Πώς να εφαρμόσεις primer σαν επαγγελματίας

11.08.2021
Πώς να εφαρμόσεις primer σαν επαγγελματίας
Βελτίωσε την όψη του μακιγιάζ σου με αυτά τα tips

Το πρόσωπό μας είναι ο απόλυτος καμβάς και η εφαρμογή primer πριν από το μακιγιάζ μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Αλλά υπάρχουν μερικές γυναίκες που είναι καινούργιες στον κόσμο του μακιγιάζ και μπορεί να αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι το primer. Τα primer μακιγιάζ χρησιμοποιούνται κάτω από τη σκιά ματιών, το foundation, το κραγιόν, τη μάσκαρα, ακόμη και το βερνίκι νυχιών για να δημιουργήσουν μια ομαλή βάση που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα υπόλοιπα προϊόντα στη θέση τους όλη την ημέρα.

4 συμβουλές για το αυθεντικό γαλλικό make up

Τα primer μπορούν επίσης να μειώσουν την ποσότητα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς και να κάνουν την εφαρμογή λίγο πιο εύκολη. Ουσιαστικά, προορίζονται να δημιουργήσουν ένα φράγμα μεταξύ του προϊόντος και του δέρματός, δίνοντάς όμορφα και μακροχρόνια αποτελέσματα. Δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές για διαφορετικά μέρη της ρουτίνας ομορφιάς, οι επαγγελματίες makeup artists Juliette Perreux και Lindsey Trop μοιράζονται όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τι είναι το Primer;

Σκέψου το primer για το μακιγιάζ ως βάση για να βελτιώσεις την υπόλοιπη εφαρμογή του μακιγιάζ σου. Το primer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει πολλά μέρη της ρουτίνας ομορφιάς σου, συμπεριλαμβανομένων των ματιών, του προσώπου, των βλεφαρίδων, των χειλιών και των νυχιών. Το primer προσώπου, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξομαλύνει τους πόρους, να δημιουργήσει μια βάση μακράς διάρκειας μακιγιάζ, να διαχειριστεί τη λιπαρότητα ή να αποτρέψει την υπερβολική λάμψη, εξηγεί η Perreux. Ο Trop προσθέτει: "Είτε έχεις ξηρό, λιπαρό ή θαμπό δέρμα, αν ανησυχείς για ακμή, υπερχρωματισμό, προστασία από τον ήλιο, ρύπους ή έχεις άλλες ανησυχίες, υπάρχει ένα primer για εσένα".

Πώς να εφαρμόσεις το primer
Εάν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα, εφάρμοσε το πρώτα και άφησε το δέρμα σου να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου, άπλωσε μόνο ένα ελαφρύ στρώμα primer, με τα δάχτυλά σου ή ένα σφουγγάρι μακιγιάζ. Άφησε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν εφαρμόσεις το foundation σου. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείς ότι το primer που επέλεξες συμπληρώνει το foundation σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις ένα primer με βάση τη σιλικόνη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα foundation με βάση τη σιλικόνη και όχι το νερό.

Αν χρησιμοποιήσεις primer ματιών, μπορείς να το εφαρμόσεις είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με ένα πινέλο ή με ένα σφουγγάρι. "Για primer ματιών που διορθώνουν το χρώμα, προτιμώ να χρησιμοποιώ ένα πινέλο για να διασφαλίσω ότι είμαι ακριβής στην εφαρμογή μου", λέει η Trop. "Για διαφανή primer, μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα δάχτυλά μου, ώστε να μπορώ να καταλάβω πόσο προϊόν εφαρμόζεται και πού".