Βασίλισσα για μια νύχτα

09.03.2007
Εμφύλιος πόλεμος φαίνεται να ξεσπά στο κανάλι του Αμαρουσίου για το ποια θα είναι η τυχερή που θα παρουσιάσει τη μεγάλη διοργάνωση των φετινών καλλιστείων. Δύο γυναίκες διεκδικούν το θρόνο της βασίλισσας του ΑΝΤ1. Σνηθίζεται άλλωστε να δίνεται τιμής ένεκεν αυτός ο ρόλος στη μεγάλη κυρία του σταθμού. Τατιάνα Στεφανίδου και Ελεονώρα Μελέτη ερίζουν γι αυτή τη διάκριση και παρά το γεγονός ότι επιφανειακά όλα δείχνουν μέλι-γάλα, backstage το παρασκήνιο καλά κρατεί.

Αδιαφιλονίκητο «φαβορί» φέρεται η Τατιάνα Στεφανίδου, που είναι ένα από τα πιο glam πρόσωπα του καναλιού κι έχει δώσει επιτυχώς τις «εξετάσεις» της στον περσινό διαγωνισμό ομορφιάς. Μάλιστα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει με χιούμορ και ψυχραιμία τις πιο απρόβλεπτες καταστάσεις, κάτι που έκανε όταν προέκυψε το θέμα με την Τζούλια Αλεξανδράτου στην περσινή διοργάνωση. Σύμφωνα με τηλεοπτικούς κύκλους, η πρώτη σκέψη του ΑΝΤ1είναι η Τατιάνα Στεφανίδου, αφού η άνεση και η εμπειρία της κυρίας «Αξίζει να το δεις» θα παίξει τον πρώτο ρόλο στην επιλογή των ιθυνόντων. Βέβαια, σε κάποια άλλα τηλεοπτικά πηγαδάκια «παίζει» και το όνομα της Ελεονώρας Μελέτη, καθώς οι «μετοχές» της έχουν ανέβει πολύ, με την εκτόξευση της θεαματικότητας του «Πρωινού καφέ» στην κορυφή. Οι θερμότεροι οπαδοί της επιμένουν ότι ο αυθορμητισμός και η φρεσκάδα της Ελεονώρας ταιριάζουν απόλυτα σε μία τέτοια φαντασμαγορική βραδιά και θα φέρουν άλλον αέρα στη διοργάνωση, τη σκυτάλη της οποίας έχει πάρει ένας νέος άνθρωπος, ο Βασίλης Πρεβελάκης, γιος του εκλιπόντος Mr Καλλιστεία.

Μέσα στις διακοπές του Πάσχα
Το κακό είναι ότι φέτος λόγω του ότι το Πάσχα πέφτει πολύ νωρίς και μπορεί να μην έχει ακόμη φιξαριστεί η οριστική ημερομηνία, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι πρόβες για τη λαμπερή βραδιά του ημιτελικού και του τελικού πέφτουν μέσα στις αργίες.

Γεγονός που πολύ στενοχωρεί την Τατιάνα, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι Σαββατοκύριακα και εορτές είναι ιερές και αφιερωμένες στην οικογένεια και τα παιδιά της.

Θα κάνει μια υποχώρηση η τηλεπαρουσιάστρια, εφόσον είναι η πρώτη επιλογή του ΑΝΤ1 ή θα επιμείνει και θα δώσει μια ευκαιρία στην Ελεονώρα, που έχει λιγότερες υποχρεώσεις και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε της προταθεί από το κανάλι;

Το παρασκήνιο της προετοιμασίας
Τις σκέψεις και τις προθέσεις του καναλιού διερευνήσαμε μιλώντας με τη διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Ομίλου ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Είναι ακόμα νωρίς», μας είπε. «Τα καλλιστεία θα γίνουν μετά τις 20 Απριλίου, καθώς φέτος το Πάσχα πέφτει πολύ νωρίς. Έχω ακούσει κι εγώ τις φήμες που κυκλοφορούν, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καν ο προ-προκριματικός για να βγουν οι πρώτες 100 κοπέλες των καλλιστείων. Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα meeting για το θέμα των καλλιστείων. Δεν γνωρίζουμε ούτε πότε ούτε και πού θα γίνουν, αν δηλαδή θα διεξαχθούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Υπολογίζω σε κανένα δεκαπενθήμερο να αρχίσουμε τις πυρετώδεις προετοιμασίες. Η ομάδα εργασίας για τα καλλιστεία θα συναντηθεί για να συζητήσει μετά τις 15 Μαρτίου. Εκεί θα τεθεί και το θέμα της παρουσίασης. Το μόνο που έχει γίνει ήταν μια συνάντηση για την καταχώριση των καλλιστείων που αφορούσε στις συμμετοχές και δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Πάντως, όταν κάτι έχει πάει τόσο καλά κι εννοώ την Τατιάνα, είναι σαφώς ένα από τα φαβορί με την κοινή λογική. Ήταν εξαιρετική κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν!».

Θα κερδίσει και φέτος η Τατιάνα Στεφανίδου το χρίσμα της «βασίλισσας των καλλιστείων», κάτι που το επιθυμεί πάρα πολύ; Ή, όπως συζητιέται στους τηλεοπτικούς κύκλους και τους διαδρόμους του ΑΝΤ1, θα υπάρξει ανατροπή όπως στην επιλογή του τραγουδιού μας για τη Eurovision, που δεν κέρδισαν τελικά την πρωτιά τα φαβορί, αλλά το αουτσάιντερ.

Crash test
Τατιάνα

  • Είναι παλαιότερη, άρα πιο έμπειρη.
  • Έχει το δικό της φανατικό κοινό.
  • Ξέρει να χειρίζεται τα απρόοπτα.
  • Είναι η πιο sexy καστανή του ομίλου.

vs Ελεονώρα

  • Έχει ρέντα και κάνει πρωτιές στην πρωινή ζώνη.
  • Κερδίζει το κοινό με το μπρίο της.
  • Είναι αυθόρμητη και λαμπερή.
  • Είναι η πιο εντυπωσιακή ξανθιά του ομίλου.