Πριγκίπισσα Diana: Συγκλονίζει νέο δημοσίευμα για τις τελευταίες λέξεις της

27.08.2019
Πριγκίπισσα Diana: Συγκλονίζει νέο δημοσίευμα για τις τελευταίες λέξεις της
Kι ενώ στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 22 χρόνια από το θάνατο της Πριγκίπισσας Diana, σε ένα νέο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ, ένας φερόμενος μάρτυρας στη σκηνή της σύγκρουσης του αυτοκινήτου της Πριγκίπισσας Diana έκανε συγκλονιστικούς ισχυρισμούς για το τι είπε η Diana λίγες στιγμές πριν πεθάνει.

Ο φερόμενος μάρτυρας - ο οποίος δεν κατονομάζεται – αναφέρεται σε ρεπορτάζ του αμερικανικού Globe και δήλωσε ότι στα τελευταία λόγια της η πριγκίπισσα έδειξε να πίστευε ότι είχε στοχοποιηθεί στο δυστύχημα.

«Όταν την είδα για πρώτη φορά, πονούσε πολύ, αλλά είχε τις αισθήσεις της», αναφέρει η ανώνυμη πηγή στο περιοδικό.

«Φαινόταν ζαλισμένη και αποπροσανατολισμένη και, αρχικά ... την άκουσα να ρωτάει: “Θεέ μου, τι συνέβη;”.

Της είπαν ότι έγινε μια τρομερή σύγκρουση και ότι έπρεπε να μείνει ακίνητη. Ήταν ήσυχη για μερικές στιγμές, και μετά έβγαλε μια κραυγή πόνου. Τα μάτια της μισοέκλεισαν και ψιθύρισε: “Με σκότωσε! Αυτός ο μπάσταρδος με σκότωσε. Τώρα τι θα συμβεί με τα αγόρια μου;... " και έχασε τις αισθήσεις της».

Ο φερόμενος μάρτυρας πρόσθεσε: «Έκλαιγα και προσευχόμουν, ελπίζοντας ότι θα ζήσει. Έκανα το σημάδι του σταυρού καθώς βρισκόταν στο ασθενοφόρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εξωφρενικός ισχυρισμός ότι η Diana είπε ότι «την σκότωσαν» δεν αντιστοιχεί σε προηγούμενες μαρτυρίες γεγονότων από τους επιβεβαιωμένους μάρτυρες στη σκηνή.

Τον Ιανουάριο του 2018 το Globe ανέφερε και κατονόμασε έναν μάρτυρα, τον πυροσβέστη Xavier Gourmelon, ο οποίος προσδιορίστηκε ως ένας από τους πρώτους που παρακολούθησαν τη σκηνή της συγκλονιστικής σύγκρουσης στη σήραγγα του Παρισιού.

Οι αναφορές του δεν είχαν καμία σχέση με τους ισχυρισμούς που περιέχονται στο πρόσφατο ρεπορτάζ και καμία αναφορά στην εικαζόμενη αναφορά της Diana περί στοχοποίησης.

Πράγματι, ο εκπαιδευμένος διασώστης είπε ότι τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας ήταν: «Ω Θεέ μου, τι συνέβη»;

Σύμφωνα με το Globe, ο Gourmelon είπε ότι συγκλονίστηκε όταν έμαθε ότι η πριγκίπισσα αργότερα πέθανε, καθώς πίστευε ότι οι τραυματισμοί της ήταν «άνευ σημασίας».

«Μπορούσα να δω ότι είχε έναν ελαφρύ τραυματισμό στον δεξιό ώμο της, αλλά εκτός από αυτό δεν υπήρχε τίποτα σημαντικό - δεν υπήρχε αίμα πάνω της».

«Προσπάθησα να την ηρεμήσω ... κινούσε το αριστερό της χέρι που ήταν ελεύθερο, αλλά το δεξί της ήταν παγιδευμένο. Κράτησα το χέρι της».

Όταν ο ίδιος και ένας γιατρός έβγαλαν τη Diana από τα συντρίμμια, έπρεπε να της κάνουν καρδιακή ανάνηψη.

«Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός μας είπε ότι η καρδιά της είχε σταματήσει. Έτσι ξεκινήσαμε το καριδακό μασάζ, δύο από εμάς και η καρδιά της άρχισε να χτυπά σχεδόν αμέσως.

Τη βάλαμε στο ασθενοφόρο».

Κι ενώ η έρευνα για τη σύγκρουση διαπίστωσε ότι η πριγκίπισσα - η οποία δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας όταν το αυτοκίνητό της έπεσε με ταχύτητα στον τοίχο - πέθανε από τους τραυματισμούς της, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να επιμένουν ότι δολοφονήθηκε. Μάλιστα οι θεωρίες ενισχύθηκαν πρόσφατα από ισχυρισμούς ότι δεν φαινόταν θανάσιμα τραυματισμένη όταν απομακρύνθηκε από το διαλυμένο αυτοκίνητο.

Ο διάσημος εμπειρογνώμονας Dr Richard Shepherd, ο οποίος εργάστηκε σε 26.000 περιπτώσεις, έριξε φως στο θάνατο της πριγκίπισας.

«Είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό με μια σχετικά χαμηλή ταχύτητα σε ένα πολύ ασφαλές όχημα και παρόλα αυτά ήταν εκείνη που τραυματίστηκε λιγότερο σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Δρ Shepherd στην τηλεοπτική εκπομπή The Morning Show.

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα επίσης προκάλεσε το θάνατο του συντρόφου της Diana, Dodi Fayed, του οδηγού Henri Paul, και το σοβαρό τραυματισμό του σωματοφύλακα Trevor Rees-Jones.

«Όταν οι άνθρωποι έφτασαν εκεί [στη σκηνή του ατυχήματος], μιλούσε, μπορούσε να επικοινωνήσει και φάνηκε να είναι εντάξει.

«Αλλά στη μεταφορά της στο νοσοκομείο η κατάσταση της έγινε όλο και χειρότερη και χρειάστηκε πραγματικά μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο θώρακα και όλα αυτά προκλήθηκαν από ένα μικροσκοπικό σκίσιμο σε μια φλέβα στους πνεύμονες, κάτι το οποίο είναι ένας ασυνήθιστος τραυματισμός».

Με πολλές θεωρίες συνωμοσίας που συνεχίζονται για το αν το ατύχημα ήταν πραγματικά ένα ατύχημα ή μια καλά οργανωμένη δολοφονία, ο Shepherd λέει ότι το απλό γεγονός είναι ότι η πριγκίπισσα θα είχε επιβιώσει από τη συντριβή εάν είχε λάβει μια βασική προφύλαξη ασφαλείας.

«Αν φορούσε ζώνη ασφαλείας, θα είχε βγει από το αυτοκίνητο», επιβεβαιώνει.

Όσον αφορά το υποτιθέμενο κίνητρο για πιθανή δολοφονία, ο Shepherd ρωτήθηκε αν υπήρχε πιθανότητα να ήταν η πριγκίπισσα Diana, έγκυος όταν πέθανε.

«Δεν έχω δει τέτοια στοιχεία», απάντησε ο Shepherd. «Έχω δει όλες τις ιατρικές και παθολογικές πληροφορίες και δεν έχω δει τίποτα που να υποστηρίζει ότι ήταν έγκυος».

Ο γιος της Diana, Πρίγκιπας Χάρι έχει πει για τις θεωρίες που περιβάλλουν το θάνατό της, «... ό, τι συνέβη σε εκείνη τη σήραγγα, κανείς δεν θα το μάθει ποτέ».