5 σημάδια ότι χρησιμοποιείς το λάθος conditioner

24.03.2022
5 σημάδια ότι χρησιμοποιείς το λάθος conditioner
Οι συμβουλές των ειδικών

Το γεγονός ότι χρησιμοποιείς τακτικά conditioner, δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σου λαμβάνουν τη βέλτιστη περιποίηση. Ο στόχος ενός conditioner είναι να μειώσει το pH των μαλλιών μετά το λούσιμο, το οποίο εξομαλύνει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας για να δώσει πιο απαλές, πιο λαμπερές ίνες. Επιπλέον, περιέχει ενυδατικά μαλακτικά που βοηθούν στη θρέψη και την απαλότητα των μαλλιών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της πιτυρίδας και του ξηρού τριχωτού της κεφαλής;

Παρακάτω, θα δεις τα σημάδια που δείχνουν ότι το conditioner σου δεν λειτουργεί:

Τα μαλλιά σου είναι χαλαρά ή επίπεδα
Εάν νιώθεις τα μαλλιά σου χαλαρά ή επίπεδα, μπορεί να οφείλεται στο ότι το conditioner σου είναι πολύ βαρύ. Για να τους δώσεις ζωή, αναζήτησε ένα μαλακτικό που δίνει όγκο. Αυτές οι φόρμουλες τείνουν να είναι εξαιρετικά ελαφριές και επιτρέπουν στα μαλλιά σου να λαμβάνουν την υγρασία που χρειάζονται χωρίς να τα βαραίνουν.

Τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή εύθραυστα
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αφιερώσεις χρόνο για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, να τα ξεπλύνεις και να γίνουν ξηρά και εύθραυστα όπως πριν. Εάν αυτό ακούγεται οικείο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα βαθύ μαλακτικό.

Τα μαλλιά σου κολλάνε μόλις τα ξεβγάλεις
Το πολύ βαρύ conditioner δημιουργεί μια κολλώδη αίσθηση, οπότε αν τα αισθάνεσαι έτσι μετά τη χρήση του conditioner, ήρθε η ώρα να στραφείς σε κάτι πιο ελαφρύ.

Έχεις υπερβολικό φριζάρισμα
Όταν τα μαλλιά σου φριζάρουν, είναι σημάδι ότι χρειάζονται ένα πιο βαρύ conditioner. Το φριζάρισμα συμβαίνει όταν η υγρασία διεισδύει στην επιφάνεια των μαλλιών σου, που είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Δυσκολεύεσαι να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου
Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να χτενίσεις τα μαλλιά σου, ειδικά αν ξεμπερδεύεις ενώ το conditioner σου είναι μέσα (οι περισσότεροι επαγγελματίες προτείνουν να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με φαρδιά δόντια στο ντους για να αντιμετωπίσεις τυχόν κόμπους) .

Μόλις βρεις το κατάλληλο conditioner, φρόντισε να το εφαρμόσεις σωστά. Ξεκίνα από τις άκρες των μαλλιών σου και προεύσου προς τα πάνω. Οι άκρες είναι το παλαιότερο μέρος της τρίχας σου και χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα. Και, αν αντιμετωπίζεις έλλειψη όγκου ή εάν έχεις λεπτά μαλλιά, απόφυγε να εφαρμόζεις conditioner στις ρίζες σου.