Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί υπάρχει ανησυχία για την υγεία της

14.10.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί υπάρχει ανησυχία για την υγεία της
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πλέον 95 ετών, αλλά θεωρούνταν ανέκαθεν μια δυνατή μονάρχης, οπότε όταν εμφανίστηκε την Τρίτη να περπατά με ένα μπαστούνι στο αβαείο του Γουέστμινστερ, άρχισε να προβληματίζει όσους ασχολούνται με τα βασιλικά θέματα. Η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες φορές που την είδαν να περπατάει με μπαστούνι, ήταν το 2003 και το 2004, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Η υγεία της ήταν σχετικά καλή από τότε.

Πολλοί χρήστες των social media αισθάνθηκαν θλίψη που είδαν τη βασίλισσα να χρησιμοποιεί μπαστούνι και μάλιστα ένας έγραψε στο Twitter: «Ξέρω ότι είναι 95 ετών, αλλά είναι λίγο λυπηρό να βλέπεις την #QueenElizabeth να χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατάει».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το καθημερινό μενού της, ποια φαγητά λατρεύει και ποια απεχθάνεται

Θαυμασμός για την υγεία της

Η καλή υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ αποτελεί εδώ και καιρό μια συζήτηση μεταξύ των ειδικών των βασιλικών θεμάτων. Ο συγγραφέας Bryan Kozlowski δήλωσε στη New York Post: «Έχει γεράσει απίστευτα καλά και είναι το παράδειγμα της υγείας και της ευεξίας». Ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την επιθυμία της για ζωή, που έγραψε ένα βιβλίο για αυτό με τίτλο «Long Live the Queen! 23 Rules for Living From Britain’s Longest-Reigning Monarch». Θα πρέπει λοιπόν να πάρουμε μερικές συμβουλές από τη μητριάρχισσα της βασιλικής οικογένειας, η οποία πιστεύει στην «λογική άσκηση», όπως το περπάτημα με το αγαπημένα της κόργκις και τα «απλά γεύματα» που περιλαμβάνουν επίσης «το μικρότερο κομμάτι κέικ».

Βασίλισσα Ελισάβετ Παραίτηση: Αυτοί είναι οι δυο λόγοι για τους οποίους θα κατέβαινε ποτέ από τον θρόνο

Πώς τα καταφέρνει

Αν αναρωτιέσαι πώς αντέχει αυτούς τους δύσκολους καιρούς κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, έχει μια πολύ μοναδική προσέγγιση. «Έχει αυτή τη διάθεση να προσαρμοστεί, η οποία διώχνει το ύπουλο άγχος που προέρχεται από την αντίσταση στην αλλαγή», είπε ο Kozlowski. «Αυτό συμβάλλει στη μακροζωία και στη διάθεση για ζωή». Έτσι, καλό είναι να αφήσουμε τη βασίλισσα να απολαύσει το μπαστούνι της, καθώς έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι ξέρει τι κάνει.