Εκλογές 2023: Στις 21 Μαΐου στήνονται οι κάλπες - Πότε θα γίνουν οι δεύτερες, αν χρειαστεί

28.03.2023
Εκλογές 2023: Στις 21 Μαΐου στήνονται οι κάλπες - Πότε θα γίνουν οι δεύτερες, αν χρειαστεί
photo: NDP Photo Agency
Επιβεβαίωσε τα σενάρια περί εκλογών ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης ο πρωθυπουργός ο οποίος πριν από λίγο έκανε την επίσημη ανακοίνωση στο τελευταίο, όπως προκύπτει, υπουργικό συμβούλιο πριν από αυτές.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διαδίδουν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της 4ετίας. Θα γίνουν στις 21 Μαΐου», ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ε΄δωσε και μία εκδοχή για την περίπτωση που χρειαστούν επαλειπτικές (που πάντα χρειάζονται!)

Αναφορικά με τις δεύτερες εκλογές διευκρίνισε: «Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, αυτή θα γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός εξήγησε πώς έφτασαν μέχρι εδώ και γιατί υπήρξαν οι αναβολές που υπήρξαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εν συντομία στην οικονομία αλλά και στις διεθνείς συνεργασίες και το μεταναστευτικό. Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την τραγωδία στα Τέμπη, η οποία ανέδειξε σοβαρά λάθη που πρέπει και θα διορθωθούν.

Το σύνθημα είναι "Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο τολμηρά και πιο σοβαρά", είπε ο Πρωθυπουργός και έκανε στη συνέχεια έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ,μεταξύ άλλων, τόνισε πως το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η αξιολόγηση!

"Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει" είπε μιλώντας για την απλή αναλογική και την παγίδα που φέρνει μαζί της. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να "γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό" ώστε να μη φτάσουμε σε ακυβερνησία, όπως για παράδειγμα γίνεται στη γειτονική Βουλγαρία που ετοιμάζεται για πέμπτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δύο χρόνια.

Η εκλογική περίοδος, λοιπόν, ανοίγει και επίσημα!

{https://www.youtube.com/watch?v=Q9juU5aFDfs&ab_channel=SKAI.gr}

Τελευταία τροποποίηση στις 28.03.2023 - 11:52