Πρίγκιπας Κάρολος: Η πιο δύσκολη απόφαση που πήρε όταν πέθανε η πριγκίπισσα Diana -και κατακρίθηκε γι' αυτή!

03.02.2022
Πρίγκιπας Κάρολος: Η πιο δύσκολη απόφαση που πήρε όταν πέθανε η πριγκίπισσα Diana -και κατακρίθηκε γι' αυτή!
Το 1997, ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana αναστάτωσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η τραγωδία σηματοδότησε επίσης μια σημαντική αλλαγή για τη βασιλική οικογένεια, η οποία θρήνησε με τον τρόπο της στα μάτια της κοινής γνώμης - και το έκανε με τρόπο που δεν είχε κάνει στο παρελθόν. Ακόμη και σήμερα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας (ειδικά οι παλαιότερες γενιές) δεν είναι γνωστά για το ότι είναι εξαιρετικά συναισθηματικά και ανοιχτά στα συναισθήματά τους, αλλά μετά τον θάνατο της Diana, η θλίψη τους ήταν εμφανής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίστηκε δημόσια.

Σε μια συνέντευξη στο Us Weekly, ο ειδικός επί βασιλικών θεμάτων Matt Robins, ο οποίος ήταν παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ, Diana του CNN Original, μίλησε για τον αντίκτυπο που είχε ο θάνατος της Diana —και την αντιμετώπισή του υπό το φως της δημοσιότητας— στον πρώην σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο.

«Νομίζω ότι στο τέλος του ταξιδιού της Diana, βλέπω τον Κάρολο να πενθεί», είπε ο Robbins. «Τον βλέπω ως κάποιον που έφερε ένα τεράστιο βάρος από τον θάνατο και την κηδεία της, κάποιον που έπρεπε να πάρει αποφάσεις που ήταν ανυπόφορες».

Μία από αυτές τις αποφάσεις ήταν να περπατήσουν οι γιοι του, ο 15χρονος τότε πρίγκιπας William και ο 12χρονος τότε πρίγκιπας Harry, στην νεκρώσιμη ακολουθία της μητέρας τους. Πολλοί επέκριναν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένου του Harry, ο οποίος είπε στο Newsweek το 2017 ότι δεν πίστευε ότι έπρεπε να είχε τεθεί σε αυτή τη θέση.

«Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει και έπρεπε να περπατήσω για πολύ πίσω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους να με παρακολουθούν ενώ εκατομμύρια άλλοι το έκαναν στην τηλεόραση», είπε. «Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ζητηθεί από κανένα παιδί να το κάνει αυτό, σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε σήμερα».

«Ξέρετε, ο Κάρολος έχει επικριθεί για το γεγονός ότι οι γιοι του περπάτησαν δίπλα του κατά τη διάρκεια της πομπής, αλλά τι να κάνεις και πόσοι από εμάς θα παίρναμε την τέλεια απόφαση κάθε φορά, όπου τα μάτια του κόσμου ήταν πάνω μας;», πρόσθεσε ο Robins για την απόφαση του Καρόλου σχετικά με την πομπή.

Ωστόσο ο Harry είπε αργότερα στο BBC ότι «κοιτάζοντας πίσω», ήταν χαρούμενος που συμμετείχε στη νεκρώσιμη ακολουθία και επαίνεσε τον τρόπο που χειρίστηκε ο πατέρας του τη δύσκολη στιγμή.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονέας είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος τους γονέας πέθανε», είπε τότε ο Harry. «Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό δεν ξέρω, αλλά, ξέρετε, ήταν εκεί για εμάς».