισμα αυτής της σεζόν χωρίς να καταστρέψεις τα μαλλιά σου

Ο slick κότσος έχει συζητηθεί όσο λίγα χτενίσματα τους τελευταίους μήνες: Είναι ιδιαίτερα αγαπητό ως το επίσημο χτένισμα του #CleanGirlAesthetic, το οποίο στηρίζεται σε μινιμαλιστικά look μακιγιάζ και αβίαστα χτενίσματα. Αλλά για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι ένα στυλ που βρίσκεται σε έντονη εναλλαγή για δεκαετίες. Είναι ένα απλό και κομψό στυλ που εκτελείται εύκολα και αντέχει πλήρως στο φριζάρισμα—τι άλλο θα μπορούσε κανείς να θέλει σε ένα χτένισμα;

Η μόνη προειδοποίηση για τον slick κότσο είναι ότι μπορεί να είναι πιο σκληρός στη γραμμή των μαλλιών σου από ό,τι θα υπέθετες. Αν νιώθεις έναν πόνο και τα μάτια σου να τραβιούνται, αυτό οφείλεται στην υπερβολική ένταση στη γραμμή των μαλλιών σου. «Αν και μπορεί να θέλεις να κάνεις αυτό το χτένισμα σε καθημερινή βάση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου», λέει ο κομμωτής και πρεσβευτής του Authetic Beauty Concept, Justin Toves-Vincillone. «Τα μεσαία μήκη των μαλλιών γίνονται ευαίσθητα στο σπάσιμο λόγω της έντασης του χτενίσματος. Επίσης, το να τραβήξεις τη γραμμή των μαλλιών σου για να επιτύχετε την απόλυτη λείανση μπορεί να προκαλέσει άγχος στη γραμμή των μαλλιών σου, όπου οι τρίχες είναι συχνά πιο λεπτές και αδύναμες από τα υπόλοιπα μαλλιά». Παρακάτω, ο Toves-Vincillone και ο στυλίστας διασημοτήτων Graham Nation μοιράζονται συμβουλές για να πετύχεις τον τέλειο slick κότσο με ελάχιστη ζημιά.

Το σκανδιναβικό καρέ είναι η νέα δημοφιλής επιλογή κουρέματος

Πώς μπορεί να είναι επιζήμιος ο slick κότσος;
Αν και αυτό το χτένισμα φαίνεται κομψό, τραβάει τη γραμμή των μαλλιών σου με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη ζημιά εάν κάνεις το χτένισμα σε τακτική βάση
. «Το να τραβάς τη γραμμή των μαλλιών σου για να πετύχεις την απόλυτη λείανση μπορεί να προκαλέσει άγχος στη γραμμή των μαλλιών σου, όπου οι τρίχες είναι συχνά πιο λεπτές και πιο αδύναμες από τα υπόλοιπα μαλλιά», εξηγεί ο Toves-Vincillone.

Το να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου πιασμένα σε έναν λείο κότσο μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για τη γραμμή των μαλλιών σου, προσθέτει το Nation. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τη χρήση πάρα πολλών τσιμπίδων ή τη χρήση σκληρών προϊόντων στις άκρες.

Το λαστιχάκι κάνει τη διαφορά;
Σύμφωνα με τους Nation και Toves-Vincillone, το δέσιμο των μαλλιών μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά τη ζημιά που προκαλείται στα μαλλιά σου όταν τα πιάνεις σε έναν λείο κότσο. «Η επιλογή του σωστού αξεσουάρ μαλλιών για αυτό το χτένισμα είναι το πρώτο βήμα για να σώσεις τα μαλλιά σου από την επαναλαμβανόμενη ένταση που οδηγεί σε σπάσιμο», λέει ο Toves-Vincillone. Έτσι, είναι καλύτερο να αποφύγεις οτιδήποτε έχει υψηλή πρόσφυση και λαστιχένια υφή.

Ο Nation λέει ότι για να διατηρήσεις στο ελάχιστο το τράβηγμα των μαλλιών, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια προσέγγιση δύο βημάτων στον λείο κότσο σου. «Χώρισε σε τμήματα τα μαλλιά σου, μερικά εκατοστά γύρω από το πρόσωπό σου, και τράβηξε τα μαλλιά σου πίσω σε μια αλογοουρά», προτείνει. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια ελαφριά λακ και μια μαλακή βούρτσα με τρίχες για να παντρέψεις τη γραμμή των μαλλιών με την αλογοουρά. Για να συγκρατήσεις τις ρίζες, χρησιμοποίησε μια μους.

Για να δώσεις λάμψη στον κότσο, χρησιμοποίησε μια κρέμα styling αντί για ένα παραδοσιακό τζελ ή πομάδα. «Παρέχει ελαφρύ κράτημα και γυαλιστερό φινίρισμα χωρίς τη χρήση τζελ, το οποίο μπορεί να είναι σκληρό στα μαλλιά», προσθέτει. Για να ολοκληρώσεις, ψέκασε μια ελαφριά λακ για να κρατά τα μαλλιά στη θέση τους. Απόφυγε να απλώσεις υπερβολική ποσότητα προϊόντος.

Ξεκίνα με βρεγμένα μαλλιά
«Για να πετύχεις μια εξαιρετικά κομψή εμφάνιση χωρίς να τραβάς πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου, ξεκίνα βρέχοντας ελαφρά τα μαλλιά σου με νερό»
, λέει ο Toves-Vincillone. Στη συνέχεια, προτείνει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω στη θέση τους χρησιμοποιώντας μια βούρτσα προσαρμοσμένη στον τύπο των μαλλιών σου και ασκώντας απαλή, σταθερή πίεση. «Ασφάλισε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι που δεν προκαλεί ζημιά και τύλιξε τις άκρες σε έναν κότσο. Χρησιμοποίησε μια διάφανη πομάδα και μια καθαρή βούρτσα για να κατευθύνεις απαλά προς τα πίσω τυχόν αδέσποτες τρίχες».