Τα σίριαλ που θα αγαπήσουμε

03.10.2008
Από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου το καμπανάκι της έναρξης χτυπάει... συναγερμό για τα κανάλια! Μία ακόμα ανταγωνιστική σεζόν αρχίζει για τις εβδομαδιαίες ελληνικές σειρές, που φέτος έχουν στόχο το γέλιο

Από την ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου το καμπανάκι της έναρξης χτυπάει... συναγερμό για τα κανάλια! Μία ακόμα ανταγωνιστική σεζόν αρχίζει για τις εβδομαδιαίες ελληνικές σειρές, που φέτος έχουν στόχο το γέλιο, αλλά και το νεανικό κοινό. Περισσότερες κωμωδίες και λιγότερα δράματα, που ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι και να μην αντιστρέψουν τους... ρόλους. Η παράσταση αρχίζει!

MEGA

«Ποιός μας πιάνει»: Το «δυνατό χαρτί» του καναλιού για φέτος. Πρόκειται για το περσινό «Μάντεψε ποιος», που δεν πρόλαβε να πάρει το δρόμο της παραγωγής και τώρα άλλαξε εντελώς και κάνει την εμφάνισή του, με τις Τάνια Τρύπη, Ελισάβετ Μουτάφη, Χριστίνα Θεωνά, Μαρία Αντουλινάκη στους βασικούς ρόλους. Η Κάτια, η Χριστίνα, η Ντόνα και η Ποτούλα, που δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, συναντιούνται σε ένα δικηγορικό γραφείο όταν ένας άντρας πεθαίνει και κληρονομούν την περιουσία του. Ένας νέος σεναριογράφος, ο Γιάννης Διακάκης, υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

«Aγρια παιδιά»: Η νεανική πρόταση του καναλιού που θα παίζει κάθε Τρίτη βράδυ και το σενάριό της υπογράφει από τη σειρά διηγημάτων του ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Τα νέα πρόσωπα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Νικόλας Αγγελής, Μιχάλης Οικονόμου, Σταύρος Ζβίγκος. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τη ζωή τεσσάρων αγοριών που ζουν στη σύγχρονη πόλη και περνούν ατελείωτες ώρες κάνοντας skateboard στους δρόμους και στις πλατείες. Σκηνοθετεί ο Χρήστος Νικολέρης.

«Πολυκατοικία»: Θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 21:00. Θέμα της η «συγκατοίκηση» των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Τους ρόλους ερμηνεύει ένα πολύ δυνατό καστ, ανάμεσά τους οι: Παύλος Χαϊκάλης, Μάρθα Βούρτση, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Βίλμα Τσακίρη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νικολέτα Βλαβιανού, Βασιλική Ανδρίτσου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Χάρης Ασημακόπουλος κ.ά. Διασκευή σεναρίου από την ισπανική παραγωγή έχει κάνει ο Βασίλης Σπηλιώπουλος και η Βίκυ Αλεξοπούλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Βασίλης Θωμόπουλος και η Κατερίνα Καραγιάννη.

«LAPD»: Ο Προκόπης, ο Θωμάς και ο Λουκάς, δηλαδή ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Κρατερός Κατσούλης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, σε ατελείωτες γκάφες στο στυλ του επιθεωρητή Κλουζό. Διασκευή σεναρίου από την ισπανική παραγωγή έχουν κάνει ο Αποστόλης Τσαούσογλου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης των «Singles» Στέφανος Μπλάτσος.

«Λάκης ο γλυκούλης»: Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία αυτού του ήρωα; Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο Λάκης, που ο πατέρας του τον έχει αποκληρώσει επειδή στα 17 του χρόνια παράτησε το σχολείο για να παντρευτεί τη σημερινή γυναίκα του που είχε μείνει έγκυος. Όμως, τώρα ο πατέρας του πεθαίνει και έχει μια τελευταία επιθυμία... Ο Νίκος Ζαπατίνας υπογράφει τη σκηνοθεσία. Μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη παίζουν οι: Ζέτα Δούκα, Ιωσήφ Μαρινάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αλίνα Κωτσοβούλου, Αντώνης Αντωνίου, Έλλη Γαρυφαλλίδου κ.ά.

«Ολα στον αέρα»: Ο σκληρός χώρος της τηλεόρασης μέσα από την εκπομπή «Δες το κι έτσι». Κωμικές στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική ζωή των εργαζομένων στο χώρο των media, με τη Μαρία Λεκάκη και τον Χρήστο Πλαϊνη. Η Χρύσα Ρώπα είχε αρχίσει γυρίσματα, διαφώνησε όμως με το σενάριο και αντικαταστάθηκε από την Κατιάνα Μπαλανίκα. Η διασκευή σεναρίου είναι του Φίλιππου Δεσύλα και η σκηνοθεσία της Αμαλίας Γιαννίκου.

Με νέους κύκλους επεισοδίων θα συνεχιστούν και οι πετυχημένες σειρές του Μεγάλου Καναλιού «Ευτυχισμένοι μαζί», «Λατρεμένοι μου γείτονες» με νέους γείτονες τους Χρήστο Σιμαρδάνη, Ράνια Σχίζα, τα «Μαύρα μεσάνυχτα» και οι «Επτά θανάσιμες πεθερές», οι οποίες θα μεταδίδονται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΑΝΤ1

«Τo κλειδί του παραδείσου»: Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ανδρέου είναι ο μέντορας αλλά και ο συμβουλάτορας του Διονύση, που τον καθοδηγεί για να διεκδικήσει το όνειρό του αλλά και το μεγάλο του έρωτα, τη συμφοιτήτριά του Σοφία. Μόνο που μια συνεργασία του Ανδρέου με τη Σοφία θα αλλάξει τα πράγματα. Ο Αποστόλης Τότσικας επιστρέφει δίπλα στη Ζέτα Μακρυπούλια. Έχει όμως να αντιμετωπίσει τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που θα γίνει ο ανταγωνιστής του! Το σενάριο γράφει ο Κώστας Βαζάκας, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελισάβετ Χρονοπούλου.

«Λίτσα.com»: Η Όλγα Μαλέα κάνει την πρώτη της συνεργασία στην τηλεόραση και σκηνοθετεί την κωμωδία που γράφουν η Κωνσταντίνα Γιαχαλή και ο Παναγιώτης Μαντζιαφός. Η Λίτσα ζει με την καταπιεστική οικογένειά της και εργάζεται με ελάχιστες αποδοχές στο κομμωτήριο της πανούργας Τζένης. Όταν πιάνει το σύντροφό της να την απατάει, αποφασίζει να μην εμπιστευτεί ξανά κανέναν άντρα. Η καρδιά της, όμως, χτυπάει για τον Ηλία, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που έχει σχέση με την αφεντικίνα της. Για να βρει διέξοδο ανακαλύπτει το Internet και δημιουργεί ένα blog στο οποίο θα μοιραστεί όλες τις απόψεις της... Παίζουν: Σοφία Φαραζή, Μάριος Αθανασίου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φωτεινή Τσακίρη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Χάρης Μαυρουδής κ.ά.

«7 ζωές»: Βασίζεται σε ισπανική παραγωγή και προβλέπεται να βγάλει γέλιο. Κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός που ετοιμάζεται για το πρώτο του καυτό ραντεβού. Κι ενώ σκοπεύει να χάσει την παρθενιά του, ένα ατύχημα στην μπανιέρα τον ρίχνει σε... κώμα. Όταν συνέρχεται 18 χρόνια μετά είναι 35 χρόνων πια και έχει χάσει τα πάντα, εκτός από την παρθενιά του! Παίζουν: Γιώργος Σεϊταρίδης, Σωκράτης Πατσίκας, Υρώ Μανέ κ.ά. Στο σενάριο ο Γιώργος Φειδάς, γνωστός μας από τους «Singles».

«Πάρης και ελένη»: Ο ρομαντικός Πάρης αποφασίζει να κλέψει την αγαπημένη του Νατάσσα, καθώς είναι απελπισμένος, αφού υπάρχει μια μακροχρόνια έχθρα ανάμεσα στις οικογένειές τους. Κατά λάθος, όμως, απαγάγει την αδελφή της, την κακότροπη Ελένη. Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Βάσια Καρυτινού, Γωγώ Φώτου και τη σκηνοθεσία ο Κώστας Βαρελίδης. Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάλεια Ματίκα, Αργύρης Αγγέλου, Ελένη Αποστολοπούλου, Δημήτρης Πιατάς, Ελένη Κρίτα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χάρης Εμμανουήλ, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Κατιφέ.

«Steps»: Ο «Πυρετός της δόξας» λίγες δεκαετίες αργότερα... Η νεανική σειρά έρχεται επίσης από την Ισπανία και το σενάριό της προσαρμόζουν οι Χριστίνα Κοτζάμπαση, Κατερίνα Μπέη, ενώ σκηνοθετεί ο Χρίστος Γεωργίου. Οι χορογραφίες είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Μια ομάδα σπουδαστών με διαφορετικές ιστορίες, με τα όνειρα και τα προβλήματά τους, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις τους. Παίζουν: Αντώνης Φραγκάκης, Αθηνά Μαξίμου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κωνσταντίνος Λάγκας, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ελένη Καλλία, Γιώργος Σουξές κ.ά.

«Σαράντα κύματα»: Ο συγγραφέας Λαέρτης Καλλέργης ζει σε έναν πύργο μαζί με τη μητέρα του και το υπηρετικό προσωπικό τους. Από τότε που η γυναίκα του πήρε το παιδί τους και εξαφανίστηκε ο Λαέρτης μεταμορφώθηκε σε τέρας που κάνει τη ζωή των άλλων μαρτύριο, όταν η μητέρα του χάνει την επαφή με την πραγματικότητα και αρχίζει να υποδύεται διάφορους ρόλους. Παίζουν: Λίνα Σακκά, Μιχάλης Μαρίνος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Βασιλάκης, Λίλη Τσεσμετζόγλου, Ναταλία Λιονάκη, Χρήστος Γιάνναρης. Το σενάριο είναι της Τίνας Καμπίτση και η σκηνοθεσία της Μαρίας Λάφη.

«Το σοϊ μου μέσα»: Η Στεφανία, μια φιλοχρήματη γυναίκα που στήνει διάφορες κομπίνες, ετοιμάζει το μεγαλύτερο κόλπο της ζωής της: συγκεντρώνει σε μία βίλα εφτά καταχρεωμένους ανθρώπους και έναντι αμοιβής τούς πείθει να υποδυθούν μια... αγαπημένη οικογένεια! Θύμα της κομπίνας είναι ένας πάμπλουτος Ελληνοαμερικανός, που θα πιστέψει ότι αυτή είναι η χαμένη του οικογένεια, που την αναζητά εδώ και χρόνια... Ο Δημήτρης Αποστόλου υπογράφει την προσαρμογή του σεναρίου από τη λάτιν παραγωγή που σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Πορτοκαλάκης και παίζουν οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Απόστολος Γκλέτσος, Σοφία Βογιατζάκη.

«Εργαζόμενη γυναίκα»: Η Ελένη Ράντου σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Γυναίκες ελεύθερες, παντρεμένες, χωρισμένες, ξαναπαντρεμένες ή ολομόναχες. Γυναίκες ωραίες, άσχημες, ψηλές, κοντές. Όλες τους εργαζόμενες γυναίκες που ψάχνουν το ρόλο τους. Το σενάριο είναι της Σάρας Γανωτή και του Νίκου Σταυρακούδη και η σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου.

«Χωρίς όρια»: Επρόκειτο να προβληθεί πέρυσι με τίτλο «Οι δρόμοι της οργής». Η Υβόννη Μεταξάκη έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετεί ο Στράτος Μαρκίδης. Παίζουν: Άλκης Κούρκουλος, Τάσος Νούσιας, Τέτα Σαββάτη, Μελίνα Μποτέλη, Φίλιππος Σοφιανός, Νόνη Ιωαννίδου, Τόνυ Δημητρίου κ.ά. Δύο αδέρφια που ως τώρα αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου θα βρεθούν αντιμέτωπα με το θάνατο του πατέρα τους, που ήταν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του τόπου, και θα διεκδικήσουν με μανία ό,τι πιστεύει ο καθένας πως του ανήκει.

Η μόνη σειρά που πήρε «πράσινο φως» για δεύτερο κύκλο επεισοδίων είναι το «Φίλα το βάτραχό σου», με τους Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη. Τα νέα πρόσωπα είναι οι: Ευαγγελία Μουμούρη, Αντώνης Καρυστινός, Θάνος Αλευράς.

Αlpha

«Ματωμένα χώατα»: Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου, αποτελούσε το όνειρο του Κώστα Κουτσομύτη για τη μεταφορά του στην τηλεόραση. Θα παρουσιάσει μία από τις πιο οδυνηρές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής. Η σειρά επικεντρώνεται, όπως και το βιβλίο, στο ανθρώπινο δράμα όλων των μικρών λαών που σφαγιάζονται μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα. Πρόκειται για φιλόδοξη παραγωγή του καναλιού, στην οποία παίρνουν μέρος πάνω από 1.200 κομπάρσοι καθώς και αρκετοί κασκαντέρ. Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης. Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Δήμητρα Ματσούκα, Άννα Συνοδινού, Γιώργος Παπαδημητράκης, Τζώρτζης Μουριάδης, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη κ.ά.

«Εχω ενα μυστικό»: Η βιογραφική σειρά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του γιου της Γιάννη Παπαμιχαήλ. Πολύ πριν από την προβολή της έχει ήδη συζητηθεί πάρα πολύ φέτος, όπως ακριβώς οτιδήποτε είχε σχέση με την εθνική μας σταρ. Σενάριο: Μαίρη Ζαφειροπούλου, Σταύρος Καλαφατίδης. Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ. Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Χρανιώτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη κ.ά. Συμμετέχει ο Θανάσης Βέγγος. Στο ρόλο του πατέρα της ηρωίδας ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ο αγγελός μου, ο διαβολός μου»: Ο Μιχαήλ είναι ένας άγγελος που μόλις έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη... σχολή αγγέλων. Για να κάνει πρακτική, του ανατίθεται να βοηθήσει τη Χριστίνα, μια άνεργη δημοσιογράφο με δύο ιδιόρρυθμα παιδιά που την έχει εγκαταλείψει ο άντρας της. Την ίδια στιγμή, όμως, από το «στρατόπεδο» της Κόλασης στέλνουν τον Αλέξανδρο, για να κάνει τη Χριστίνα να παραβεί τις Δέκα Εντολές. Μια ρομαντική κομεντί που είναι διασκευή από δανέζικη παραγωγή και την προσαρμόζει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, ενώ σκηνοθετεί η Ανιές Σκλάβου. Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Μάξιμος Μουμούρης, Πέτρος Λαγούτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γεωργία Τσαγκαράκη.

«Υπάρχουν άντρες και άντρες»: Ο Βασίλης, ο Στράτος και ο Ανδρέας είναι χωρισμένοι με παιδιά και βρίσκονται σε ψυχολογικό αδιέξοδο. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν χάνουν το κέφι τους και αποφασίζουν να μείνουν μαζί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η ανάγκη όμως για μια οικιακή βοηθό βάζει στο σπίτι τους μια ανύπαντρη μητέρα, τη Ρένα. Τη διασκευή του σεναρίου από την ισπανική παραγωγή έχει κάνει η Μαρία Χατζηγρηγορίου. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Σπύρος Μιχαλόπουλος. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Αποστολάκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου, Χρήστος Μάντακας κ.ά.

«Βέτα queen»: Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι η Βέτα, η... βασίλισσα της ιστορίας που μετακομίζει με τα παιδιά της από τη Θεσσαλονίκη στο Αιγάλεω, στο πατρικό της σπίτι, μετά από πολλά χρόνια. Η απόφαση αυτή, όμως, θα της δημιουργήσει προβλήματα, καθώς η συγκατοίκηση με την τυραννική της μητέρα θα αποδειχθεί μαρτυρική από το πρώτο κιόλας λεπτό. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Βέτα έχει ακόμα να βάλει σε τάξη τα ανεπίδεκτης μαθήσεως παιδιά της και να αντιμετωπίσει τον καλοκάγαθο αδερφό της, ένα νεανικό φλερτ και μια «αμαρτωλή» παιδική φίλη. Μία ακόμα ισπανική παραγωγή που διασκευάζει ο Γιώργος Κρητικός και σκηνοθετεί ο Νίκος Κουτελιδάκης. Παίζουν επίσης: Ταξιάρχης Χάνος, Λύδια Λένωση, Ανατολή Αθανασιάδου, Χρήστος Σαπουτζής κ.ά.

«Γ4»: Η ιδέα του Λάκη Λαζόπουλου που υλοποιείται φέτος με θέμα τη ζωή των μαθητών της τελευταίας τάξης του λυκείου με μια ρεαλιστική σύγχρονη ματιά. Η σειρά καταγράφει την καθημερινότητά τους, με τα προβλήματα, τα όνειρα, το τρυφερό αλλά και σκληρό πρόσωπο του κόσμου τους. Σενάριο: Δημήτρης Κόλλιας. Σκηνοθεσία: Σέργιος Κωνσταντινίδης. Παίζουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Μιριέλλα Κουρεντή, Κατερίνα Μισιχρόνη, Στέφανος Μουαγκιέ, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Πασσάς, Γιώργος Σπάνιας. Στους ρόλους γονέων και καθηγητών οι: Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελένη Τζώρτζη, Μαριάνθη Μενεγάκη, Ρεγγίνα Παντελίδη, Παναγιώτα Μόνια κ.ά.

«Οι ατρόμητοι»: Κωμική σειρά που φέρνει ξανά στις οθόνες τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη σύντροφό του Φαίη Κοκκινοπούλου. Παρουσιάζει τη ζωή μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας που παλεύει ενωμένη για να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια της καθημερινότητας. Το σενάριο υπογράφουν οι: Κώστας Παπαδόπουλος, Έλενα Σολωμού, Μιχάλης Άνθης, ενώ τη σκηνοθεσία οι: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Πέτρος Καλκοβάλης. Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιάννης Βούρος, Χριστίνα Πομώνη κ.ά.

Η «Εξαφάνιση» συνεχίζεται με δεύτερο κύκλο επεισοδίων με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Σταύρο Ζαλμά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το χαρακτήρα που έπαιξε στον πρώτο κύκλο ο Νίκος Σεργιανόπουλος θα υποδυθεί ο Φίλιππος Σοφιανός.

ΕΤ1

«Καρυωτάκης»: Δραματική σειρά εποχής σε σενάριο-σκηνοθεσία Τάσου Ψαρά. Πρωταγωνιστούν οι: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαρία Κίτσου. Στη σειρά παρουσιάζεται ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια, η σχέση του Κώστα Καρυωτάκη και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, όπως και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή.

«Ο ψεύτης παππούς»: Ένας αλλιώτικος παππούς. Μετατρέπει σε παραμύθι την καθημερινότητα, την περιπέτεια της ζωής του, που είναι γεμάτη μυστικά και ψέματα, κωμωδία και δράμα στους δρόμους της Αθήνας και του Παρισιού. Γι αυτό εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει το θαυμασμό του μικρού εγγονού του. Το σενάριο γράφει ο Παναγιώτης Μέντης από το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζέη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και ο Νίκος Καβουκίδης. Παίζουν επίσης: Κώστας Νικολάου, Γιώργος Μοσχίδης, Μαρία Καβουκίδη, Μαρία Τζίμα κ.ά.

Συνεχίζεται με δεύτερο κύκλο επεισοδίων η σειρά «Τα χρυσά κορίτσια».