Πρεμιέρα για τις ψυχαγωγικές εκπομπές: Όλα όσα έγιναν με την πρώτη καλημέρα της φετινής σεζόν

11.09.2023
Πρεμιέρα για τις ψυχαγωγικές εκπομπές: Όλα όσα έγιναν με την πρώτη καλημέρα της φετινής σεζόν
Πρώτη μέρα για τα σχολεία σήμερα, πρώτη μέρα και για τις περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Ιδού πώς έκαναν πρεμιέρα οι κυρίες και οι κύριοι στην πρωινή ζώνη, υπό τη βαριά σκιά που αφήνει η δραματική πραγματικότητα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Την πρώτη καλημέρα της σεζόν είπε η Ελεονώρα Μελέτη με το Mega Καλημέρα, η οποία παρουσίασε και τη νέα της ομάδα, με τους παλιούς και τους νέους «παίκτες», φορώντας ένα βυσσινί φόρεμα.

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας θέλαμε να ξεκινήσουμε και να σας πούμε μία ευχάριστη, μεγάλη, ζεστή καλημέρα γεμάτη χαρά και αισιοδοξία και να σας μεταφέρουμε και λίγο από τον αέρα ανανέωσης που έχουμε εδώ στην τηλεοπτική πρόταση που έχουμε να σας κάνουμε για αυτή τη σεζόν. Δυστυχώς όμως η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών μας υποχρεώνει να είμαστε πιο συγκρατημένοι από ό,τι θα θέλαμε». είπε η παρουσιάστρια τονίζοντας πως «Σε ένα μόνο πράγμα δεν είμαστε συγκρατημένοι. Στην επιθυμία να θέλουμε να ξεκινάμε μαζί σας την ημέρα μας και να βλέπουμε με ψυχραιμία όλα αυτά τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως πολίτες αυτής της χώρας που δυστυχώς έχει δοκιμαστεί αρκετά όλους αυτούς τους μήνες».

Στη συνέχεια η Ελεονώρα Μελέτη «σύστησε» την ομάδα της, δηλαδή τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, την Αφροδίτη Γραμμέλη, τη Νανά Παλαιτσάκη, τη Φλορίντα Πετρουτσέλι και τον Θανάση Πάτρα λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα έχω αυτή την παρέα να ξεκινάμε μαζί την ημέρα μας και να βλέπουμε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην πορεία θα έχουμε και πολύ πιο όμορφες και αισιόδοξες στιγμές»,

Ντυμένη στα λευκά η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε μία μακρά εισαγωγή σχολιάζοντας την επικαιρότητα, πριν προχωρήσει στην παρουσίαση της ομάδας του Happy Day που θα είναι και φέτος η ίδια.

«Καλημέρα γλυκιά σε όλα τα σπίτια. Από το νοτιότερο στο βορειότερο τμήμα της Ελλάδας. Συνήθως έχουμε έναν ενθουσιασμό, μία προσμονή και μεγάλη χαρά που θα σας συναντήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός κάπου μέσα στην καρδιά γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε δημιουργήσει αλλά δεν σας κρύβουμε ότι αυτή η θλιβερή επικαιρότητα όλων των μηνών με τα συνεχή γεγονότα που μας έχουν στενοχωρήσει… Η σκέψη μας και η καρδιά μας τις τελευταίες ημέρες, η προσευχή μας είναι με τους συμπολίτες μας στον θεσσαλικό κάμπο» είπε αρχικά η παρουσιάστρια συνεχίζοντας: «Όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και δεν μας αφήνουν. Φυσικά και θα τα συζητήσουμε. Είμαστε εδώ και για να σας κάνουμε να ξεχαστείτε, να προσπαθήσουμε και να βάλουμε τα δυνατά μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε, να σας φτιάξουμε την ημέρα και να ξεκινήσετε λίγο πιο αισιόδοξα, πιο χαρούμενα. Μαζί θα τα καταφέρουμε βήμα βήμα. Δεν είμαι μόνη μου σε αυτό φυσικά. Καταλαβαίνω ότι κι εσείς έχετε αυτήν την ανάγκη να ξεχαστείτε λίγο και να δείτε τη ζωή όσο γίνεται πιο χαρούμενα χωρίς να ξεχνάμε όσα έχουν συμβεί.»

Όσο για την ομάδα της; «Όμάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις», είπε και υποδέτχηκε ακόμη μία χρονιά τους Δημήτρη Παπανώτα, Κώστα Φραγκολιά και Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ξεκινώντας την παρουσίαση για το Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας παραδέχτηκε ότι πρόκειται «για την πιο άχαρη στιγμή της σεζόν». «Ξεκινάμε με χαμόγελο και πρέπει να πούμε και κάτι. Να πούμε καλή σχολική χρονιά στα παιδιά που ξεκινούν στο σχολείο, να πούμε καλή τηλεοπτική σεζόν γιατί οι περισσότερες εκπομπές ξεκινούν σήμερα. Τι να πω τώρα; Τι να κάνω; Προγραμματικές δηλώσεις. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε σωστά» είπε αρχικά ο παρουσιαστής και υποδέχτηκε τους παλιούς του συνεργάτες, Τάσο Τεργιάκη, Φωτεινή Πετρογιάννη και Άρια Καλύβα ενώ καλωσόρισε τον Βαγγέλη Περρή που επανέρχεται και πάλι στην παρέα του Πρωινού, αλλά και τη Ναταλία Ανδρικοπούλου που θα κάνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ενώ εξήγησε πως αναμένεται και η Ελένη Βουλγαράκη η οποία θα βγαίνει μετά τις 11 στην εκπομπή. Την ομάδα θα συμπληρώνει και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει στη μικρή οθόνη ύστερα από πολλά χρόνια.

Στα λευκά και η Κατερίνα Καινούργιου με μεγάλη συγκίνηση επίσης υποδέχτηκε τον κόσμο της: «Την πιο γλυκιά μου καλημέρα. Καλή σεζόν, καλή σχολική σεζόν. Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Παρόλο που σας καλημερίζω τόσα χρόνια, τρίτη σεζόν στον Alpha, χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα, είχα έτσι λίγο μια ανησυχία. Ιδανικά θα ήθελα μια πρεμιέρα να σας μεταδώσουμε τη χαρά μας, την αισιοδοξία μας, να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή και όλο το καλοκαίρι είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτά τα γεγονότα εκτός. Όπως έχετε μάθει από εμάς εδώ θα τα λέμε όλα, θα τα μοιραζόμαστε όλα και τα εύκολα και τα δύσκολα και τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές. Δεν είμαι μόνη μου σε όλο αυτό, θέλω να υποδεχτώ την παρέα μου. Πάμε να ξεκινήσουμε δυνατά», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου.

Παρουσίασε την ομάδα (Γρηγόρης Γκουντάρας, Χρίσλα Γεωργακοπούλου, Γιάννης Πουλόπουλος και Χάρης Λεμπιδάκης) και αποθέωσε τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος παρά τη φημολογία που τον ήθελε να μετακομίζει στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα παρέμεινε στο δικό της team. Ο διάλογος βέβαια που διεμήφθη μεταξύ τους «όλα τα λεφτά» και προάγγελος του τι έχουμε να δούμε πάλι φέτος. «Δεν πήγε στον Λιάγκα; Δεν έφυγε; Εδώ είναι; Τι σε έκανε να επιλέξεις εμένα από τον Λιάγκα;» είπε η Κατερίνα Καινούργιου όταν υποδέχθηκε τον Ανδρέα Μικρούτσικο και εκείνος απάντησε: «Η άρνηση του Λιάγκα».

Πρώτη καλημέρα και για τη Φαίη Σκορδά η οποία άλλαξε και ώρα και όνομα και τους περισσότερους συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Fay' s Time λοιπόν και μετά την καλημέρα ακούσαμε την παρουσιάστρια να λέει τα εξής: «Πλησιάζω τις κάμερες γιατί θέλω να σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά, όλους. Ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, μια πολύ δύσκολη βδομάδα. Εμείς είμαστε εδώ, συντροφιά μαζί σας, να κάνουμε παρέα. Η σκέψη μας, παρότι είμαστε εδώ, η καρδιά μας, η ψυχή μας, η αγάπη μας, η αγωνία μας, η προσευχή μας, είναι στους συνανθρώπους μας στον Θεσσαλικό Κάμπο. Είναι οι εικόνες, το πένθος, οι άνθρωποι που χάσαμε, οι αγνοούμενοι, οι καταστροφές, τα ζώα που χάθηκαν. Πώς μπορείς να συνεχίσεις; Ξυπνάμε με αγωνία, με τρόμο, με φόβο πια. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους εθελοντές, που είναι πάντα εκεί».

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έχει άγχος πρώτη φορά. «Γιατί είναι πολύ μικρό και λίγο το προσωπικό μας, μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει. Το άγχος και η αγωνία μου έχουν να κάνουν με όλα αυτά που ζουν οι συνάνθρωποί μας αυτές τις στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά σύστησε τους συνεργάτες της: Στο πάνελ θα βρίσκονται οι Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαρία Φραγκάκη, Μάρτζυ Λαζάρου, Αλέξανδρος Κατσαρίδης και Άγγελος Βουράκης.

Πρεμιέρα και για το Breakast@Star με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου να υποδέχονται το κοινό τους. «Ναι, η επικαιρότητα είναι πολύ άσχημη. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δοκιμάζονται. Είχαμε φανταστεί διαφορετική την πρεμιέρα αλλά όλα όσα συμβαίνουν δεν μπορούν να μας αφήσουν αμέτοχους. Όσο εμείς μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι απλά εμείς είμαστε όμως εδώ για να υπηρετήσουμε τη ψυχαγωγία κι όσο μπορούμε να περάσουμε ένα τρίωρο πιο πολύ ξεγνοιασιάς» ακούσαμε και στην ομάδα, εκτός από τους Μαίρη Αργυριάδου, Λιλή Πυράκη, Άση Μπήλιου και Σταύρο Βαρθαλίτη είχαμε και την προσθήκη του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Νταφλού.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.09.2023 - 13:54