Θερμά επεισόδια με τούρκικες σαπουνόπερες

06.06.2011
Ερωτες, πάθη και ίντριγκες από την Τουρκία επιστρατεύουν Αlpha και ΑΝΤ1 για το καλοκαιρινό πρόγραμμα

Μες στο καλοκαίρι ετοιμάζεται θερμό τουρκικό επεισόδιο και μάλιστα το «χτύπημα» θα είναι διπλό. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, αφού ο λόγος γίνεται για τις τουρκικές σαπουνόπερες που τόσο αρέσουν στο ελληνικό κοινό.

Από τον Ιούνιο θα έχουμε νέα «απόβαση» τουρκικών σειρών σε ΑΝΤ1 και Alpha. Και επειδή η κρίση δεν επιτρέ­πει στα κανάλια να κάνουν την έκπληξη και να δούμε και κάτι άλλο πέ­­ρα από επαναλήψεις, συντροφιά μες στην τηλεοπτική ξηρασία θα μας κρατήσουν οι σαπουνόπερες της γείτονος χώρας, που το ελληνικό κοινό, τις ανταμείβει με υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ είναι σχετικά χαμηλό το κόστος απόκτησής τους.

Το κανάλι της Κάντζας ετοιμάζεται να εντάξει στο πρόγραμμά του τα νέα επει­σόδια της σειράς «Το αγιάζι του έρωτα», που σταμάτησε να προβάλλεται κάπως απότομα παρά το φα­­νατικό κοινό που είχε αποκτήσει (εμείς πλη­ρώσαμε τη νύφη από τους αγανακτισμένους τηλεθεατές). Η σειρά θα ξεκινήσει να προ­βάλ­­λεται ή στις 27 Ιουνίου ή στις 4 Ιουλίου, και τις πρώτες ημέρες θα πα­­­­­­­­­ρα­κολουθήσουμε τα πρώτα 17 επει­­­­­­­­­­σόδια που ήδη έχουν προβληθεί αλλά σε μορφή περίληψης, δηλαδή ως τηλεταινία, ώστε να θυμηθούν οι τηλεθεατές την αρχή της σειράς.

Επει­­­­­­­τα θα προβληθούν τα 49 επεισόδια που είναι διαθέσιμα. Το «Αγιάζι του έρωτα» θα πάρει τη θέση των «Οικο­­­­­γενεια­κών ιστοριών», δηλαδή στις 6 το απόγευμα, δίνοντας lead-in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Εμείς σας πα­­­ρουσιάζουμε την περίληψη του τελευταίου επεισοδίου της σειράς. «Η Νερμίν αρρωσταίνει σε ένα σπίτι στο βουνό όπου την είχε κρυμμένη ο Εντέρ. Ο Μεχμέτ τσακώνεται με τον Εντέρ και τραυματίζεται στην προσπάθειά του να τη σώσει. Αφού μεταφέρονται και οι δυο στο νοσοκομείο, ο Μεχμέτ θεραπεύεται, όμως η Νερμίν αργότερα πεθαίνει».

Στις 8 μ.μ. και στη θέση του «Κάτι ψήνεται» ο Alpha εξασφάλισε μια καινούργια σειρά. Πρόκειται για τη «Menekse ile Halil», που σημαίνει «Η Μενεξέ και ο Χαλίλ». Φυσικά και εδώ παρακολουθούμε μια ιστορία αγάπης που φτάνει στα άκρα. Η Μενεξέ, μετανάστρια από την Τουρκία, ζει με την οικογένειά της στη Γερ­­­­­μανία. Εκεί συναντά τον Χαλίλ, έναν μετανάστη από τη Βοσνία. Ενας μεγάλος έρωτας γεννιέται, όμως ο πατέρας της Μενεξέ έχει άλλα σχέδια. Ετοιμάζει τον γάμο της κόρης του με έναν συμπατριώτη τους, φίλο του γιου του... Μενεξέ και Χαλίλ θα βρεθούν κυνηγημένοι στην Πόλη. Τον Χαλίλ υποδύεται ο γνωστός μας Κιβάντς Τατλιτούγ.

Ο ΑΝΤ1 έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλει σε επανάληψη καθημερινά στις 5 μ.μ. τη σειρά «Κισμέτ». Η σειρά θα συνεχίσει να προβάλλεται σταθερά ως το τέλος του καλοκαιριού, αφού υπάρχει επάρκεια επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι του Αμαρουσίου δεν σκοπεύει να εντάξει καμία άλλη τουρκική σειρά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Θυμίζουμε ότι ο ΑΝΤ1 έχει τα δικαιώματα για τις σειρές «Εζέλ» και «Ask I Memnou» και ενδέχεται τον Αύγουστο να προβληθούν.

Εζέλ στα τουρκικά σημαίνει αιωνιότητα. Είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές στην Τουρκία. Ο Ομέρ είναι... ένας απλός νέος και αγαπά την Eysan. Ομως θα φυλακιστεί για 10 χρόνια. Χάνει τη ζωή του, τους φίλους του. Χάνει και την Eysan...

Το «Ask I Memnou» είναι ένα ρομαντικό δράμα, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Halit Ziya U akl gil. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα. Η Firdevs είναι μια χήρα μέσης ηλικίας η οποία σχεδιάζει να παντρευτεί τον πλούσιο Adnan. Ιντριγκες, πάθη, δολοπλοκίες και όλα τα κλισέ θα εμφανιστούν με φόντο την Πόλη...