Σκέφτεσαι να γίνεις ξανθιά; Διάβασε αυτό

23.06.2021
Σκέφτεσαι να γίνεις ξανθιά; Διάβασε αυτό
Ένας ειδικός μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές του

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για μια αλλαγή στο look μας, και πόσο μάλλον για να δοκιμάσουμε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά μας - τι θα πρέπει όμως να κάνεις αν σκέφτεσαι να ξανθύνεις τα μαλλιά σου αλλά δε ξέρεις κατά πόσο είναι ασφαλές ή με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσεις ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα;

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι

Για πολλά χρόνια, επικρατούσε η άποψη πως αν χρησιμοποιήσεις ντεκαπάζ στα μαλλιά, αυτά θα καταστραφούν. Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο στη δεκαετία του 1980, όταν οι γυναίκες συνήθιζαν να κάνουν περμανάντ και να ξανθαίνουν με το λάθος τρόπο τα μαλλιά τους, προκαλώντας την πτώση τους. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει κάνει τα προϊόντα πολύ πιο ασφαλή, ενώ πλέον περιλαμβάνονται σε αυτά εξαιρετικά θρεπτικά προϊόντα που αφήνουν τα μαλλιά πολύ πιο υγιή.

Αν θέλεις να μάθεις ποιος είναι ο ιδανικός τόνος ξανθού για εσένα, θυμήσου ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τα μαλλιά όπως και για το μακιγιάζ - όλα έχουν να κάνουν με το αν οι υποτόνοι σου είναι θερμοί ή ψυχροί. Εάν είναι θερμοί, προτίμησε απόχρωση καραμελί, χάλκινη ή τζίντζερ, ή αν είναι ψυχροί, δοκίμασε κάτι πιο σταχτί.

Τα καλύτερα hairstyles για μαλλιά μεσαίου μήκους

Τι να προσέξεις αν πρόκειται να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου ξανθά:

- Πρώτα από όλα, κάνε μια δοκιμή. Εάν έχεις βάψει ποτέ τα μαλλιά σου καστανά, ακόμα κι αν νομίζεις ότι πλέον δεν έχει μείνει ίχνος βαφής, αυτό θα ενσωματωθεί στον φλοιό των μαλλιών σου. Μόλις λοιπόν εφαρμόσεις οξυζενέ, τα μαλλιά θα γίνουν πορτοκαλί.

- Μην εφαρμόσεις τη βαφή απευθείας στις ρίζες γιατί θα ανυψωθούν γρηγορότερα από τις άκρες λόγω της θερμότητας από το κεφάλι σου. Άπλωσε την πρώτα στα άκρα και κάνε τις ρίζες σου τα τελευταία 20 λεπτά, για να έχεις ένα πιο ομοιόμορφο χρώμα.

- Αν τα μαλλιά σου είναι ανθεκτικά και σκούρα, θα χρειαστεί να αφήσεις λίγο περισσότερο τη βαφή (για έως και μία ώρα, ή ακόμα περισσότερο). Εάν έχεις μαύρη βαφή στα μαλλιά σου ή υπερβολικά επεξεργασμένα μαλλιά, τότε θα είναι καλύτερο να πας σε ένα κομμωτήριο, και να συμβουλευτείς κάποια ή κάποιον που ειδικεύτεται στις ξανθές βαφές.

- Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, θα πρέπει να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις την ισιωτική σου ή οποιοδήποτε εργαλείο styling με θερμότητα όπως έκανες συνήθως. Απόφυγε τα όσο μπορείς, αλλά όταν τα χρησιμοποιείς, πάντα να χρησιμοποιείς ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν και απόφυγε τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Καλό θα είναι να αγοράσεις μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να προστατεύσεις τα μαλλιά από την τριβή στο μαξιλάρι.