Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δύσκολες και μοναχικές ώρες της μετά την περιπέτεια υγείας του Φίλιππου

30.03.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δύσκολες και μοναχικές ώρες της μετά την περιπέτεια υγείας του Φίλιππου
Ο πρίγκιπας Φίλιππος επέστρεψε τελικά στο σπίτι του μετά από τη δύσκολη περιπέτεια στο νοσοκομείο. Αλλά ενώ ο 99χρονος βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, η βασίλισσα αισθάνεται τόσο μόνη όσο ποτέ.

Πριν από μερικές μέρες, ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε το ΟΚ για να βγει από το νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου και να βρεθεί και πάλι κοντά στη βασίλισσα στο Κάστρο του Windsor.

Ωστόσο, παρά το ότι ο σύζυγός της επέστρεψε στο παλάτι, πηγές αποκάλυψαν ότι η μονάρχης αισθάνεται απίστευτα απομονωμένη και συγκλονισμένη.

Μιλώντας στο περιοδικό People, μια βασιλική πηγή εξήγησε ότι, με τον Φίλιππο να μην μπορεί να είναι δραστήριος πια, η βασίλισσα αισθάνεται απίστευτα καταπονημένη.

«Αυτή ήταν πάντα ο αρχηγός της χώρας και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν πάντα ο επικεφαλής της οικογένειας», είπε η πηγή.

«Δεν μπορεί πλέον, έτσι όλα πέφτουν στους ώμους της. Πρέπει να είναι απίστευτα μόνη».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward VII τον Φεβρουάριο, μετά από μια «αδιαθεσία» που ένιωσε.

Σε δήλωση του, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανέφερε τότε: «Η εισαγωγή του Δούκα είναι ένα προληπτικό μέτρο, μετά από συμβουλή του γιατρού του, μετά από το αίσθημα αδιαθεσίας που ένοιωσε».

Ο Δούκας μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο St Bartholomew's για να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά, πριν πάρει εξιτήριο στις 16 Μαρτίου.

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου βγήκε σήμερα από το Νοσοκομείο King Edward VII και επέστρεψε στο Κάστρο του Windsor, αφού ακολούθησε θεραπεία για μια λοίμωξη», δήλωσε την ημέρα του εξιτηρίου, εκπρόσωπος του παλατιού.

Υποστηρίζεται, μάλιστα ότι ενώ ήταν στο νοσοκομείο, ο Φίλιππος κάλεσε τον γιο του πρίγκιπα Κάρολο να συζητήσουν για το μέλλον της μοναρχίας.

Μιλώντας στο The Royal Beat ενώ ο Φίλιππος ήταν στο νοσοκομείο, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Βασίλισσας, Dickie Arbiter, ισχυρίστηκε ότι ο Φίλιππος θα ήθελε να μιλήσει στον γιο του για «να προλειάνει το έδαφος».

«Νομίζω ότι τον επισκέφθηκε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, μετά από αίτημα του Δούκα», δήλωσε ο Dickie στην οικοδέσποινα τoυ Royal Beat, Kate Thornton.

Και συνέχισε: «Το έκανε για να προλειάνει το έδαφος. Είναι 99 ετών με λοίμωξη. Υποθέτω ότι θα βγει έξω και θα επιστρέψει στο Windsor, αλλά σίγουρα είπε στον Κάρολο “μια μέρα θα είσαι ο ηγέτης της οικογένειας”», πρόσθεσε.