Βασιλιάς Κάρολος: Ποια είναι η γνώμη του για τον πέμπτο κύκλο του The Crown

18.11.2022
Βασιλιάς Κάρολος: Ποια είναι η γνώμη του για τον πέμπτο κύκλο του The Crown
H βασιλική οικογένεια αφιέρωσε πολύ χρόνο για να εκφράσει (ανεπίσημα) τις ανησυχίες της πριν από την πέμπτη σεζόν του The Crown στο Netflix, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που είδαμε τελικά ήταν μια αρκετά ήπια απεικόνιση του βασιλιά Καρόλου.

Εκτός από τον Dominic West που υποδύεται τον Κάρολο ως ανεξήγητα σέξι και χαρισματικό, το The Crown παρουσίασε το φιλανθρωπικό του έργο και επίσης δεν τον κατηγόρησε για τη σχέση του με την Camilla Parker Bowles.

Ως αποτέλεσμα, ο βασιλιάς Κάρολος προφανώς και δεν είναι τόσο αναστατωμένος για τη σειρά - αν και ανησυχεί, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι η «γενιά του Netflix» μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει το γεγονός από τη φαντασία. Μια ανησυχία που φαίνεται αρκετά αβάσιμη δεδομένου ότι το Twitter δεν είχε κανένα πρόβλημα να επισημάνει την ιστορική ανακρίβεια του Καρόλου όπως τον υποδύεται ο Dominic West.

The Crown: Η ευαισθησία των παραγωγών της σειράς για να αποτυπωθεί με σεβασμό ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana

«Σίγουρα το The Crown, μαζί με την επικείμενη κυκλοφορία της βιογραφίας του πρίγκιπα Harry, δημιούργησαν ανωμαλίες στον δρόμο για την έναρξη της βασιλείας του βασιλιά», δήλωσε στο Entertainment Tonight η ειδικός επί βασιλικών θεμάτων Katie Nicholl. «Αλλά δεν ήταν τίποτα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παλάτι. Νομίζω ότι, στην περίπτωση του The Crown, η ανησυχία, σίγουρα από τον βασιλιά, είναι ότι η νεότερη γενιά, η γενιά του Netflix, μπορεί κάλλιστα να συντονιστεί στη σειρά και δεν μπορούν να διακρίνουν το γεγονός από τη μυθοπλασία και ίσως να βασίσουν τη γνώμη τους για τον Κάρολο με βάση το παρελθόν του και αυτό που έχουν δει να αναπαρίσταται στο The Crown».

Το βιβλίο του πρίγκιπα Harry κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2023 και από τον τίτλο καταλαβαίνουμε πολλά

Πηγές «κοντά στον βασιλιά» λένε ότι ένας από τους «φόβους» του είναι ότι το ξεκίνημα της βασιλείας του «μπορεί να επισκιαστεί από το φάσμα του παρελθόντος του - και, φυσικά, μερικές φορές, από ένα αρκετά ταραχώδες και ενοχλητικό παρελθόν», εξήγησε η Nicholl. «Και νομίζω ότι το The Crown απλώς δείχνει ότι αυτοί οι φόβοι δεν ήταν εντελώς αβάσιμοι». Με βάση αυτό η Nicholl είπε επίσης ότι «ο Κάρολος πιθανότατα ξέφυγε από αυτό σχετικά αλώβητος. Το παλάτι επέλεξε να μην σχολιάσει τον τελευταίο κύκλο του The Crown και ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτό με κανέναν τρόπο».

Η Nicholl συνεχίζει σημειώνοντας ότι η σειρά δεν έχει «κάνει τεράστια ζημιά», αν και λέει, «Είμαι σίγουρη ότι ο Κάρολος θα προτιμούσε να αφήσει το παρελθόν εκεί που ανήκει, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν από μια ιστορία πριν από 25 χρόνια, αλλά όχι στην περίπτωση του βασιλιά, την εποχή που ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας. Είμαι βέβαιη ότι μέχρι τώρα το έχει συνηθίσει και δεν πρόκειται να δώσει επίσης πολλή προσοχή, αλλά νομίζω ότι παρ ‘όλα αυτά είναι απογοητευμένος».