«Ο γάμος της Diana με τον Κάρολο ήταν σχεδόν σαν μια επιχειρηματική συναλλαγή»

12.10.2021
«Ο γάμος της Diana με τον Κάρολο ήταν σχεδόν σαν μια επιχειρηματική συναλλαγή»
Το να πούμε ότι η πριγκίπισσα Diana δεν είχε παραμυθένια εμπειρία με τη βασιλική οικογένεια, θα ήταν κάτι που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Η δημόσια κατάρρευση του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο έχει γραφτεί στην ιστορία, αλλά οι ειδικοί των βασιλικών θεμάτων υποδηλώνουν ότι δεν υπήρχε καν περίοδος του μήνα του μέλιτος για τη βασιλική ζωή της Diana, κάτι που ακούγεται λυπηρό.

Αντί να είναι παραμύθι (ή ακόμα και κοντά στα συνηθισμένα κοινά επίπεδα ρομαντισμού), ο γάμος της με τον Κάρολο ήταν «σχεδόν σαν μια επιχειρηματική συναλλαγή», σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα Elizabeth Holmes συγγραφέα του «HRH: So Many Thoughts on Royal Style».

«Η Diana ήταν σαφώς πολύ ενθουσιώδης και πρόθυμη να ευχαριστήσει», εξήγησε η Holmes στο Us Weekly.

Κάρολος και Diana: Αυτό είναι το σπαρακτικό μυστικό που σήμανε το τέλος του γάμου τους

Παραμύθι #not

Ο Κάρολος και η Diana παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1981 και, κατά γενική ομολογία, οι ρωγμές άρχισαν να εμφανίζονται σχεδόν αμέσως. Χώρισαν το 1992, κάτι που ήταν ήδη μεγάλη υπόθεση για ένα βασιλικό ζευγάρι και δεν τελείωσαν επίσημα τον γάμο τους πριν περάσουν τέσσερα χρόνια μετά από αυτό.

Με τα χρόνια, η σχέση του Καρόλου και της Diana αναλύθηκε κατ ‘επανάληψη και η επικρατούσα άποψη ήταν ότι ο Κάρολος, ο οποίος ήταν 32 ετών όταν αρραβωνιάστηκε το ζευγάρι, αντιμετώπιζε μεγάλη πίεση για να αποκατασταθεί και ότι η Diana φαινόταν απλώς μια καλή μελλοντική βασίλισσα.

«Ήταν τόσο σύντομο», είπε η Holmes για τη σχέση του ζευγαριού (έβγαιναν ραντεβού μόνο έξι μήνες πριν αρραβωνιαστούν και, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συναντήθηκαν μόνο 13 φορές αυτοπροσώπως). «Αυτό το είδος σχέσης μιλάει από μόνο του για το πώς ο Κάρολος το αντιμετώπιζε και τις πιέσεις που ένιωθε. ... Ήταν κάτι, σχεδόν, σαν τυπικό».

Αυτοί ήταν οι 10 μεγάλοι έρωτες της πριγκίπισσας Diana - Εκτός από τον Κάρολο [photos]

Παρόλο που η σχέση προχώρησε γρήγορα, η Diana γρήγορα συνειδητοποίησε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Αργότερα περιέγραψε τον γάμο της ως «τη χειρότερη μέρα της ζωής μου» και μίλησε με δημοσιογράφους ανοιχτά για τη δυστυχία της στον γάμο.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου, φυσικά, ότι ενώ ο Κάρολος ήταν 32 ετών και προετοιμαζόταν ως μελλοντικός βασιλιάς, η Diana ήταν πολύ μικρή (μόλις 19) όταν έβγαιναν ραντεβού και αρραβωνιάστηκαν. «Πήρε αυτή την τεράστια απόφαση ζωής χωρίς σταθερή οικογένεια πίσω της και χωρίς καθόλου καθοδήγηση», πρόσθεσε η Holmes.