Πώς να κάνεις την απόλυτη viral τάση των siren ματιών

12.08.2022
Πώς να κάνεις την απόλυτη viral τάση των siren ματιών
Οι επαγγελματίες δίνουν τις συμβουλές τους

Στην ελληνική μυθολογία, η σειρήνα είναι σύμβολο αποπλάνησης. Τα θαλάσσια τραγούδια τους λέγεται ότι είναι τόσο μαγευτικά που μπορούν να παρασύρουν τους ναυτικούς στον θάνατο. Κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας, η φράση έγινε συνώνυμη με τις γυναίκες που είναι τόσο δελεαστικές που είναι επικίνδυνες, ειδικά στην οθόνη όταν έχουν σαγηνευτικά, φτερωτά μάτια.

Αυτή είναι η ουσία της τελευταίας τάσης ομορφιάς του TikTok, γνωστής ως siren μάτια. Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, με τη δημιουργό @DanielleMarcan, η οποία επινόησε τη φράση καθώς προσπαθούσε να κάνει το βλέμμα της πιο σαγηνευτικό με μακριές κινήσεις μαύρου eyeliner κατά μήκος της εσωτερικής και της εξωτερικής γωνίας των ματιών. Έκτοτε, το hashtag #SirenEyes έχει συγκεντρώσει σχεδόν 280 εκατομμύρια προβολές, εμπνέοντας τους χρήστες να αξιοποιήσουν τη «σκοτεινή θηλυκότητά» τους.

Η Gigi Hadid έκανε το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ με κρύσταλλα και κόκκινα χείλη

«Υπάρχει σίγουρα μια νότα νουάρ», λέει η makeup artist Cassandra Garcia για την τάση αυτή, την οποία έχουμε δει σε διαφορετικές εκδοχές στο κόκκινο χαλί σε άτομα όπως η Zendaya και η Bella Hadid εδώ και χρόνια. «Είναι μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό cat-eye, που ανυψώνει, επιμηκύνει και ανοίγει τα μάτια».

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το look, παίξε με τις σκιές και συμπλήρωσε τη γραμμή όπου ταιριάζει καλύτερα με το δικό σου σχήμα ματιών». Μερικές χρήσιμες στρατηγικές: «Για όσες έχουν μικρότερα μάτια, ευθυγράμμισε το κέντρο της γραμμής των βλεφαρίδων με ένα nude liner για να ανοίξεις περισσότερο τα μάτια». «Αν τα μάτια σου είναι πιο κοντά το ένα στο άλλο, κάνε μια διακριτική γραμμή στην εσωτερική γωνία και ακολούθησε με μια πινελιά σαμπανιζέ σκιάς για να φωτίσεις αυτή την περιοχή και να δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου ανάμεσα στα μάτια».