Αγοράζεις foundation μέσω ίντερνετ; Να πώς να βρεις την απόχρωση σου

03.12.2020
Αγοράζεις foundation μέσω ίντερνετ; Να πώς να βρεις την απόχρωση σου
Οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους

Όπωςγια την εύρεση του σωστού ζευγαριού παπουτσιών που ταιριάζει σε εσένα και τα πόδια σου, παίζει σημαντικό ρόλο το πλάτος των ποδιών, έτσι και για την επιλογή του σωστού foundation, πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως ο τόνος και ο τύπος του δέρματος. Και μπορεί λόγω της πανδημίας τα καταστήματα να είναι κλειστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνει στοπ και στις ηλεκτρονικές μας αγορές. Σε ό,τι αφορά όμως την αγορά foundation, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

Δες και αυτό: 5 τάσεις για make up που θα σε κάνουν πιο εντυπωσιακή αυτόν τον χειμώνα (ακόμα και με τη μάσκα)

Η επαγγελματίας makeup artist Jillian Dempsey μοιράζεται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πώς να βρούμε το σωστό για εμάς foundation όταν ψωνίζουμε μέσω ίντερνετ.

Αρχικά, θα πρέπει να καταλάβεις ποιοι είναι οι υποτόνοι της επιδερμίδας σου, τα φυσικά δηλαδή χρώματα κάτω από το πάνω στρώμα του δέρματός, και μπορεί να είναι θερμοί ή ψυχροί. Ευτυχώς, πολλές εταιρείς διαθέτουν ευρεία επιλογή αποχρώσεων, ενώ στο ίντερνετ μπορείς να βρεις εικόνες μοντέλων με διαφορετικούς τόνους και υποτόνους δέρματος, ώστε να μπορείς να προσδιορίσεις ποιο είναι πιο κοντά στο δικό σου δέρμα.

Ο τύπος της επιδερμίδας
Τα foundation έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές, και καθεμία από αυτές λειτουργούν διαφορετικά σε διαφορετικούς τύπους δέρματος. Για παράδειγμα, ένα foundation για λιπαρό δέρμα δεν θα λειτουργήσει το ίδιο σε μια ξηρή επιδερμίδα.

Η Dempsey προτείνει υγρά και κρεμώδη foundation για άτομα με ξηρό δέρμα και προτείνει την αποφυγή λέξεων όπως «ματ» και «σκόνη» στην περιγραφή του foundation. Αντ 'αυτού, αναζήτησε προϊόντα που αναφέρουν τις λέξεις «ενυδάτωση», και «εύκολο να αναμειχθεί» εάν το δέρμα σου είναι ξηρό.

Αντίθετα, αν είσαι λιπαρή, είναι καλύτερο να αναζητήσεις foundation σε μορφή πούδρας ή υγρά χωρίς λάδι. Εάν το δέρμα σου βρίσκεται ανάμεσα σε ξηρό και λιπαρό, πιθανότατα έχεις μεικτή επιδερμίδα και ευτυχώς, έχεις περισσότερες επιλογές. "Είναι πιο εύκολο να επιλέξεις foundation εάν έχεις μεικτή επιδερμίδα", λέει η Dempsey.

Η σωστή κάλυψη
Σε γενικές γραμμές, ένα foundation πλήρους κάλυψης αναφέρεται στη μέγιστη ποσότητα χρωστικής προϊόντος. Ένα foundation μεσαίας κάλυψης, ωστόσο, εξακολουθεί να "εμφανίζει" λίγο από το δέρμα μετά την εφαρμογή του και συνήθως έρχεται σε υγρή μορφή. Μια φόρμουλα με ελαφριά κάλυψη προορίζεται να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, αφήνει ορατά χαρακτηριστικά όπως οι φακίδες και είναι καλύτερος για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να αναπνέει.