Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα με το πιστολάκι

11.11.2020
Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα με το πιστολάκι
Τα tips που θα σου γλυτώσουν χρόνο και ενέργεια

Είναι σίγουρο πως σχεδόν όλες οι γυναίκες βαριούνται να περνούν την ώρα τους μπροστά στον καθρέφτη περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά τους.

Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα:

Δες και αυτό: Οι χειρότερες συνήθειες την υγεία των μαλλιών

Άλλαξε δωμάτιο
Ο κομμωτής Daniel Jones συμβουλεύει: "Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο μετά το ντους, καθώς η υγρασία στο χώρο σου δημιουργεί παραπάνω δουλειά".

Στίψε τα
Το να στεγνώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα μαλλιά σου τα πρώτα με την πετσέτα, θα μειώσει το χρόνο που θα ξοδέψεις με το πιστολάκι. Τύλιξε την πετσέτα σφιχτά γύρω από τα μαλλιά σου και στύψε την για να απομακρύνεις την επιπλέον υγρασία. Πρόσεξε όμως να μην τα τρίψεις, καθώς, όπως λέει και ο Jones, "Αυτό αγριεύει την τρίχα και προκαλεί φριζάρισμα". Επίσης, μην ξεκινήσεις το στέγνωμα αν τα μαλλιά σου δεν είναι πάνω από 40 με 50% στεγνά.

Αυτό το είδες; Πώς να αποτρέψεις το φριζάρισμα των μαλλιών μετά το χτένισμα

Ξεκίνα από πάνω
Ξεκίνα από το κρανίο, ανασηκώνοντας μικρές τούφες με μια χτένα με ψιλά δόντια και ρίχνοντας τον αέρα στις ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσεις σημαντικά το χρόνο που χρειάζεσαι για να τα στεγνώσεις" λέει η hair stylist Dyana Nematallah.

Σημάδευε πάντα προς τα κάτω
Οδήγησε τον αέρα από τις ρίζες προς τα κάτω για να κλείσουν σωστά τα λέπια της τρίχας, γιατί διαφορετικά, δημιουργείς επιπλέον φριζάρισμα.