Η μήνυση "κατέβασε" τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ

16.09.2012
Ύστερα από τον σκάνδαλο που προκλήθηκε με τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της δούκισσας του Κέιμπριτζ, το πριγκιπικό ζεύγος πέρασε στην αντεπίθεση.


Όπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η σύζυγός τους, Κάθριν (Catherine), κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γαλλικού περιοδικού "Closer" για "παραβίαση των νόμων περί ιδιωτικής ζωής".

Θυμίζουμε ότι το περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες από πρόσφατο ταξίδι του ζεύγους στη Γαλλία όπου οι πρίγκιπες φαίνονται να απολαμβάνουν τον ήλιο και την πισίνα στον πύργο όπου διέμεναν, όμως ανυποψίαστοι για τους παπαράτσι που προφανώς είχαν στήσει καραούλι χιλιόμετρα μακριά, προχώρησαν και σε πιο... τραβηγμένες κινήσεις.

Συγκεκριμένα ήταν η πριγκίπισσα Κέιτ (Kate) που συγκέντρωσε τα βλέμματα καθώς χωρίς να φαντάζεται ότι τη βλέπει κανείς, έβγαλε το πάνω μέρος του μαγιό της και φυσικά απαθανατίστηκε εν αγνοία της την ώρα που το έκανε, αλλά και μετά.

Η εκδότρια του περιοδικού -αφού για ευνόητους λόγους διαχώρισε απόλυτα τη θέση της γαλλικής έκδοσης από τη βρετανική- υπερασπίστηκε την επιλογή της να δημοσιεύσει το υλικό τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτές τις λήψεις παρά μόνο ένα νεαρό, όμορφο και ερωτευμένο ζευγάρι που απολαμβάνει τις διακοπές τους και ο ένας τη συντροφιά του άλλου".

Προφανώς όμως το παλάτι του Μπάκινχαμ δεν έχει την ίδια άποψη και παρόλο που αρχικές φήμες ήθελαν την Κέιτ να επιμένει να μη δοθεί συνέχεια στο ζήτημα δηλώνοντας σίγουρη πως "θα ξεχαστεί με τον καιρό", ο Γουίλιαμ λέγεται ότι είναι έξαλλος με την όλη κατάσταση και αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

"Η μήνυση θα εκδικαστεί το απόγευμα της Δευτέρας στο ανώτατο δικαστήριο της Ναντέρ και φυσικά οι πρίγκιπες θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρο", μεταφέρουν έγκυρες πηγές της "Daily Mail" υπογραμμίζοντας πως αν καταδικαστεί, η Λόρενς Πιου (Laurence Pieau), εκδότρια του περιοδικού, καθώς και οι φωτογράφοι που εμπλέκονται αντιμετωπίζουν φυλάκιση μέχρι και ενός χρόνου καθώς και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 45.000 ευρώ.

Και ενώ η Πιου υποστηρίζει ότι θα ακολουθήσει όλα να νόμιμα μέσα για στηρίξει τη θέση της , ότι δηλαδή οι φωτογραφίες δεν είναι στο ελάχιστο σοκαριστικές, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θεωρεί ότι η κόκκινη γραμμή προσπεράστηκε και με την κίνησή του αυτή "σκοπό έχει να δημιουργήσει προηγούμενο ώστε όποιος θελήσει να κάνει κάτι ανάλογο στο μέλλον, να το σκεφτεί πολύ καλά".

"Δεν έχει άλλον τρόπο να προστατέψει τη σύζυγό του αλλά και τα παιδιά τους στο μέλλον", μεταφέρουν πηγές του παλατιού την ίδια στιγμή που οι πρίγκιπες συνεχίζουν το επίσημο ταξίδι τους στο Νότιο Ειρηνικό και προσπαθούν να χαμογελούν "σαν να μην τρέχει τίποτα".

Z. K.