Πρίγκιπας William: Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του και είναι εντυπωσιακός

Πρίγκιπας William: Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του και είναι εντυπωσιακός
Είναι πολλά τα λεφτά William! Ζαλίζουν τα μηδενικά στη μισθοδοσία του διαδόχου του θρόνου και ο αριθμός κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Αν αναρωτιέσαι πόσα χρήματα βγάζει ένας πρίγκιπας, μάθε ο΄τι πρόκειται μια μία από τις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές του κόσμου. Παράδειγμα ο πρίγκιπας William ο οποίος έλαβε φέτος ιδιωτικό εισόδημα σχεδόν 6 εκατομμυρίων λιρών - το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ - σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δουκάτου της Κορνουάλης για το 2023.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε ο 25ος δούκας της Κορνουάλης αφού πέθανε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανέλαβε τον θρόνο.

Μόλις ο William κληρονόμησε τον τίτλο, έλαβε οποιοδήποτε πλεόνασμα κερδών από το Δουκάτο. Το Δουκάτο κατέγραψε καθαρά κέρδη 24,048 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος 2022 έως 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο William, κανονικά θα είχε λάβει όλα τα καθαρά κέρδη, αλλά αυτό φέρεται να άλλαξε από τότε που κληρονόμησε την περιουσία στα μέσα του οικονομικού έτους.

Το Δουκάτο μοίρασε το σύνολο έτσι ώστε ο βασιλιάς Κάρολος - ο οποίος ήταν ο πρώην δούκας της Κορνουάλης – να λάβει κάτι λιγότερο από το μισό ενώ έμειναν και 12,8 εκατομμύρια για τον William. Ωστόσο, το Δουκάτο ζήτησε στη συνέχεια να κρατήσει 6,8 εκατομμύρια λίρες από τον μισθό του William για «σκοπούς κεφαλαίου κίνησης», όπως ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ως αποτέλεσμα, το εισόδημα του William φέρεται να μειώθηκε σε κάτι περισσότερο από 6 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο το επόμενο έτος, ο William αναμένεται να διατηρήσει ολόκληρο το πλεόνασμα του Δουκάτου, πράγμα που σημαίνει ότι το εισόδημα του θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο William εξέφρασε τον σεβασμό του για τον πατέρα του, τον «μακροβιότερο Δούκα της Κορνουάλης στην ιστορία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του με την ευκαιρία της ετήσιας έκθεσης.

«Ο πατέρας μου άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο Δουκάτο», έγραψε ο διάδοχος του θρόνου, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο του, καθώς και να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες για να κάνω τη διαφορά».

Η αξία του Δουκάτου φέρεται να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αποτελείται από περίπου 205 τετραγωνικά μίλια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – και 23 χώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.06.2023 - 11:53