Οι πρίγκιπες το έσκασαν με ελικόπτερο!

30.04.2011
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αναχώρησαν με ελικόπτερο νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφήνοντας όλους να πιστέψουν ότι επρόκειτο να μεταβούν στο περίφημο ταξίδι του μέλιτος.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αναχώρησαν με ελικόπτερο νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφήνοντας όλους να πιστέψουν ότι επρόκειτο να μεταβούν στο περίφημο ταξίδι του μέλιτος, του οποίου ο προορισμός παραμένει το τελευταίο επτασφράγιστο μυστικό του γάμου τους. Ωστόσο όπως φάνηκε αργότερα η μετακίνηση αφορούσε απλώς μια σύντομη εκδρομή για το Σαββατοκύριακο και το συγκεκριμένο ταξίδι, απλώς αναβλήθηκε για άλλη, ανύποπτη χρονική στιγμή.

Όπως άλλωστε το σχέδιο του νυφικού και άλλες λεπτομέρειες της τελετής -που έκλεψε τις εντυπώσεις αναβαθμίζοντας το προφίλ σύσσωμης της βρετανικής βασιλικής οικογένειας- οι οποίες παρέμειναν απόρρητες μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι και το γαμήλιο ταξίδι εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) είχει πάρει δεκαπενθήμερη άδεια από την υπηρεσία του στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) και σύμφωνα με πηγές μέσα από το παλάτι, είχε σκοπό να την ξοδέψει ταξιδεύοντας με την σύζυγο του κάπου "ζεστά και ηλιόλουστα". Σήμερα όμως αποκαλύφθηκε ότι σύντομα το ζευγάρι θα επιστρέψει στην Ουαλία κι έτσι η αγωνία για τον προορισμό του γαμήλιου ταξιδιού κορυφώνεται.

Ανάμεσα στους ενδεχόμενους προορισμούς είναι οι Σεϋχέλλες, η νήσος Μιστίκ κοντά στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας, μια ρομαντική ιταλική βίλα στην Τοσκάνη, οι νήσοι του Σίλι στα ανοιχτά των βρετανικών νοτιοδυτικών ακτών, αλλά ακόμη και η δική μας, ρομαντική νήσος Κέρκυρα.

Όμως, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Ιορδανία και συγκεκριμένα η αρχαία πόλη της Πέτρας, όπου η 29χρονη πρώην Κέιτ (Kate) και νυν Κάθριν (Katherine) είχε περάσει δύο χρόνια με την οικογένεια της κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και θυμάται με νοσταλγία.

Επίσης στα φαβορί, συγκαταλέγεται η Κένυα, όπου ο Δούκας έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του πριν από έναν χρόνο και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους νεόνυμφους, αλλά κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το ζευγάρι να παραμείνει, τουλάχιστον για κάποιες μέρες στο απομονωμένο κτήμα του Μπάλμοραλ στη Σκωτία που ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ (queen Elizabeth).

Σε κάθε περίπτωση, ο 28χρονος Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν βάλει στόχο να κρατήσουν για τον εαυτό τους τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, αφού μετά από τόση δημοσιότητα έχουν ανάγκη από λίγη ησυχία. Όπως επιβεβαίωσε πρόσωπο της βασιλικής αυλής, "Το σημαντικότερο είναι ότι θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή. Ξέρουμε ότι ολόκληρη στρατιά φωτογράφων εκεί έξω καραδοκεί για να μάθει πού θα πάνε. Αλλά αν επρόκειτο για το δικό τους ταξίδι του μέλιτος, σίγουρα θα ήθελαν την ησυχία τους".

Τουλάχιστον, όπως υποθέτει ο Άρθουρ Έντουαρντς (Arthur Edwards), φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας για την εφημερίδα The Sun, ο τύπος θα σεβαστεί την προσωπική ζωή του ζευγαριού: "Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει βρετανική εφημερίδα που θα δημοσιεύσει προσωπικές φωτογραφίες τους από τον μήνα του μέλιτος. Καταλαβαίνετε τι εννοώ, υπάρχει νόμος… και ο κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων υπαγορεύει έναν… λελογισμένο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής. Αν το ταξίδι του μέλιτος δεν γίνει σεβαστό, τότε τι μένει; Όχι, είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει βρετανική εφημερίδα που να δημοσιεύσει τέτοιες φωτογραφίες".

Άραγε οι νεόνυμφοι θα πετύχουν τον στόχο τους, όπως πέτυχε ο πρίγκιπας να κρατήσει για χιουμοριστική έκπληξη στην Κάθριν, τη συνοδεία του κίτρινου ελικοπτέρου από την ομάδα διάσωσης όπου υπηρετεί, το οποίο τους ακολουθούσε όσο οι δυο τους κατευθύνονταν στο Κλάρενς Χάουζ μέσα στη ανοιχτή, συλλεκτική Aston Martin του πατέρα του, μετά το τέλος της επίσημης δεξίωσης; Το πιθανότερο είναι πως όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε τι άκρα μπορεί να φτάσει ένα ερωτευμένο ζευγάρι που είναι αποφασισμένο ν' απολαύσει την αγάπη του…