Ιστορική νίκη για τους πρίγκιπες μετά το γυμνό σκάνδαλο

18.09.2012
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το επίσημο ταξίδι του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ στον νότιο ειρηνικό τα νέα που έρχονται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σχετικά με δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της Κέιτ (Kate) είναι ευχάριστα.


Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα ο Γουίλιαμ (William) και η Κάθριν (Catherine) κέρδισαν μια ιστορική νίκη καθώς το γαλλικό δικαστήριο που σήμερα έκρινε τη μήνυση που είχαν καταθέσει ενάντια στο περιοδικό "Cover" τους δικαίωσε περίτρανα.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν το πριγκιπικό ζεύγος στη δίκη κέρδισαν τα εξής σημαντικά, ενώ αναμένεται να κινηθούν δικαστικά και ενάντια στον φωτογράφο, το όνομα του οποίου ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Αρχικά το περιοδικό απαγορεύεται να δημοσιεύσει τις εν λόγω φωτογραφίες ξανά ενώ υποχρεούται να τις αποσύρει από το ίντερνετ αλλά και να παραδώσει τα πρωτότυπα στους εκπροσώπους του ζεύγους εντός 24 ωρών.

Επιπλέον απαγορεύεται να πουλήσει τις φωτογραφίες σε κανένα έντυπο παγκοσμίως, ενώ σε περίπτωση που κάποια από τις φωτογραφίες πουληθεί ή ξαναχρησιμοποιηθεί παρά την απαγόρευση, το πρόστιμο που θα αντιμετωπίσει η έκδοση θα είναι €10.000 για κάθε μία.

"Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα και όχι για αντικείμενο", εξερράγη κάποια στιγμή ο γάλλος δικηγόρος Ορελιέν Χαμέλ (Aurelien Hammelle) που εκπροσωπούσε τους πρίγκιπες ενώ η αντίδικός του, Ντελφίν Πάντο (Delphine Pando), η οποία εκπροσωπεί το περιοδικό και τον όμιλο Mondadori του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον οποίο ανήκει, υποστηρίζει με θράσος ότι "Η Κέιτ δεν θα έπρεπε να κάνει τόπλες ηλιοθεραπεία τόσο κοντά σε δημόσιο δρόμο".

Στο μεταξύ, το ζεύγος έκανε χθες την τελευταία στάση στο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή. Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ επισκέφτηκαν τα ειδυλλιακά νησιά του Σολόμωντα, όπου τους υποδέχτηκαν με απέραντο ενθουσιασμό ιθαγενείς με όλα τα παραδοσιακά τους έθιμα.

Ανάμεσα στα διάφορα εθιμοτυπικά, μια ομάδα γυμνόστηθων γυναικών τους καλωσόρισε φορώντας τους στον λαιμό χειροποίητα παραδοσιακά κολιέ. Η εικόνα και μόνο προκάλεσε μια μικρή αμηχανία και ποικίλα σχόλια καθώς η εικόνα της γυμνόστηθης Κέιτ να απολαμβάνει τον ήλιο στη γαλλική εξοχή, είναι πολύ νωπή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ιταλικό περιοδικό "Chi" δημοσίευσε επίσης τις απαγορευμένες φωτογραφίες καθώς και η Ιρλανδική "Daily Star".

Ζ. Κ.