Βασιλιάς Κάρολος: Ποιο αγαπημένο φαγητό της Kate Middleton έκοψε από όλες τις βασιλικές κατοικίες

24.11.2022
Βασιλιάς Κάρολος: Ποιο αγαπημένο φαγητό της Kate Middleton έκοψε από όλες τις βασιλικές κατοικίες
Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να ξεκίνησε αγώνα ενάντια στo φουά γκρα και η νύφη του δεν πρέπει να το χαίρεται πολύ!

Όπως ανέφερε η Telegraph, ο νέος μονάρχης της Αγγλίας απαγόρευσε από όλες τις βασιλικές κατοικίες, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμφιλεγόμενο έδεσμα - το οποίο παρασκευάζεται μέσω της σκληρής πρακτικής του αναγκαστικού ταΐσματος των πάπιων / χηνών μέχρι τη διεύρυνση του συκωτιού τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φουά γκρα, δεν θα σερβίρεται σε καμία από τις ακόλουθες τοποθεσίες: Κάστρο Balmoral (όπου οι royals περνούν το καλοκαίρι), Sandringham (όπου οι royals περνούν τα Χριστούγεννα), Κάστρο Windsor (το οποίο δεν κατοικείται αυτήν τη στιγμή), Κάστρο Hillsborough (η επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Ιρλανδία) και τα Ανάκτορα του Buckingham.

Το ίδιο το παλάτι επιβεβαίωσε αυτή την είδηση σε επιστολή του προς την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA , λέγοντας ότι το φουά γκρα ούτε αγοράζεται ούτε πωλείται από τις βασιλικές κατοικίες. Ανέφεραν επίσης στην επιστολή τους ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή αυτής της πολιτικής».

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει το αγαπημένο του φαγητό -Και είναι ελληνικό!

Η Daily Mail και η Sun ανέφεραν ότι το φουά γκρα ήταν ένα από τα αγαπημένα είδη στο μενού της Kate Middleton στο παρελθόν, οπότε κάποιος πρέπει να τη ρωτήσει πώς νιώθει για τη βασιλική πρωτοβουλία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος έκανε εκστρατεία κατά του φουά γκρα και όπως ανάφερε η The Telegraph, το 2008 απαγόρευσε σε όλους τους σεφ στις προσωπικές του κατοικίες να το σερβίρουν. Επίσης, σχεδόν απέσυρε τη βασιλική υποστήριξη από ένα από τα τοπικά τυροπωλεία του επειδή πουλούσαν φουά γκρα.

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της στέψης του - Η περίεργη σύμπτωση σε σχέση με τον Harry και το ρεκόρ

Η αντιπρόεδρος της PETA, Elisa Allen, έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι και άλλοι θα πρέπει «να ακολουθήσουν το παράδειγμα του βασιλιά και να κόψουν το φουά γκρα από το μενού τους από αυτά τα Χριστούγεννα και μετά». Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχει υλικό σε βίντεο από πουλιά που τρέφονται με τη βία και είναι αρκετό να κάνει τον οποιονδήποτε να σταματήσει να τρώει φουα γκρα. Μάλιστα έστειλε στον βασιλιά Κάρολο ένα ολόκληρο καλάθι από ένα έδεσμα που ονομάζεται «ψεύτικο γκρα (faux gras)».

Νικολέτα Μακρή