Μπάκινχαμ: Αποσύρεται από τα καθήκοντά του ο πρίγκιπας Φίλιππος

04.05.2017
Από το πρωί υπήρχε μια αναστάτωση στο βρετανικό παλάτι και να που ήρθε η επίσημη ανακοίνωση για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, λοιπόν, «ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι δεν θα ασκεί τα δημόσια καθήκοντά του από το φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Σε αυτή του την απόφαη, ο δούκας έχει την απόλυτη στήριξη της βασίλισσας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά του μέχρι το τέλος Αυγούστου κανονικά και από εκεί και πέρα θα αποχωρήσει.

Η ανακοίνωση τελειώνει τονίζοντας ότι η βασίλισσα από την πλευρά της «θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεών της ως έχει, με τη στήριξη των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας».

Ο 95χρονος, σήμερα πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα -τότε- Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου 1947 [φωτό κάτω] ενώ στάθηκε στο πλευρό της κατά την ενθρόνησή της στις 2 Ιουνίου 1953 και σε όλες τις υπόλοιπες προσωπικές και «επαγγελματικές» στιγμές μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες από αυτέ τις σημαντικές στιγμές.