Γιατρέ, μου ανεβαίνει η... τηλεθέαση!

05.09.2008
Γοητευτικές γιατρίνες που θα μπορούσαν να είναι και μοντέλα, ακαταμάχητοι χειρουργοί και πολύς έρωτας μαζί με ίντριγκες και ανθρώπινες ιστορίες, δοσμένες με χιούμορ και ευαισθησία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Γοητευτικές γιατρίνες που θα μπορούσαν να είναι και μοντέλα, ακαταμάχητοι χειρουργοί και πολύς έρωτας μαζί με ίντριγκες και ανθρώπινες ιστορίες, δοσμένες με χιούμορ και ευαισθησία. Αυτή είναι η συνταγή μίας από τις καλύτερες αμερικανικές σειρές που κάνει θραύση παγκοσμίως, γι αυτό και την εξασφάλισε για τη νέα σεζόν ο Ant1. Το «Greys anatomy», που έχει σαρώσει σε Βραβεία ΕΜΜΥ και Χρυσές Σφαίρες, έρχεται να κατακτήσει και το ελληνικό κοινό και να φέρει υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε ένα κανάλι που άλλαξε ηλικιακό target group.

Η σειρά προβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια από το Alter, αλλά το κανάλι του Αμαρουσίου εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης και των πέντε κύκλων. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και η σειρά θα προβάλλεται καθημερινά στις 11 το βράδυ.

Στο «Greys Αnatomy» παρακολουθούμε τις καθημερινές περιπέτειες μιας ομάδας εκπαιδευόμενων και μη γιατρών στο νοσοκομείο «Seattle Grace» της πόλης Σιάτλ.

Χιούμορ, ερωτισμός, προσωπικά προβλήματα και τα καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα νοσοκομείο μπλέκονται αριστοτεχνικά. Όταν δε οι ασθενείς, αντιμετωπίζοντας τα δικά τους προβλήματα, δίνουν λύσεις και στους ίδιους τους ήρωες, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί το «Greys Αnatomy» ξεχωρίζει και έχει κερδίσει την προτίμηση των Αμερικανών τηλεθεατών, οι οποίοι το κατατάσσουν μεταξύ των πιο επιτυχημένων σε τηλεθέαση σειρών. Κεντρικά πρόσωπα είναι η Μέρεντιθ, η Ίζι, η Κριστίνα, ο Τζορτζ, ο Άλεξ, η Μιράντα, ο δρ. Ντέρεκ και ο δρ. Μπερκ, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα κατακτήσουν και τις καρδιές των Ελλήνων τηλεθεατών. Γνωρίστε τους:

Μέρεντιθ Γκρέι (Ellen Pompeo): Η γλυκιά Μέρεντιθ έχει ένα ατού: η μητέρα της διέπρεψε ως χειρουργός στο ίδιο νοσοκομείο. Αντέχει στην πίεση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι κακό να ζητάς μερικές φορές βοήθεια. Ακριβώς ένα βράδυ πριν ξεκινήσει στο «Seattle Grace» έκανε one night stand με το χειρουργό του νοσοκομείου δρ. Ντέρεκ, με τον οποίο θα ζήσουν έναν έρωτα τρελό, αλλά ψυχοφθόρο για την ίδια.

Ίζι Στίβενς (Kathrin Heighl): Ή αλλιώς ο... πειρασμός. Άπαντες οι ασθενείς της τη συμπαθούν, αλλά η ίδια δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα όρια του επαγγελματισμού, αφού πάντα τα ξεπερνάει. Πλήρωσε το φοιτητικό της δάνειο για να σπουδάσει ιατρική κάνοντας γυμνή φωτογράφηση.

Κριστίνα Γιανγκ (Sandra Oh): Είναι η ιδιοφυϊα της ομάδας, αριστούχα και με διδακτορικό. Η ιατρική είναι η ζωή της. Κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τρυπώσει στο χειρουργείο, αλλά η τύχη δεν τη βοηθάει πάντα. Έχει ένα θέμα με τους ευαίσθητους. Δεν έχει καθόλου τακτ και δεν μπορεί τις αγκαλιές. Ωστόσο, θα ταιριάξει απόλυτα με τον δρ. Μπερκ, με τον οποίο θα ερωτευτούν παράφορα, αν και μέχρι να την κατακτήσει θα δεινοπαθήσει.

Άλεξ Καρέβ (Justin Chambers): Είναι ο γόης της παρέας. Δεν τον πολυσυμπαθούν, αλλά θα ζητήσουν τη γνώμη του. Συνήθως αγνοεί τους προϊσταμένους του και ακολουθεί αυτό που σκέφτεται.

Τζορτζ Ο Μάλεϊ (Τ. R. Knight): Το babyface που διαθέτει τον μετατρέπει αυτόματα στο μωρό της παρέας. Του λείπει η αυτοπεποίθηση και κάνει πολλές γκάφες. Είναι ερωτευμένος... κρυφά με τη Μέρεντιθ, αλλά το ξέρει όλο το νοσοκομείο. Μετά από μια βραδιά σεξ μαζί της εκείνη θα το μετανιώσει οικτρά ραγίζοντάς του την καρδιά.

Δρ. Ντέρεκ Σέπερντ (Patrick Dempsey): Κυκλοφορεί στους διαδρόμους και ραγίζει καρδιές. Ερωτεύεται τη Μέρεντιθ, αλλά θα την εγκαταλείψει όταν επιστρέψει η γυναίκα του μετανιωμένη που τον απάτησε με τον κολλητό του. Αποφασίζει να τη συγχωρήσει πληγώνοντας τη Μέρεντιθ, την οποία δεν παύει όμως να αγαπάει.

Δρ. Μπερκ (Isaiah Washington): Κοντράρεται με τον δρ. Ντέρεκ, καθώς επιθυμούν να κερδίσουν την ανώτερη θέση του χειρουργού. Είναι απόμακρος και δεν δίνει πολλά... θάρρετα. Ωστόσο, η Κριστίνα θα βρει το κουμπί του και έτσι θα καταλήξουν ερωτικοί συγκάτοικοι.

Μιράντα Μπέιλι (Chandra Wilson): Η σκληρή του νοσοκομείου, που έχει στην επίβλεψή της τους ειδικευόμενους. Χωρίς να λέει πολλά, απαιτεί οι εντολές της να γίνονται πράξη στο «πιτς φιτίλι». Παρά τη σκληρότητά της όμως, είναι ξεκάθαρο πως έχει μεγάλη καρδιά και είναι δίκαιη. Οι μαθητευόμενοί της την τρέμουν, αλλά στη συνέχεια θα τη λατρέψουν.

Στην ιστορία μπλέκονται και άλλα πρόσωπα επηρεάζοντας τις εξελίξεις άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Greys anatomy» δημιούργησε νέα τηλεοπτικά αστέρια, όπως την Ellen Pompeo και την Katherine Heigl, ενώ έδωσε εκ νέου ώθηση στην καριέρα του Patrick Dempsey. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση το Μάρτιο του 2005 και στις 25 Σεπτεμβρίου του 2008 μπαίνει στην πέμπτη σεζόν με πολλές ανατροπές και νέα πρόσωπα.