Τα παραλειπόμενα του πριγκιπικού γάμου

29.04.2011
Αυτό ήταν. Ο πριγκιπικός γάμος ολοκληρώθηκε, το πρώτο φιλί δόθηκε και ο Γουίλιαμ (William) με την Κάθριν (Catherine) είναι πια και επίσημα ζευγάρι.


Αυτό ήταν. Ο πριγκιπικός γάμος ολοκληρώθηκε, το πρώτο φιλί δόθηκε και ο Γουίλιαμ (William) με την Κάθριν (Catherine) είναι πια επίσημα σύζυγοι.

Να ζήσουν, λοιπόν, οι νέοι πρίγκιπες και… "Καλούς απογόνους". Αν και ήδη εικάζεται ότι αυτή η ευχή θα πιάσει τόπο πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στη 1 ώρα Ελλάδας έφτασε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ η Κάθριν Μίντλετον (πρώην Κέιτ) συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Μάικλ (Michael), ο οποίος και την παρέδωσε στον γαμπρό που περίμενε στο ιερό έχοντας ήδη δίπλα του τον αδελφό και κουμπάρο του, πρίγκιπα Χάρι (prince Harry).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μπαίνοντας στην εκκλησία, ο Γουίλιαμ σταμάτησε πρώτα στην αριστερή πλευρά των καλεσμένων όπου καθόταν ο θείος του Τσαρλς Σπένσερ (Charles Spencer) και οι υπόλοιποι συγγενείς της μητέρας του και μετά τους υπόλοιπους.

Η νύφη πραγματικά έλαμπε μέσα στο κομψότατο νυφικό δια χειρός Σάρα Μπάρτον (σχεδιάστριας του οίκου "Αλεξάντερ ΜακΚουίν") που φορούσε και χαμογελούσε ευτυχισμένα από τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητο.

Το πρωτόκολλο ήθελε γαμπρό και κουμπάρο να περιμένουν τη νύφη, σοβαροί, κοιτάζοντας το ιερό. Όμως ο ανυπόμονος Χάρι δεν φάνηκε να μπορεί να κρατηθεί και γύρισε το κόκκινο κεφαλάκι του να ρίξει μια ματιά.

Καθώς δεν υπήρχαν μικρόφωνα κοντά τους, μόνο το πονηρό του χαμόγελο μπορεί να μας κάνει να φανταστούμε το σχόλιο που έκανε αμέσως μετά ο μικρός πρίγκιπας στο αυτί του αδελφού του. Σίγουρα αυτό που είδε του άρεσε.

Αμέσως μετά, μπαμπάς και κόρη πήραν τη θέση τους δίπλα από τον Γουίλιαμ, ο οποίος καλωσόρισε την αγαπημένη του όχι μόνο με το βλέμμα αλλά και με λόγια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που "διαβάζοντας τα χείλη" του πρίγκιπα κατάλαβαν ότι τα λόγια που είπε στην Κέιτ του, ήταν "Τα καταφέραμε" (We made it) αρχικά και "Είσαι όμορφη", (You are beautiful).

Όμως τα κέφια του Γουίλιαμ δεν σταμάτησαν εκεί αφού στρεφόμενος προς τον πεθερό του, λέγεται ότι αστειεύτηκε μαζί του λέγοντας: "Υποτίθεται ότι θα ήμασταν οικογενειακά" (We' re supposed to have a family affair).

Η τελετή συνεχίστηκε με όλους τους καλεσμένους να ψάλλουν μαζί με το ζευγάρι, τη χορωδία και τους κληρικούς, τους ύμνους που ο Γουίλιαμ και η Κάθριν είχαν επιλέξει για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Αμέσως μετά το ζευγάρι αντάλλαξε τους όρκους του και όπως ήταν αναμενόμενο, η νύφη υποσχέθηκε να "αγαπά, συνδράμει, τιμά και κρατά" (love, comfort, honor and keep), παραλείποντας όμως τη λέξη "υπακούω" (obey), ως παλιομοδίτικη, ακολουθώντας το παράδειγμα της Νταϊάνα (Diana) το 1981.

Σε όλη την τελετή, η Κάθριν ήταν κατά γενική ομολογία κάπως πιο "μαζεμένη" από ότι την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Εμφανώς ευτυχισμένη αλλά πολύ ταραγμένη από τη συγκίνηση της… πραγματικότητας, η 29χρονη νεαρά φαινόταν να παίρνει δύναμη μόνο τη στιγμή που κοίταζε τον αγαπημένο της. Αργότερα, βέβαια, μόλις η τελετή τελείωσε, η Κάθριν βρήκε για ακόμη μια φορά τον καλό χαμογελαστό της εαυτό.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και σχετικά με τη στιγμή που ο Γουίλιαμ πέρασε στο δάχτυλο της καλής του, τη βέρα της. Τα πλάνα εστίασαν στα χέρια του ζευγαριού για να καταγράψουν το γεγονός, αλλά το δαχτυλίδι, πολύ απλά, δεν ήθελε να μπει…

Χρειάστηκε αρκετή –και εμφανή- πίεση από τον γαμπρό για να μπει τελικά η βέρα στο δάχτυλο της νύφης. Όπως καταλαβαίνεται, δεν ήθελε και πολύ για να αρχίσουν τα σχόλια…

"Η νύφη είναι ήδη έγκυος", απεφάνθησαν μερικοί ειδικοί ερμηνεύοντας έτσι τα πρησμένα δάχτυλα της Κάθριν, αλλά και το ελαφρώς τονισμένο στήθος στο νυφικό. (Αν και αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει το τελείως αντίθετο: ότι δηλαδή ακριβώς επειδή η Κάθριν αδυνάτησε υπερβολικά τους τελευταίους μήνες, η σχεδιάστρια χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα "καπ" από τα συνηθισμένα για να τονίσει το μπούστο της. Ποιος ξέρει… Το σίγουρο είναι ότι θα φανεί.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι λίγο πριν από την τελετή –και ως είθισται- η βασίλισσα έδωσε τον εγγονό της άρα και στη σύζυγό του τους νέους τους τίτλους.

Έτσι, ο πριγκιπας Γουίλιαμ θα είναι πλέον και Δούκας του Κέιμπριτζ, Κόμης του Στράτχερν, καθώς επίσης και Βαρόνος του Καρκφέργκους. Αντίστοιχα, η Κάθριν παίρνει τον τίτλο της "Αυτού Μεγαλειότητας" Δούκισας του Κέιμπριτζ, Κόμισσας του Στράτχερν και Βαρόνης του Καρικφέργκους.

Τελικά και αφού η τελετή έφτασε στο τέλος της, ο Γουίλιαμ πήρε την αγαπημένη του από το χέρι και οι δυο τους, όμορφοι, χαμογελαστοί και χαλαροί από την πίεση της ημέρας πέρασαν την πόρτα του Αβαείου όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζε.

Ανέβηκαν στην άμαξα που τους περίμενε και χαιρετώντας τα πλήθη που περίμεναν από μέρες (!) κατά μήκος της διαδρομής, έφτασαν στο παλάτι του Μπάκινχαμ.

Εκεί, θα γραφόταν και η τελευταία πράξη του βασιλικού πρωτοκόλλου, την οποία περίμεναν με αγωνία οι πάντες… Το φιλί. Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια βγήκε στο μπαλκόνι, με πρώτη και καλύτερη την Κάθριν, η οποία μην μπορώντας να πιστέψει τη λαοθάλασσα που έβλεπε κάτω από τα πόδια της, φάνηκε να αναφωνεί ένα ωραιότατο "Θεέ μου" (Oh my God).

Στη συνέχεια, φυσικά, ήρθε και η στιγμή του φιλιού. Το ζευγάρι στράφηκε ο ένας στον άλλο και έκαναν τη χάρη στον κόσμο που ξεροστάλιαζε τόση ώρα. Δεν τους ευχαρίστησε όμως και επανέλαβε την κίνηση λίγο καλύτερα, για να επιστρέψει αμέσως μέσα στο παλάτι και στις δεξιώσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν αμέσως.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα