Maestro: Η απίθανη ανατροπή με το πτώμα, η σύζυγος του Παπακαλιάτη, το φιλί και, φυσικά, η "θεά" Χάρις Αλεξίου!

18.11.2022
Maestro: Η απίθανη ανατροπή με το πτώμα, η σύζυγος του Παπακαλιάτη, το φιλί και, φυσικά, η "θεά" Χάρις Αλεξίου!
Το χθεσινό, πέμπτο επεισόδιο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειρά του Mega ήταν, πιθανότατα, το πιο ωραίο μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον, η πλοκή, η αγωνία, η συγκίνηση, το γέλιο, όλα προχωράνε σε... ανοδική πορεία κάθε εβδομάδα και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης -ό,τι και αν του προσάπτουν- κρατά το τηλεοπτικό κοινό "τυλιγμένο στο δαχτυλάκι του". Μπράβο!

Το τελευταίο επεισόδιο του Maestro ήταν αφιερωμένο στον Φάνη του Φάνη Μουρατίδη. Ήταν η σειρά του να μοιραστεί με το κοινό κομμάτια της ζωής του. Και το έκανε, όμως όχι όπως όλοι οι άλλοι. Ο διεφθαρμένος δήμαρχος του νησιού που ξεπλένει χρήματα -μεταξύ άλλων- μίλησε για τον εαυτό του στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που έδινε με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία που ξεκινά οσωνούπω, αλλά το έκανε με τον δικό του τρόπο!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές -και όχι μόνο

Ο Φάνης, λοιπόν, μιλά για τη ζωή και την οικογένειά του σα να αφηγείται ένα παραμύθι. Και στην ουσία αυτό κάνει. Γιατί τα όσα λέει, τα οποία εμείς γνωρίζουμε μεν, αλλά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δίνει παράλληλα σε σκηνές που σοκάρουν, αντικρούουν αυτόματα το ό,τι ονειρεμένο παραθέτει εκείνη την ώρα ο πρωταγωνιστής. Η υποκρισία της ευτυχισμένης οικογένειας σε όλο της το μεγαλείο με έναν Μουρατίδη εξαιρετικό.

Maestro: Ο Παπακαλιάτης σα να μην πέρασε μια μέρα, η αποθέωση, οι αντιδράσεις και το... Ozark

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν ακόμη μία φορά οι αναφορές του Παπακαλιάτη στη βία, είτε αυτή εκφράζεται με χειροδικία, με παράδειγμα αυτή τη φορά την επίθεση του Σπύρου στη Γιάννα αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής του από όλους τους εμπλεκόμενους, είτε με λεκτικές επιθέσεις που μπορεί να είναι εξίσου κακοποιητικές. "Η βία γεννά βία", όμως, και αυτό είναι το μόνο βέβαιο, δυστυχώς! Το μήνυμα περνά. Μακάρι να βρει αποδέκτες εκεί που πρέπει!

Σε άλλη ιστορία του σεναρίου, ο κόσμος στάθηκε ιδιαίτερα στο φιλί και, γενικότερα, την τρυφερή σκηνή που μοιράστηκε το γκέι ζευγάρι της σειράς. Ο Αντώνης και ο Σπύρος, μην μπορώντας να αντισταθούν στους εαυτούς τους αφήνονται στα συναισθήματά τους, στα κρυφά, όπως πάντα, και ο φακός καταγράφει με διακριτικότητα το φιλί τους και την αρχή του σμιξίματός τους, με το κοινό -στην συντριπτική του πλειοψηφία, γιατί υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις τύπου "ας κάνουν ότι κάνουν στο κρεβάτι τους, πρέπει να το βλέπουμε κιόλας;"- να αποθεώνει μια κανονικότητα που, ουσιαστικά, δεν θα έπρεπε καν να υπογραμμίζεται. 19 χρόνια μετά το πρώτο γκέι φιλί που είχε αποτυπώσει και πάλι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη σειρά "Κλείσε τα μάτια" και είχε επισύρει πρόστιμο 100.000€ από το ΕΣΡ, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και έχουν ακόμη δρόμο!

Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο WomenOnly: «Όταν γράφω δεν μπορώ να μένω ανέπαφος από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μου»

Και φυσικά, έχουμε το κεφάλαιο "Χάρις Αλεξίου"! Τι να πει κανείς γι' αυτή τη γυναίκα! Κάθε της κίνηση, κάθε βλέμμα, κάθε λέξη και ένα όνειρο. Χωρίς υπερβολή. Σίγουρα υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση, όμως η Χαρούλα είναι -και στο κομμάτι της υποκριτικής- καθαρόαιμο ταλέντο και την απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Στο χθεσινό κεφάλαιο η αγωνία της για να βρει "μπάφο", ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο τον απολαμβάνει και το ελαφρύ "χάσιμό" της μετά, περιμένοντας να φάει το απαραίτητο γλυκό, ήταν, πραγματικά απολαυστικότατα!

Τα 3 πιο ευκολόπιστα ζώδια

Φτάνοντας προς το τέλος ο Παπακαλιάτης μας έδωσε ακόμη δύο στοιχεία που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Το ένα το ψιλοπεριμέναμε, δηλαδή, από τα spoilers, αλλά το άλλο, ήταν το απόλυτο plot twist -και αναμένουμε το επόμενο!

Ο Χαράλαμπος είναι νεκρός. ΟΚ, αυτό το μάθαμε πολύ νωρίς. Σε κάθε επεισόδιο, όμως, ο δημιουργός μας δίνει και από ένα μικρό "τυράκι" μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να αποκαλυφθεί ποιος ήταν αυτός που τον σκότωσε.

Είχαμε δει τον δάσκαλο να τον κουβαλάει και να τον ρίχνει στη θάλασσα (χωρίς να ξέρουμε, φυσικά, αν ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη) όμως τώρα, σα να άνοιξε το πλάνο, είδαμε ότι ο Ορέστης δεν ήταν μόνος σε αυτή τη διαδιακασία. Μαζί με τον Φάνη έκαναν ό,τι έκαναν και οι τουιτεράδες είδαν ξεκάθαρα μια δόση από Φόνο στο Όριεν Εξπρές! "Να δεις που όλοι μαζί τον σκότωσαν". Λες;

Το άλλο στοιχείο που φάνηκε ξαφνικά χθες βράδυ ήταν η εμφάνιση μιας εντυπωσιακής γυναίκας στο νησί, μιας γυναίκας που συστήνεται ως "γυναίκα του Ορέστη". Πρόκειται για τη Στεφανία Γουλιώτη, η άφιξη της οποίας θα αναταράξει τις ισορροπίες στο νησί και θύμισε σε πολλούς Grey's Anatomy!

Περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο, λοιπόν, που όπως φαίνεται θα είναι το επεισόδιο του Ορέστη, ιδού μια μικρή γεύση από το trailer, όπου βλέπουμε και τον Χρήστο Λούλη, ο οποίος θα διαδραματίσει επίσης έναν σημαντικό ρόλο από το παρελθόν του Maestro! Μετράμε αντίστροφα!

Ζωή Κίττα

Τελευταία τροποποίηση στις 16.03.2023 - 21:06