Η δωρεά των οργάνων του Αίαντα Μανθόπουλου έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους

02.07.2024
Η δωρεά των οργάνων του Αίαντα Μανθόπουλου έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους
Μια κίνηση γενναιοδωρίας και ανθρωπιάς από την οικογένειά του.

Για τον δικό της άνθρωπο με τον οποίον απέκτησε δύο παιδιά μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου η Στέλλα Τσιάτσιου, η - εν διαστάσει πριν το θάνατό του- σύζυγος του Αίαντα Μανθόπουλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το περασμένο φθινόπωρο σε ηλικία 61 ετών.

Ο αγαπημένος ηθοποιός της σειράς «Δύο Ξένοι» νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στο Αττικό χτυπημένος από εγκεφαλικό και τελικά κατέληξε με την οικογένειά του να παίρνει την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του.

AIANTAS_MANTHOPOULOS_PHOTO_25d26.jpg

«Ο Αίας ήταν ένα μεγάλο παιδί. Δεν ενηλικιώθηκε ποτέ, δεν ωρίμασε ποτέ. Εγώ πάντα προσπαθούσα να το παίξω μαμά στον Αία. Ο Αίας ήταν πολύ καλλιτέχνης για να δεχθεί συμβουλές ή να μπει σε καλούπια και γίνονταν απίστευτοι καβγάδες, οι οποίοι συνήθως λήγανε με κάποια πόρτα που χτυπούσε απότομα και ο Αίας έφευγε.
Και γυρνούσε μετά από μισή, το πολύ μια ώρα και μου έλεγε, ωραία, πάμε τώρα να σε κεράσω ψαράκι» είπε αρχικά η Στέλλα Τσιάτσιου και συνέχισε:

«Ο Αίας είχε φύγει. Ήταν ένα μηχάνημα που συντηρούσε το σώμα του, το οποίο εγώ ένιωθα ότι ταλαιπωρείται κιόλας.

Η κόρη μου ήταν αυτή που πήρε πρώτη την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, με ρώτησε τη γνώμη μου και του είπα ότι πιστεύω ότι ο μπαμπάς του θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία.

Ο Αίας έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους. Τα νεφρά του πήγαν σε ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση για 6 και 8 χρόνια. Το ήπαρ του πήγε σε έναν ασθενή με μεγάλα προβλήματα και θεραπείες, και τα ματάκια του.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται θα ήθελα να δω τους ανθρώπους που πήραν τα μάτια του. Δε ξέρω πως θα μπορέσω να διαχειριστώ να δω τα μάτια του να με κοιτάνε ξανά».

Και έκλεισε λέγοντας: «Τη σύντροφό του δεν την ενημερώσαμε για την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανά του γιατί είχε χαθεί η επαφή πλέον. Δε νομίζω να έφερνε αντίρρηση. Ήξερε το μεγαλείο της ψυχής του Αία και ήξερε ότι αυτό ήταν κάτι που σίγουρα θα το ήθελε».

Τελευταία τροποποίηση στις 02.07.2024 - 14:53