Πρίγκιπας Harry: Ο λόγος που κληρονόμησε περισσότερα χρήματα από τον William

31.03.2021
Πρίγκιπας Harry: Ο λόγος που κληρονόμησε περισσότερα χρήματα από τον William
Οι κανόνες που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση

Η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του πρίγκιπα Harry και William, άφησε 14 εκατομμύρια στα δισέγγονα της όταν πέθανε, το 2002. Παρόλα αυτά, η περιουσία αυτή δεν μοιράστηκε στη μέση από τα δύο αδέρφια.

Η Βασιλομήτωρ είχε προνοήσει για τα εγγόνια της και τα οικονομικά τους πολύ πριν φύγει από τη ζωή, βάζοντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για όλα τα δισέγγονα της, ζητώντας όμως ο Harry να πάρει περισσότερα από τον William.

Πρίγκιπας William: Είναι ο πιο σέξι φαλακρός άνδρας στον κόσμο;

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με βάση το πώς λειτουργεί η βασιλική οικογένεια με τα οικονομικά. Όταν η βασίλισσα πεθάνει, ο πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει βασιλιάς και ο William θα γίνει ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το δουκάτο της Κουρνουάλης, θα έχει στην κατοχή του και ταμεία που χρηματοδοτούν τις δημόσιες, τις φιλανθρωπικές και τις ιδιωτικές δραστηριότητες του διαδόχου του θρόνου.

Ο πρίγκιπας Harry δεν θα λάβει τίποτα από αυτά, ενώ είχε πει στην συνέντευξή του στην Oprah Winfrey ότι για να κάνει το νέο ξεκίνημα που έκανε στη ζωή του, πήρε χρήματα από την κληρονομιά που του είχε αφήσει η μητέρα του Diana που υπολογίζεται κοντά στα 10 εκατομμύρια για κάθε αδερφό. Μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσαν ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, εκπρόσωπος του Δούκα επιβεβαίωσε ότι δεν επωφελήθηκε καθόλου από την περιουσία που άφησε η προγιαγιά του, η Βασιλομήτωρ.