ΚαραμεροΧαριτάτοι: Ασυμφωνία χαρακτήρων;

14.06.2011
«Αν μου πρότειναν μια πρωινή εκπομπή μόνος μου, θα την έκανα». Μια ατάκα που είπε ο Σπύρος Χαριτάτος μεταξύ άλλων σε πρόσφατη TV εξομολόγηση έδωσε την εικόνα που επικρατεί στα παρασκήνια του πιο πονεμένου πρωινού της σεζόν.

Μπορεί την περσινή σεζόν το «10 με 1» να έκανε την έκπληξη στην πρωινή ζώνη, όμως φέτος τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά. Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από πέρυσι με γκρίνιες, φωνές και όλα τα σχετικά. Με το κλείσιμο της περσινής σεζόν, κάποιοι συνεργάτες παραιτήθηκαν, κάποιοι άλλοι απομακρύνθηκαν. Αρχισαν και τα παράπονα για το κόστος της παραγωγής από τη μεριά του διδύμου και η δεύτερη χρονιά δεν ξεκίνησε με θετικό κλίμα από... τα αποδυτήρια. Η κατάρτιση της νέας τους ομάδας άρχιζε και τελείωνε με αυτούς. Η παραγωγή δεν είχε λόγο, ενώ η προσθήκη πανελιστών δεν θεωρήθηκε ότι ταίριαζε με την αισθητική του σταθμού. Η λογική τους ήταν ότι αυτοί κάνουν παιχνίδι στη ζώνη τους και όταν άρχισαν οι άνωθεν παρεμβάσεις, άρχισαν και οι αντιδράσεις.

Πώς είναι όμως οι μεταξύ τους σχέσεις σήμερα; Στις 11 Μαΐου έγινε η πρώτη on camera αντιπαράθεσή τους με θέμα την... απογραφή. «Τη διέλυσες την εκπομπή, Σπύρο μου, μη λαϊκίζουμε τώρα», είπε ο Γιώργος Καραμέρος και ο συνεργάτης του ανταπέδωσε τα «πυρά»: «Λαϊκιστής είσαι εσύ, Γιώργο μου! Αν θες να γλείψουμε την κυβέρνηση να τη γλείψουμε, μην το κάνουμε μόνο τηλεοπτικά, σε παρακαλώ πολύ», απάντησε! Μια κόντρα που για πολλούς ήταν απλώς η απεικόνιση των μεταξύ τους διαφορών. Εκρηκτικός και εξωστρεφής ο Χαριτάτος, πιο χαμηλών τόνων ο Καραμέρος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος περνάει μηνύματα στον πρώτο μέχρι να εκραγεί. Αλλωστε, από την αρχή της χρονιάς οι πιο πολλές «εμπόλεμες» δηλώσεις ανήκουν στον Χαριτάτο.

Εκείνος ξεκίνησε την κόντρα με τους κριτικούς, εκείνος απειλούσε με μηνύσεις όσους καταφέρονται εναντίον τους, εκείνος ζοχαδιάστηκε on air με ένα λάθος των συνεργατών του και αποχώρησε προτού τελειώσει η εκπομπή. Τον παραπάνω «ρόλο» φαίνεται να τον έχει αποδεχτεί και ο ίδιος, αφού όπως δήλωσε: «Αν έχω εχθρούς στην πρωινή ?εμπόλεμη ζώνη?; Απλώς παίρνω υπερεντατικά μαθήματα τηλεοπτικής πραγματικότητας. Πέρυσι πήγαμε πολύ καλά, φέτος για εμάς είμαστε πολύ καλά, αλλά όλα εξαρτώνται από την οπτική γωνία από την οποία τα βλέπει κανείς. Φέτος παρουσιάστηκαν νέα, φρέσκα προγράμματα κι εμένα, τι να κάνουμε, μου έλαχε ο ρόλος του κακού!».

Ακόμα και το φάουλ με τη Φαίη Σκορδά χρεώθηκε περισσότερο στον Χαριτάτο. Μιλάμε για την εμφάνισή τους στο «Ολα 11» όπου αναφερόμενοι στους «αντιπάλους» Σκορδά ? Λιάγκα, δήλωσαν: «Θα μιλήσουν για την εγκυμοσύνη όταν ξεμείνουν από νούμερα». Εκ των υστέρων αποδόθηκαν ευθύνες στο δίδυμο, ότι με αυτές τους τις δηλώσεις έστειλαν τηλεθεατές στους απέναντι. Ηταν τότε που ξεκίνησαν οι φήμες για τις μεταξύ τους τεντωμένες σχέσεις. Φήμες που τους ήθελαν να είναι τσακωμένοι μεταξύ τους, να μη συμφωνούν και να έχει γίνει το αθώο infotaiment... Βηρυττός.

Τι λέει ο Σπύρος για τον φίλο και συμπαρουστιατή του Γιώργο; «Ο τίτλος ?Καραμεροχαριτάτοι? με ενοχλεί. Είμαστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες. Θα μπορούσα να συνεχίσω και χωρίς τον Γιώργο. Τα πάμε πολύ καλά κι ακόμα και όταν αρπαζόμαστε μπροστά στις κάμερες είναι επειδή ό,τι διαφορές έχουμε τις λύνουμε on air. Αν μου πρότειναν μια πρωινή εκπομπή μόνος μου, θα την έκανα. Η παρουσία μου δίπλα στον Καραμέρο τον αδικεί γιατί μου δίνει πολύ χώρο. Είναι ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, όμως κατέβασε ταχύτητα για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε». Ασχετα απο την ερμηνεία των δηλώσεων, το θέμα είναι τι γίνεται στο μέλλον. Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις τους με το κανάλι δεν είναι και ρόδινες. Βέβαια, στην εγχώρια showbiz έχουν γεφυρωθεί πολύ μεγαλύτερα χάσματα, άρα μπορεί να παραμείνουν στο ΑΝΤ1. Πολύ πιθανό πάντως είναι, του χρόνου η πρωινή ζώνη πυρός να ανήκει σε άλλους. Ενώ μέχρι στιγμής η φημολογούμενη πρόταση του Star μοιάζει να μην έχει γίνει ποτέ.

Aτάκες φωτιά

Γιώργος Καραμέρος

  • «Ο Σπύρος έχει ένα θέμα και του το έχω πει. Λέγεται anger management. Ο αντίπαλος του Σπύρου είναι μόνο ο εαυτός του».
  • «Είμαστε καλά παιδιά, αλλά δεν είμαστε και κορόιδα».
  • «Ελπίζω το κανάλι να θυμάται ότι δημοσιογράφοι είμαστε και ως δημοσιογράφοι μπήκαμε στην εκπομπή αυτή με ρίσκο. Παραμένουμε δημοσιογράφοι, παρά τις αναθυμιάσεις της κουζίνας και τα αστρικής φύσεως σενάρια. Θα ήταν τιμή μας να επιστρέψουμε στην ενημέρωση, χωρίς αυτό να μορφοποιείται σε κάποια εκπομπή ειδικότερα» .

Σπύρος Χαριτάτος

  • «Δεν πατάμε επί πτωμάτων. Αλλά έρχονται στιγμές που μέσα στο ίδιο μας το ?σπίτι? σκεφτόμαστε μήπως πρέπει να φωνάξουμε περισσότερο για να μας ακούσουν τα άλλα μέλη της ?οικογένειας?. Γιατί μάλλον κάποια μέλη της νοιάζονται πιο πολύ για τους ?γείτονες? παρά για εμάς».
  • «Κάποιοι συνάδελφοι μιλούν αρνητικά και είναι δικαίωμά τους.Κάποιοι όμως το παρατραβάνε και γι’ αυτό θα δώσουν λόγο κάποια στιγμή στον Θεό, στον άνθρωπο, στη Δικαιοσύνη...» .
  • «Είμαι δημοσιογράφος και όχι τηλεοπτικός γκόμενος» .
  • «Αν πεις ότι έχω έπαρση, έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου ή ότι τώρα βγαίνει ο αληθινός, κακός χαρακτήρας μου, θεωρώ ότι με εξυβρίζεις διά της πλαγίας οδού».

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΓΝΟΣ