Πριγκίπισσα Diana: 7 πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τη Lady Di που πέθανε σαν σήμερα πριν από 25 χρονια

31.08.2022
Πριγκίπισσα Diana: 7 πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τη Lady Di που πέθανε σαν σήμερα πριν από 25 χρονια
25 συμπληρώνονται σήμερα (31/8/2022) από τον θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Diana, η οποία έχασε τη ζωή της σε ηλικία 36 ετών σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997, μαζί με τον τότε σύντροφό της, Dodi Al-Fayed και τον οδηγό του οχήματος, Henri Paul. Μόνο ο βαριά τραυματισμένος σωματοφύλακάς της, ο Trevor Reese-Jones, επέζησε από τη συντριβή.

Ενώ ο ίδιος ο θάνατός της προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, ήταν οι συνθήκες γύρω από το δυστύχημα που προκάλεσαν μια έκρηξη θλίψης - και οργής.

Η πριγκίπισσα Diana άφησε το στίγμα της στις καρδιές των fans της και η μνήμη της έμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που έχτισαν μια εικόνα της με βάση τις φήμες, αλλά πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις δεν είναι παρά μύθοι που δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την πραγματική της προσωπικότητα.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα που πολλοί άνθρωποι πίστευαν για τη Lady Di και τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν ήταν αλήθεια.

25 χρόνια από τον θάνατο της Diana και το σίγουρο είναι πως οι γιοι της θα την τιμήσουν χωριστά

Δεν ήταν πραγματική πριγκίπισσα

Ακόμα κι αν τα μέσα ενημέρωσης και οι άνθρωποι γενικά είχαν συνηθίσει να την αναφέρουν ως «Πριγκίπισσα Diana», η Lady Di δεν ήταν στην πραγματικότητα μια βασιλική πριγκίπισσα, τουλάχιστον με τους κανόνες και τις συμβάσεις της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με τους βασιλικούς κανονισμούς, μόνο μία εξ αίματος πριγκίπισσα, δηλαδή γεννημένη από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αυτόν τον τίτλο πριν από το όνομά της. Η Diana, ωστόσο, χρησιμοποίησε το όνομα του έθνους που της ανέθεσε η βασίλισσα να εκπροσωπήσει. Ο τίτλος της ήταν «Βασιλική Υψηλότητα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας». Όταν χώρισε, έχασε τoν τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας» αλλά διατήρησε τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Το παρατσούκλι της δεν ήταν πάντα «Di»

Το όνομα «Lady Di» είναι ένα από εκείνα τα ονόματα που όλοι στον κόσμο γνωρίζουν. Λέγοντας Lady Di αμέσως σκέφτεσαι την Diana της Ουαλίας. Επομένως, πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το «Di» ήταν το παρατσούκλι που είχε πάντα από τότε που ήταν παιδί και ότι προέρχεται από το όνομα «Diana». Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Το πραγματικό της παρατσούκλι ήταν «Duch», που προήλθε από τη λέξη «δούκισσα». Μάλιστα στο σπίτι τη φώναζαν έτσι από μικρή. Αυτό έγινε λόγω της συμπεριφοράς της Diana. Ο κύκλος της έλεγε ότι συμπεριφερόταν πάντα σαν δούκισσα, ακόμα και όταν ήταν παιδί. Είχε αυτό το παρατσούκλι μέχρι που αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο, οπότε και τα μέσα την μετονόμασαν σε «Di».

Δεν ήταν ντροπαλή

Παρόλο που η πριγκίπισσα Diana ήταν γνωστή για την εικόνα μιας ντροπαλής και ήσυχης γυναίκας, από τη στιγμή που αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο, η αλήθεια είναι ότι αυτή η λέξη δεν περιέγραφε με ακρίβεια την προσωπικότητά της. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον αδελφό της, κόμη Charles Spencer, ο οποίος είπε ότι η αδελφή του δεν ήταν ποτέ η ντροπαλή γυναίκα που οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήξεραν επειδή την έβλεπαν στην τηλεόραση, αλλά ότι ήταν οξυδερκής ενώ ταυτόχρονα ήταν συγκρατημένη.

Είχε φίλους στη βασιλική οικογένεια

Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο που παραμένει αρκετά ενδιαφέρον ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο γάμος της Diana ήταν περίπλοκος, όπως και η ζωή της μέσα στη βασιλική οικογένεια. Πράγματι, το ξεκαθάρισε πολλές φορές. Όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι ένιωθε πολύ μόνη και παρεξηγημένη από τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι διατηρούσε πολύ στενή σχέση με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πάντα τη στήριζε και την ενθάρρυνε να προχωρήσει στα έργα της. Μάλιστα, σε ιδιωτικές επιστολές που έστειλαν ο ένας στον άλλον, ο δούκας του Εδιμβούργου της εξέφρασε το σοκ και την οργή του για τον τρόπο που της φερόταν ο Κάρολος. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν με σωστό μυαλό να σε αφήσει για την Camilla», της έγραψε κάποτε.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η πριγκίπισσα Diana ξανά μαζί - Η εικόνα που συγκινεί

Το μπαλέτο ήταν ένα από τα πάθη της

Ως παιδί, η Diana σπούδασε μπαλέτο και ένα από τα πιο αγαπημένα της όνειρα ήταν να μπορέσει να χορέψει με το Βασιλικό Μπαλέτο. Ωστόσο, το ανάστημά της ανέτρεψε αυτό το μεγάλο της όνειρο. Αλλά αποφασισμένη όπως ήταν, αυτό δεν την εμπόδισε να συνεχίσει το πάθος της και να εξασκηθεί στο χορό σε όλη της τη ζωή. Μάλιστα, κάποτε εξέπληξε τον πρίγκιπα Κάρολο δίνοντας μια παράσταση σύγχρονου χορού στο Royal Opera House υπό τον ήχο του «Uptown Girl». Έμεινε επίσης στην ιστορία χάρη στον εμβληματικό χορό της με τον John Travolta στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκπαιδεύτηκε στο σπίτι μέχρι τα 9 της χρόνια

Παλιά, τα παιδιά αριστοκρατικών προσωπικοτήτων αναθρέφονταν από δάσκαλο, όπως παλιά. Ωστόσο, η Lady Di έλαβε αυτό το είδος εκπαίδευσης μόνο μέχρι τα εννιά της χρόνια. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, την έστειλαν σε ένα τοπικό σχολείο και αργότερα, σε ένα οικοτροφείο όταν έκλεισε τα δώδεκα.

Πριγκίπισσα Diana- 38 χρόνια μετά, αποκαλύπτεται το δεύτερο νυφικό της!

Το αγαπημένο της χρώμα ήταν το ροζ

Αν και η Lady Di είχε πολλά φορέματα στην μεγάλη συλλογή ρούχων της, ένα από τα χρώματα που επαναλαμβανόταν στα ρούχα της ήταν το ροζ και αυτό ήταν το αγαπημένο χρώμα της πριγκίπισσας. Από τότε που εμφανιζόταν ως επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής της, η Diana φορούσε αυτό το χρώμα για κάθε είδους εκδηλώσεις.